[]

kapinin dili takili kaldi

beyin firtinasina ihtiyacim var. kapinin dilini ceken mekanizma bozulmus, dil hep disarida kaliyor. kapi da kapali. acilmiyor haliyle. kolu komple soktum, mili kendim cevirdim olmadi. mekanizma arizali dili geri cekmiyor. anahtar da sadece kilitlemeye yariyor, dile etkisi yok. araya kart vb. sokup dili iceri itemiyorum cunku odanin disindayim ve kapinin bu tarafinda ekstra bi tahta parcasi var, dogrudan dile erismek mumkun degil.

velhasil, kapali bir kapinin disindayim, anahtar, kapi kolu ve mil elimde ancak dil hicbir sekilde iceri girmiyor. kapi acilmadigi icin sokecek baska parca da kalmadi. kalici zarar vermeden ben bu kapiyi nasil acarim?


 
fotograf atman mumkun mu? Bulundugun taraftan BUTUN kapi kolu / kilit mekanizmasini sokme imkanin yok mu? Yoksa eski tip kapinin tahtasi icine gomulu bir mekanizma mi soz konusu? Ev ici kapi saniyorum bu.

Edit: kapinin mentesesi senin tarafinda mi obur tarafta mi? kapiyi toptan sokmen mumkun mu yani? cami sokmesi sonra yapistirmasi buyuk is olur yoksa...
  • robokot  (16.01.17 14:38:22 ~ 14:42:23) 
Bizim banyonun kapısı bozuldu geçen böyle, kapattım kapıyı bir daha açamadım.
İçeride kalmış o dil dediğiniz şey.
Kuzenim dilin olduğu yeri tespit edip bıçak mıydı neydi bir şeyle zorlaya zorlaya itekledi. Çok uğraştık ama kurtulduk.
Kapıya da biraz zarar verildi mecburen zorlama oluyor çünkü.
  • mutekebbir  (16.01.17 14:51:56) 
@want2die

abi turkiye'de degilim, camlar falan da bi degisik kapinin ustunde cam var sadece. onu sokecek kadar malzeme de yok zaten evde.

@robokot

evet bildigimiz ahsap kapi, gomulu mekanizma var. kapi kapali oldugu icin sokemiyorum daha fazla. mentese diger tarafta. su mekanizma gibi iste;

encrypted-tbn3.gstatic.com
  • icim urperiyor  (16.01.17 14:53:17) 
@mutekebbir

ayni seyi pet siseyle deniyorum ama bu kapilarda on tarafta bi parca daha var, bicak gibi bi sey sokamiyorum iki tane buyuk 'L' harfi seklinde kivrimi olmasi gerekiyor. pet sise de bukuldu yirtildi ama dil iceri girmedi bi turlu.
  • icim urperiyor  (16.01.17 14:55:08) 
ipi dilin egimli oldugu yerden gecir ve kendine dogru cek.


  • tiarwain  (16.01.17 15:03:31) 
@tiarwain

ip sokabilecegim bi pozisyon yok. kapi bu sekilde degil;

encrypted-tbn1.gstatic.com

benim oldugum tarafta kapiyi cevreleyen bi kat daha ahsap var. kapi bana dogru acilmiyor normalde, iceri dogru aciliyor. ben de bulundugum taraftan dil ile goz temasi kuramiyorum, araya kart bicak vb. sert bir sey de sokamiyorum cunku 2 kat kivrilmasi gerek ahsap parca yuzunden. sadece pet sise sokabildim ama o da dili itmek icin fazla yumusak geldi.
  • icim urperiyor  (16.01.17 15:47:17) 
halledebildin mi bir sekilde? merak ettik...


  • robokot  (17.01.17 01:13:15) 
zor kullanarak açtık. kırılmadı ama esnettik baya kapıyı, ev sahibi araya tornavida soktu falan. efektif bir çözüm üretemedik yani. zaten sanırım pet şişeyle biraz içeri sokmuşum ben dili, 2 kişi uğraşınca açıldı. ama nasıl açıldığını hala tam anlamadım, dil yarım dışarıdaydı çünkü açıldığında da.


  • icim urperiyor  (17.01.17 01:40:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.