[]

DEBE gitti, peki o güzel yazıları nasıl okuyacağız artık?

Merhabalar,

5-6 senedir, her gün okuduğum fasiliteyi kaldırdı adamlar. E peki şimdi ben o güzel entey'leri nasıl bulacağım? Her gün binlerce entry yazılıyor. Samanlıkta iğne aramak gibi. Bir tek haftanın en beğenilenleri kaldı, o da haftada bir defa değişiyor.

Napıyorsunuz peki? Sadece badilerin entry'lerini mi oluyorsunuz?

Resmen giresim gelmiyor artık sözlüğe.

 
(bkz: Ekşi şeyler)


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (17.01.17 15:03:18) 
Ben ihtiyacım olmadıkça artık girip okumuyorum. Debe okurdum sadece. Hayatımda pek bir şey değişmedi, şimdi okumuyorum.


  • kurnaz  (17.01.17 15:04:00) 
çoğu bkz'dan ibaretti zaten.
bence çok büyük bir kayıp olmadı.
ben yine gündem ve badileri takip ediyorum.
  • kayranin kedisi  (17.01.17 15:16:06) 
DEBE benim içinde vazgeçilmez değildi doğrusu. Hatta girip bakmazdım bile. Benim için önemli olan gündem.


  • teknikekip  (17.01.17 15:23:38) 
buraya aynı'debe kalktı ne yıpıcııızz :((( ' konusunun 200 defa açılması gibi debenin de şaftı kaymıştı sizin gibiler sayesinde, bozuk bir olaydı. yeter gözünüzü seveyim debesiz yaşayamam ayaklarını bırakın.
debe 1- bkz: x bunu beyendi
debe 2- erdoğan çok rörörör
debe 3- xyz rezaleti
debe 4- uydurma komikli hikaye
debe 5- x başlığına ayar veren 2. entry
debe 6- z başlığına ülke battı entrysi
debe 7- bjk öven yazar...
debe 8- 21-34-3244 tarihli a-b maçı, komik pozisyon yorumu...
debe 9- başlık açan yazarın imla hatasına gönderme
debe 10- gündem olan olaya ilk girlen klişe bkz.
.
.
.


uzar gider böyle. nedir bu kadar ağladığınız anlamadım ki. hepsi saçma sapan entrylerdi. iyi oldu debenin kapanması, eğer sözlük seviye atlasın isteniyosa debe diye ağlan popülistleri komple atmak lazım çünkü onlar onediyo, inci caps tarzı kolay tüketim isteyen 140 karekterde yaşayan kullanıcıların kültürüne hitap ediyor, onu talep ediyorlar ekşiye ters. debe hiç bir zaman ekşinin yapacağı bir şey olmamalıydı tarzını bozuyordu geç bile kaldılar.
  • itachi uchiha  (17.01.17 15:31:39 ~ 15:33:19) 
Debe siyasi baski yuzunden kaldirildi. Bu belli.

Fakat debe nin icerdigi yazilari begenmiyorsaniz okumazdiniz. Seven, begenen insanlari elestirmek neyin nesi?
  • sansli pipi  (17.01.17 15:42:25) 
yakında programını yaparlar hemen merak etme.

sırf şu "debe editi" işgüzarlığı yüzünden nefret ediyordum debeden. kendima adıma bir kayıp olmadı.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (17.01.17 15:48:28) 
Debenin kaldırılmasını savunan insanların dediği gibi, listenin bir kısmı çöp entry ile doluydu, ancak hepsi değil. Üzerinde emek harcanmış kaliteli entryler de vardı.

Sözlüğün seviyesini yükeltmek, bknz'lardan arındırmak için debe'nin kaldırılması şart değildi. Bunun için çeşitli yollar bulunabilidi. Ama biliyoruz ki tamamen muhalif sesleri engellemek için kaldırıldı.

Gündem'e bakıyorum ara sıra.
  • peggy  (17.01.17 15:57:23) 
@kanmucuk, debe aynı zamanda dünün özeti gibi geliyordu. Entrylere bakıp merak ettiğim başlıkların gerisini de okuyordum. "Sadece 1 entry ile yetinme" tespitin -en azından kendi adıma söyleyebilirim ki- çok yanlış.

Debe gidince sözlük düzeldi gibi bir algı var ama benim gördüğüm bir şeyin değişmediği.
  • peggy  (17.01.17 16:09:34) 
al bu kiyagimi unutma

sozlock.com
  • tezek  (17.01.17 16:28:53) 
@kanmucuk

E o zaman en basta "eksi seyler"in kaldirilmasi lazim.
Çünkü cöplükteki elmasları ortaya çıkarmak gibi bir deyim kullanildi yoneticiler tarafindan eksi seyler ortaya çıktığında.

Yani amac "la sadece 1 2 entry okuyup gidiyonuz, olmaz oyle" olsaydı eksi seyler yaratilmazdi.
  • sansli pipi  (17.01.17 16:31:40) 
Sözlük çöplük olabilir, doğrudur. Zaten bu çöplükteki nispeten iyi entry'leri okuyabiliyorduk debe sayesinde.

Soruya cevap: Ben de sadece badi'lerimi okuyorum.

@kanmucuk, "sürekli sözlükte vakite geçirenlerin önerileri" dikkate alınacaksa zaten orada da sıkıntı var. Sözlüğün çöplük haline gelmesinin sebebi aynısından 50 yorum varken 51. sini yazan, sözlüğü forum gibi kullanan bu kitle değil mi?
  • chitosan  (17.01.17 16:38:41) 
@itachi uchiha + 1000


  • m e b  (17.01.17 17:52:15) 
peggy + 1


Tatil ve izin zamanları hariç gazete okumayan ve günde maksimum 10 dakikasını Sözlük'te geçirebilen biri için gündemin başlıklarını iyi veriyordu. Eskiden haberleri Facebook'tan öğreniyordum, şimdi paylaşmaya daha çok korktukları ya da paylaşmaktan bıktıkları için çok da haber göremiyorum. O tek entry'yi bile okumadığım çok oluyordu açıkçası, çünkü bilgi vermiyordu hiç. Hatta, debe entrylerine artıdan çok, eksi basardım.

Şimdi onun yerine gündem/popüler listesine giriyorum, 'Haaa, bu olmuş' diyorum. O başlığı okursam, şukela sırasına diziyorum ve şöyle bir göz gezdiriyorum. Onlar da laf sokmalı, bilgi vermeyen şeylerse o başlığı bile okumuyorum. İnternetten bakıyorum ne olup ne olmadığına.

Yine de sözlükte kaliteyi arttırmanın yolu debeden değil, 2012'de istifa edenlerden veya o kişilere benzer kişilerden oluşan etkin moderasyondan geçiyor. Hem debe okuyabilirdik, hem de o debe'nin kaliteli entry'leri olabilirdi. Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek gibi olmuş biraz. Sanki debe dışında kalan entry'ler mükemmelmiş gibi olmuş.

Açıkçası muhalif seslerden bu şekilde arındığını düşünmek de çok saçma, insanlar yine ilgili başlıklara yazıyor, yazmaya devam ediyor. Onları listelemesen de yazılı var. Başın belaya girecekse bu yüzden, yine girecek. Kaçış yok ki artık.
  • aychovsky  (17.01.17 18:19:32 ~ 18:19:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.