[]

Fitness gurulari yardım edin lütfen

Selamlar,

Göbek bölgesinde biriken fazla yağları eritmek ve mutlu hissetmek için spora başladım. Yardım istediğim nokta şu: acaba 35 40 dakika arası eliptika, koşu bandı ve bisiklet (kardiyo oluyor sanırım) ve ardından da 3 alette 15 den 3 set çalışsam ise yarar mı? Bir de yine 15 den 3 set 5kg dumbel var.

Yardım için teşekkürler.

Not: gittiğim yerdeki adamlara sormak istemiyorum.

 
fitness gurusu değilim ama cardio ile diğerini aynı gün yaptırmıyorlar.


  • headredhead  (16.01.17 19:21:15) 
Göbek bölgesi diyetsiz gitmez, diyeti hallettiysen ve kardiyo ile ağırlık çalışmasını aynı gün yapacaksan önce ağırlık çalış sonra kardiyo yap.


  • angelus  (16.01.17 19:37:55) 
ben aynını yaptım.

en başta belirteyim 2011 den beri düzenli sporu 2014 gibi bıraktım, 2016 da iğrendim kilodan, göbekten temmuzda tekrar başladım.

173 boy, 86-87 kg idim. temmuzda. danacık olmuştum yani.

45 dk kardiyo + 30 dk kadar body yaptım haftada 3 gün, kalan 4 gün sadece 45 dk kardiyo yaptım eylül sonuna kadar 2-3 ay boyunca. 77 ye düştüm. yemeye dikkat ettim, hazır ve şeker tüketimini neredeyse bitirdim sadece meyve yedim abartmadan.

eylül ortası/sonundan beri dikkat etmiyorum çok yediklerime o kadar fakat hazır şeker, çikolata, hazır besin ve yağ tüketimine dikkat ediyorum. bu süreçte 2-3 kere stressli olduğumda 2 günde 300 gr milka tafel bitirdim ama yalan yok.

besinlere dikkat ediyorum. dediğim gibi dışarıdan az yiyorum, yağlı ve şekerli şeyleri çok az tüketiyorum.

haftada minimum 2 kere spora gidiyorum, bazen 4 oluyor.

eylül sonu ortasından beri 75-74 e düştüm. göbek baya azaldı, 70-69 da kayboluyor zaten bende.
  • kurnaz  (16.01.17 19:47:23) 
yarar. kardiyonuzu, ağırlık çalışmanızı sıkı yapar ve doğru düzgün beslenirseniz işe yaramaması imkânsız.

spora devam ettikçe sorarak, araştırarak beslenmeyle ve antrenmanla ilgili birçok şey öğrenip onları da uygularsınız.
  • filteria  (16.01.17 19:51:36 ~ 19:52:17) 
bu arada 45 dakika kardiyo için beslenmeye dikkat etmeniz gerek, bir anda yığılabilirsiniz sonra.

kardiyo bir de mümkünse 30 önce 15 sonra yapılır arada body, ama ben 45 aralıksız yapıyordum, bir dizi bitiyordu jhdasdjashdas :D :D

vücudu esnetmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.
  • kurnaz  (16.01.17 20:01:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.