[]

Org almalı mıyım?

ae01.alicdn.com

bende bu tarz oyuncak gibi bi küçük bir klaye vardı çocujluktan beri. Bir kaç sene önce ellerim çalışsın beynin sağ lobu da aktif olsun vs diyerek başladm çalmaya. Sonra sevmeye başladım,

kolay bir ş ey d. Notalar arka arkaya , rhat. Aynı anda 2 ses çıkmadğı içni tek tuşa basabildiğmden belki öyle kolay geliyor.

Şimdilerde çalışyorum işte, vaktim kalmıyor çoğu şeye. Belki ayda bir filan bakarsam bakıyorum.





www.hepsiburada.com

bu tarz bir şey alayım diyorum hem iştahlandırır, hem daha rahat çalabilirim aynı anda 2 el çalma filan.

Köşeye atmaktan korkuyorum ve gitar keman gibi şeylere bakınca biraz farklı geliyor, onlar daha sanatsal geliyor niyeyse.

Mızıka da var. YOutubedan öğrenirim diye aldım. NOtalara bakarak kendim çıkarıyorum bir kaç ses, org kadar ilerlemedim onda.

 
Bence alma kenarda yatar gibi o.


  • gozu acik sevisen yahudi  (17.01.17 12:14:56) 
iki elimi de geliştireyim diyorsanız alacağınız org beş oktav olsun. bu fazla ufak. o hoparlörlerinden çıkaracağı berbat sesler sizi kendisinden hemen soğutacaktır. casio'nun ses bankası da pek iyi değil. orgu alıp internetten kolayca bulacağını metotları çalışın. iki el de bu şekilde gelişir.

ikinci el, beş oktav bir yamaha bakmanız daha mantıklı. gerektiğinde tekrar satabilirsiniz de, casio'dan iyi gider.
  • filteria  (17.01.17 12:24:47) 
Böyle org alacağına biraz daha üzerine ekleyip midi keyboard alabilirsin tabi evde bir bilgisayarın olduğunu varsayıyorum :)

Tavsiye olarak CME M-Key 49 tuşlu modelleri sana fazlasıyla yetecektir.
  • catamenia  (17.01.17 15:55:37 ~ 16:00:54) 
Ne farkı var

www.akalinmuzik.com midi keyboard ile

www.hepsiburada.com

bunun mesela.

tr.letgo.com

burdan öneriniz var mı
  • Cursed Chico  (17.01.17 20:49:50 ~ 20:53:33) 
midi keyboard bilgisayarla calisir. milyonlarca sese sahip olursun. orgun sadece kendi (ucuzsa) kuskunc sesleri var.

edit: ayrica caldiklarini kaydedip ustunde oynayabilirsin. dugunde oyun havasi falan calmayacaksan org alma.
  • hopeless  (17.01.17 20:56:26 ~ 20:57:52) 
midi keyboard'da bir seçenek ama içlerinde ses hafızası yoktur. yani boş gelirler, bilgisayara bağlanmadıklarında çalışmazlar. midi keyboard'u bilgisayara bağlayıp senkronize ses alabilmeniz için buna uygun bir ses kartı (200-300 TL ek masraf) ve birkaç vst programı (ücretsiz indirilebiliyor) gerekecek.


  • filteria  (18.01.17 00:11:17) 
dugunde oyun havasi falan calmayacaksan org alma.

neden. Hobi olarak, bir bakıma da piyano alamayacğaım için piyano da öğrenmeye adım atayım diye istiyorum.
  • Cursed Chico  (28.01.17 12:52:39) 
8 polifoni oldukça düşük evet. Bir de org almaya kararlıysan ve hedefin piyano altyapısı oluşturmaksa alacağın orgun pedal girişi olmasına ya da en kötü sustain özelliğine sahip olmasına dikkat et. Ancak pianoteq, ez keys gibi yazılımlarla kullanacağın bir midi klavye seni piyano deneyimine daha fazla yakınlaştırır.


  • vonkhar  (28.01.17 13:28:53) 
Orglarda amatör bile olsa şart olan iki özellik var, biri kaç ses polifoni olduğu biri de touchresponse dedikleri dokunmaya duyarlılık. Bunlar varsa alınır. Tonlar ritimler falan kesmez kesmemeli bi yerden sonra. O iş için yamahası korgu makbul ama bütçe dostu ve amatör eğlencesi orglarda ikinci el casio al gide.


  • kargn  (28.01.17 13:36:37) 
700 liraya da piyano var mesela
www.hepsiburada.com


tr.letgo.com

2.e ellere bakıyorum da nasıl güveneceğim o da ayrı.

casiolar da pahalı zaten 2. el olsa da
tr.letgo.com


gittigidiyordan n11den hepsiburadadan alınmaz o zaman?
  • Cursed Chico  (28.01.17 14:36:54) 
300 lira pahalı değil yav. İkinci casiomu duyurudan buldum 250ye mi ne.. Ctk 810.
Tam amatör eğlencesi. Split var layer var, kendinden layerli tonlar da var. Aslında hayvan gibi ton bankası var. 10 yıl önce 450 liraya aldığım ilk ctkda yoktu bunlar. Gerçi onda da pitch özelliği vardı ama o zaten tam tam tam amatör eğlencesi.

  • kargn  (28.01.17 15:15:22) 
tr.letgo.com

bu iyi mi yani.

Keyboard
61 normal-size keys, 5 octaves
Tones
100
Polyphony
Max. 12-tone (6-tone for certain tone qualities)
Automatic accompaniment
Rhythm pattern: 100
Tempo: variable (236 steps = 20 to 255)
Chords: 2 fingerings (CASIO CHORD, FINGERED)
Rhythm controller: START/STOP (start/stop), SYNCHRO/FILL-IN (synchronic/fill-in)
Accompaniment volume: 0 to 9 (10 levels)


www.casio-europe.com




polifonik sesin önemini anlamadım. Ses olmasa, normal ses verse ne farkeder, piyanoda tek tip ses yok mu?
  • Cursed Chico  (29.01.17 16:19:31) 
Sıfırı 400 diyor, o fiyata alma ikinci elini. Pazarlık yap. Nette şimdi göz attım midem bulandı, kılıf adaptör hediye diye not düşmüşler öküzler. Adaptörsüz satılmıyor zaten. Esnafı ayrı ikinci elcisi ayrı öküz. İkinci ele 200 üstü verme.

Polifoni basit. On parmak bas, on sesi de duyabiliyor musun? Akor basacaksın acemi aşamalarda, pad yapmak isteyeceksin ambiyans müziği gibi. Belki hani olmaz ya çift halinde çalacaksın yanında bir el daha olacak fazladan (iki çift el sığmaz o klavyeye)
  • kargn  (29.01.17 17:52:36 ~ 17:55:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.