[]

Avrupa mavi kart (blue card) sorusu

Avrupa'da mavi kart ile (blue card) çalışanların, 5 senelik (ya da o ülkedeki dengi süre) yaşama süresinden sonra sadece sınırsız oturum alabildikleri, o ülkenin vatandaşlığına başvuramadıkları ile ilgili birşey duydum.

bu konuda bilgisi olan var mı acaba? tekrar edeyim, sınırsız oturum (açık oturum) alabiliyorsunuz pasaportunuza yapıştırılan vize ile lakin o ülkenin vatandaşı olamıyormuşsunuz.

bu konuda bilgisi olan var mıdır?

 
her ülkede farklı bu.

sallıyorum alman bluesu ile italyada yaşarsanız alman ya da italya vatandaşlığına hemen başvuramazsınız. almanyadan ayrıldığınız için bir çok şey sıfırlanır, vatandaşlıkta aralıksız kalış istenir genelde. bazı ülkelerde 3 sene şimdi 5 sene sonra da olsa da aralıksızlık esas.

italyada yaşarken o ülke kurallarına tabiisiniz, oranın işlemlerini yapmanız lazım.

anlatılan budur. yoksa alman bluesu ile almanyada yaşarken sallıyorum totalde 10 sene yaşayıp vergi verip almanca öğrendi iseniz başvurma hakkınız olur.
  • kurnaz  (16.01.17 15:14:39) 
almanya icin alman adalet bakanliginin sayfasinda Vatandaslik yasasi madde 10 da su sekilde soyleniyor www.gesetze-im-internet.de

-Yasa 10 Madde 2 (ozetle): Isvicre vatandasi olan, Blue card veya diger oturum sahipleri olan.

Yani diger oturum tiplerini blue card dan ayirmamis ve takip eden maddeler (kanun bilgisi, dil bilgisi vs.) de saglaniyor ise vatandaslik alinabilir. Ama buyuk ihtimal ile bu blue card ile almanyada ikamet ediyor olmak gerekir.

Ben de daha onceden blue card sahibiydim, su anda vatandaslik icin bekliyorum.
  • emrahday  (16.01.17 15:23:46 ~ 15:25:52) 
hocam benim bildigim kadariyla blue kart isvereninize bagli oluyor, blue kart ile kendi isvereniniz disinda baska isverenle calisamiyorsunuz dolayisiyla yasadiginiz yerde ikamet etmeniz gerekiyor.
vatandaslik icin de ben de genel olarak ilgili ulkede belli bir sure ikamet zorunlulugu oldugunu biliyorum dolayisiyla baska yerin vatandasligina basvuramamaniz lazim.
blue kart ile ayni yerde gerekli olan sure icin oturum sartini tamamlarsaniz (avusturya icin 6 sene diye biliyorum, yine de benden deneyimli olanlar duzeltir) alabilmeniz lazim.
  • kassiopeia  (16.01.17 15:34:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.