[]

bisiklet çaldırmamak için

arkadaşlar selam,

üç hafta önce apartmanın bodrum katından bisikletimi çaldılar. bisikletsiz üç hafta dayanabildim. önümüzdeki günlerde bir tane daha almayı planlıyorum.

en üst katta oturduğum ve asansör olmadığı için bisikleti eve çıkarmak biraz işkence oluyor bana.

otopark sizce iyi bir çözüm müdür, başka alternatifleriniz var mıdır?

şimdiden bolca teşekkür!

 
polis karakolu varsa yakında, onun önüne bağlayın.

olmadı kamera koyun. bisiklet için ufak oda yapın. sadece siz açabilirsiniz içine de kamera koyun.
  • kurnaz  (16.01.17 19:34:31) 
mahalleden bir esnaf ile gorus bisikletinin icerde bir kenarda kalmasi icin para teklif et kabul etmezse belediyeyi arayip sikayet et kacak icki satiyor filan diye.


  • tiarwain  (16.01.17 19:37:33) 
Bence hayir.

Cok iyi kilit alin.

Hem U-kilit hem de katlanabilir kilit kullanin. Bir de zincir kilit de olur. Ama en az iki kilitle koruyun. Sirf govdeden degil, hem lastik hem govdeden kilitleyin.

Abus, kryptonite, trelock iyi markalardir.
  • kuehles blondes  (16.01.17 19:44:37) 
@kuehles

bende aynı öneriyi yaapcaktım ama tr de hırsızlar kesiyor, nasıl kesiyorlarsa, artık endüstriyel keski mi kullanıyor bilemiyorum ama kilit türk hırsızı için sadece eğlence.
  • kurnaz  (16.01.17 19:50:29) 
@kurnaz

U kilit de mi kesiyor???
Abus safety level 15 filan alinirsa onu nasil kesecek :/ ay ben sok.
  • kuehles blondes  (16.01.17 19:53:32) 
alacağınız bisiklet pahalıysa, onun para edeceğini fark eden hırsızlardan korumanız çok zor.

en üst kat derken, kaçıncı kat? 10 filan derseniz tamam da, bisikletle çıkılacak üç beş kata katlanın, sporcu insansınız sonuçta.

en iyisi ev.
  • filteria  (16.01.17 19:58:20 ~ 20:00:46) 
@kuehles

u ve klasik zincir tarzında keski ile kestiklerini biliyorum. arkadaşın karbon fiber bilmem kaç bin euroluk bisikleti gitti öyle. onda kamera kaydında görmüştü adam geliyo şlak diye birini, 10-20 saniye sonra öbürünü bir şekilde kesip gidiyordu.

bu kilitler aslında açık alanda bırakırsan korumalı, sonuçta bir kaç dakika uğraşması eşşek gibi alet taşıması gerekbiliyor, bodrumda adam kaynak makinesi ile bile açabilir.

bilemiyorum altan, bilemiyorum...
  • kurnaz  (16.01.17 19:58:36) 
bisiklet evden başka yere koyulmaz şu şartlarda. biraz paraya kıyıp hafif bi bisiklet alın.


  • n62  (16.01.17 22:39:40) 
Yılların bisikletçisi ve sporcusuyum; bilenler bilir sektör çalışanıyım. Hırsız kafaya koydumu önce gölgesini sonra kendisini çalar, o yüzden eve taşıyın, evi sigortalayın ve poliçeye de bisikleti ve ekipmanlarını faturaları ile birlikte eklettirin, hırsızlık klozunu, primini yükseltin...

Ben ne kullanıyorum? U-Lock ve iki adet şifreli killit. Bu arada sahip olduğum iki bisikletin toplam ederi 40 bin lira.
  • mahsus mahal  (16.01.17 23:16:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.