[]

LPG'li araç kullananlar

Şehiriçi kaç litre yakıyorsunuz? Günlük 70 km yapılacak çevreyolunda. Dizel yerine benzinli alıp lpg taktırmak mantıklı mı? Mazotu da 4.7 gibi fiyattan aldım ucuz da değil. Bir de avmlere almıyorlar mı hala arabaları?




 
Hesaplarıma göre senelik 20bin km yaparım gibi.


  • tiksinmedenuyanmak  (17.01.17 13:37:31) 
ben bu senelik 10.000 muhabbetini anlamıyorum. seneyle ne ilgisi var ki bunun?

2012 yılında 1500 liraya taktırdım. benzinle 1 kilometrede ortalama 40 kuruş yakan arabam, gazla 25 kuruş yakmaya başladı. kilometre başına 15 kuruş tasarrufum oldu. yap bi içler dışlar kamil, 10.000 kilometrede lpg kitinin fiyatını çıkardım. yıllık da 50 lira bakımı var, uyduruk bi filtreyi değiştiriyorlar. ayarına mayarına da bağlayıp bakıyor o arada ek para almadan.

bu 10.000 kilometrenin kaç senede 10.000 olmasının ne önemi var? 1 senede 10.000 yaparsan 1 senede çıkarırsın, 2 senede 10.000 yaparsan 2 senede çıkarırsın, 3 senede 10.000 yaprasan 3 senede çıkarırsın. kaç senede o kilometreyi yaparsan o kadar seneden sonra yaptığın her kilometre senin kazancınadır.

o kilometreden önce arabayı satmayacaksan, hesaplayacağın şey, bugünki fiyatı sabit tutarak benzinle kaç lira yakarsın, gaz ile kaç lira yakarsın. lpg kiti fiyatı/kilometre başına aradaki fark = lpg kitinin parasını çıkaracağın kilometre. arabayı o kadar kilometreden fazla kullanacaksan taktır. kullanmadan satacaksan taktırma.
  • kibritsuyu  (17.01.17 14:20:46 ~ 14:23:03) 
Avmlere girişte sorun yaşamıyorum ama prosedür nedir bilemedim.

8-9 litre civarı şehiriçi tüketimim var, otomatik vites 1600cc motor. Benzer sebepten lpg taktırmıstım, ortalama 3 yılda benzine kıyasla 9000 lira kar ettim.

Dizel ise hem alırken pahalı hem bakım ve tamir işleri pahalı hem de yakıt eskisi kadar avantajlı değil, dolayısıyla ben olsam dizel almazdım.
  • md11  (17.01.17 15:22:58) 
2012'nin ekim ayında, araba 88.000 kilometrede iken taktırdım. aradan 4 yıl geçti, araba 158.000 oldu. 4 yıl 70.000 kilometrede 4 sefer filtre değiştirmek dışında hiçbir masraf veya sorun çıkarmadı bana.

hatta bujilerin çabuk eskir, kurum yapar, kömür olur falan dedilerdi. bakımda değiştirirken bakıyorum, ustaya da soruyorum, gayet normal. bi kömürlük yok çıkan bujilerde.

öyle sorunlar yaşıyorsanız ya kitte, ya takan ustada ya da arabanın lpg uyumunda bir problam vardır bence. sağlıklı bir kitte ve uygulamada sanmıyorum öyle şeyler.
  • kibritsuyu  (17.01.17 16:01:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.