[]

yeni akustik enstrümanların seslerini açmak için icat?

selam romalılar,

şimdi sıfır kemanların sorunu sesleri oturmadan evvel uzunca bir süre çalınmaları gerekir. ben bunu bir titreşim motoru alıp kemanın sol teline karşılık gelen 196 hz'de titreşmek üzere ayarlayarak kemanın köprüsüne bağlayıp rezonansa sokarsam, çalmadığım sürelerde bu "ses açma" olayını daha da kısaltamaz mıyım ? bence kısaltırım, ya sizce ?


 
hayır, kısaltamazsın. ikisi fiziksel olarak aynı şey değil.

onunla uğraşana kadar elektro-keman alırsın, hiç bu işlerle uğraşmazsın.
  • babilbaligi  (16.01.17 12:23:21) 
kemanın titreşimi sinüsoidal değil, sadece fundamental frekansı 196 hz. kemanın varsa bir tuner bağlayıp spektrograma bakabilirsin.


  • cedex  (16.01.17 13:17:29) 
oldu olacak firina ver de agaci da kurusun.

"ses acmak" diye bir sey oldugunu sanmiyorum. araba motoru degil bu performansi asinmayla artmaz... fakat enstruman yaslandikca bir takim dogal etkilerden dolayi agacin yapisi(kuru, yas) degisebilir. buna bagli ses farklari olabilir yine de bu farklar bana gore oyle kulakla duyulabilecek farklar da degildir.

her enstruman da her sarap gibi iyi "olgunlasmayabilir" bu acidan. bunu da dusunmek gerek. ayrica bugun sesi kotu bir enstrumandan 15 yil sonra guzel ses cikacagini da zannetmiyorum. e iyi sesli enstruman bugun de iyidir yarin da iyidir.

sonuc olarak hem bu cabanin gereksiz oldugunu dusunuyorum hem de bu olayi hizlandirmanin bir yolu oldugunu sanmiyorum.
  • idexo  (16.01.17 13:34:41) 
Evet sinüzoidal bir frekans değil, o yüzden çalan bilgisayarda çalan müziğin frekansını belirleyip ona göre voltjını değiştiren bir program yazacağım. Neden yamaha elektro kemanlara 5000 lira para vereyim? Elimdeki kemanın yapıldığı ağaç 20 yıllık zaten. Denemeden bilemeyiz, değil mi? :D


  • scotty cheese cake  (16.01.17 14:48:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.