[]

Nefes darlığı

Bir kaç yıldır nefes darlığı çekiyorum ve ya akciğer kanseriysem diye ölesiye korkuyorum. Tabii ki doktora gideceğim ama kanser olsam bir kaç sene içerisinde çok daha farklı belirtileri ortaya çıkmaz mıydı? Noolur rahatlatıcı bir şey söyleyin, çok korkuyorum, kafayi yiyecegim.

Edit: neden bu zamana kadar doktora gitmedin diye düşünenler olabilir, çok haklısınız. Korktuğum için ve cahilliğimden.


 
hocam sadece nefes darlığına bakarak kanser teşhisi mi konulur? şüphe duyman bile abes gibi geldi bana ama panik atak olabilir. en kötü ihtimalle astım diye düşünüyorum ama sanmıyorum


  • isimsiz uye  (17.01.17 02:29:04) 
birkaç yıl demişsiniz tabii ki farklı belirtileri çıkardı. ayrıca nefes darlığı demir eksikliğinde bile görülen bir belirti, akciğer kanserine kadar ohoo birsürü nedeni olabilir.


  • who cares wins  (17.01.17 02:30:50) 
Evet çok abes ne yazık ki ama hastalık hastası oldum, kafayı sıyırdım


  • medusa  (17.01.17 02:31:19) 
hava değişimi de çok tetikliyor. bence dönemsel bir rahatsızlık sizinki. 5 liraya bahse girerim. (öğrenciyim ben)


  • sagittal  (17.01.17 02:32:53) 
Öyle şeyler okuyorum ki, turp gibiydi, doktora gitti, teşhis kondu ve bir kaç ay içinde öldü diye. Paranoyak oldum.


  • medusa  (17.01.17 02:33:11) 
doktora gidip teşhis konmayınca öldürmüyo muymuş kanser allah allah? Hacım bi git doktora nefes darlığına neden olan onlarca şey var ve en yüksek olasılık olanlar genellikle en tehlikesizleridir unutma.


  • nundu  (17.01.17 03:11:15) 
Akciğer kanserine kadar ohooo tabi ki belirti verirdi diyenler bunu neye dayanarak söylüyorlar bilemiyorum fakat hiçbir bulgu vermeden rutin kontrollerde tespit edilen ve çok kısa süre içinde ölümcül olabilen akciğer kanseri tipleri mevcut. Bu yüzden şahsi fikrim böyle durumlarda bir dakika bile geciktirmeden doktora gidilmeli. İnternetteki saçma sağlık sitelerinden uzak durulmalı.
Sizin sorunuza gelirsek yukarıda da söylenmiş zaten ama nefes darlığına yol açabilecek yüzlerce hastalık olabilir fakat sebebini tespit etmek için ayrıntılı anamnez ve tetkikler gerekir. O yüzden sizi rahatlatacak kişi göğüs hastalıkları uzmanıdır.

  • tobias fünke  (17.01.17 03:37:10) 
Üç ay ömrün kalmış olabilir. Bazen hastaneye gidince ortaya çıkar. Ondan sonra hızla bütün belirtiler ortaya çıkıverir, iki haftada takla olur insan. Bol bol dua et kanser ve paranoyak şizofreni olmamak için.


  • hasmetizm 2046  (17.01.17 11:01:30) 
Şükürler olsun ki bugün doktora gittim ve bir şey çıkmadı, akciğer grafisinde de bir sorun yok. Herkese teşekkürler.


  • medusa  (17.01.17 22:22:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.