[]

Sürekli dakikada 98-100 atan kalp

Annem astım hastası ve kalbi sürekli dakikada 98-100 atıyor. Tansiyonu ise normal yükselme ya da düşüş yok. En fazla 13 oluyor. Ama korkuyorum bu kadar fazla atmasına. Kardiyolojide randevu bulamadım. Dahiliyeye randevu aldım. Dahiliye anlar mı? Sonuçta kalp hastası falan değildi ve sebebini bilmiyoruz. Çok uzun zamandır bu şekildeymiş. Yorulunca falan böyle artıyor.
Var mı sizin çevrenizde kalbi bu kadar hızlı atan. İnternetten baktım kalp krizi geçirme riski çok fazlaymış korkuyorum:(



 
O sayı anormal değil diye biliyorum. Acaba boşuna endişeleniyor olmayasın?


  • yaren  (17.01.17 09:10:20) 
@yaren bilmiyorum fazla gibi sanki. internette de fazla diyor internete bakıp teşhis koymuyorum tabii ama öyle diyor :(


  • matilda  (17.01.17 09:13:33) 
En az atım sayısını 60 olarak veriyorlar, o da çok düşük gelebilir. Ama normal değerler diye veriyorlar bunları. Dahiliyeci bilir elbette... geçmişler olsun.


  • yaren  (17.01.17 09:18:24) 
Öncelikle mutlaka doktora görünsün tabii ki ama endişe de etmeyin derim.

İnternette yazılana bakma. Spora başlamadan önce benim de 98-100 idi dinlenme halinde.

Tiroid ile ilgili bi sıkıntısı var mıdır acaba? Çünkü o da etkiler bi yandan.
  • lcha  (17.01.17 09:30:52) 
yüksek gibi geldi bana. benimki 60-80 arasında geziyor ama spor yapıyorum ben. genetik de olabilir başka sebepleri de olabilir. kardiyolog daha iyi anlar ama dahiliyeden başlayın gerekirse sevk ederler.


  • argent dawn  (17.01.17 09:32:37) 
98-100 çok anormal bir sayı değil ama yaşına göre anormal olabilir. doktora gidin içiniz rahatlar bence, en kötü ihtimalle gereken önlemler alınır


  • isimsiz uye  (17.01.17 09:36:42) 
Bir dönem ki bu dönemden kastım birkaç sene, benim de sürekli 100 üzeriydi. Astım hastalarında olabilen bir durum sanırım. Bende alerjik astım vardı uzunca bir süre, o dönemin sonlarına doğru yaşadım 100 küsürlü kalp atışını. 16-20 küsür yaş aralığı falandım. Ama kalp atışlarının aşırı arttığı bir akşam nefes alamamaya başladım aşırı nabızdan, acillik oldum baya dizi sahnesi gibi, sol akciğerim su toplamaya başlamış falan onun da etkisi olmuş iyice artmasına. Doktor baya çemkirmişti niye ara ara kontrole gitmiyorum diye, iyi yine pataklamadı.

Doktora kesinlikle gidin, emin olun durumun ne olduğundan. Önemli bir konu.

Dahiliye bildiklerini size aktarır, gerekirse kardiyolojiye de yönlendirir ama siz bir şekilde bir kardiyoloğa da muayene ettirin kendisini. Hatta check up yaptırın derim. Herşeyi kötüye yormaya gerek yok ama tedbirli olmak lazım.
  • rakunzelll  (17.01.17 12:00:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.