[]

İsmet İnönü ile alıp veremedikleri ne?

Gerçekten anlayamadığım için soruyorum; bu insanların ismet İnönü ile alıp veremedikleri ne? Bugün biraz araştırdım; evet, her seyi ile dört dörtlük bir adam değilmiş ama birçok cumhurbaşkanının yanında iyi bir devlet adamı. Başta da uzun olanlara göre. İyi de bir askermis. Yillar sonra bu nefret de nerden çıktı?


Cevap verecek arkadaşlar kitap önerileri, kaynaklar vs ile birlikte gelirse sevinirim. Öğrenmek istiyorum zira. Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
solcu olduğu için yükleniyorlar. tek sebep bu. solcu demeyelim de chp'nin genel başkanı olduğu için diyelim.


  • cekilmis gayfe  (16.01.17 19:33:59) 
ezanı türkçe okuttu diye ve bunun gibi birçok şey,
edit: gerçi atatürk döneminde başlamış o uygulama ama @niye ama haklı, az önce fatih portakal da benzer bir şey söyledi atatürke laf edemeyip ismet inönü üstünden konuşuyorlar diye

  • limoncello  (16.01.17 19:35:44 ~ 19:37:50) 
bence en büyük sebep Atatürk'e edemedikleri küfrü ona edebilmeleri.
İnönü'nün süper olduğuunu filan düşünmüyorum ama dediğin gibi kıyaslarsak daha kimler var.

  • niye ama  (16.01.17 19:36:30) 
atatürk'e söylemeye cesaret edemedikleri her şeyi ismet paşa'ya söyleyebiliyorlar o yüzden dillerinden düşmüyor. aslında o sözlerin hepsinin muhatabı atatürk ama götleri yemiyor işte.

limoncello kardeşim ezanı türkçe okutan atatürk
  • loser blueser  (16.01.17 19:36:31 ~ 19:36:49) 
Ben de niye ama ve loser blueser gibi düşündüm ama elle tutulur bir sebepleri var mı diye merak da ettim.


  • fraise  (16.01.17 19:41:03) 
@niye ama ve @loser blueser ile aynı fikirdeyim.. atatürk'e doğrudan saldıramadıkları için günah keçisi olarak inönü'yü gösteriyorlar.

neden mi?

lozan'da adaları kaybetmiş-miş de.. halbuki o adaların lozan'dan yıllar önce kaybedildiğinden haberleri yoktur.

ezanı türkçe okutmuş vs vs.
  • burya  (16.01.17 19:43:37) 
Simdi Inonu ile baslarlar...


  • Traveller  (16.01.17 20:09:13) 
ismet inönü döneminde islami kesim büyük baskılar gördü, osmanlı'nın yıkılması,, geri kalmasını, kurtuluş savaşından milli mücadele ordularına hain diyen sözüm ona dinar kesim di şeyhülislam fetvası vs bağnazlık ve islam ile ilişkiler devlet yöneticileri yüzünden ismet paşa zamanında islami kesime pekte iyi davranmadılar birde Adnan Menderes'in idamını da ismet İnönü'den bilen muhafazakar kesim oldukça fazla.

edit: İsmet paşa 2.dünya savaşı ve onun getirdigi ekononomik baskılar anadolu halkında büyük nefret uyandırmıştı bugün akp'nin dilinden düşürmedigi varlık vergisi, ekmek ve temel ihtiyaç maddelerinin karne ile verilmesi ve tek parti uygulması vs listeyi uzatmak mümkün. Şayet chp kendi tarihi ile yüzleşip milliyetçi muhafazakar kesimin seviyesine inebilirse bu insanları kazanır.
  • Fritz-X  (16.01.17 22:03:29 ~ 22:04:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.