[]

zorla kitap okumaya çalışan kişi

ye kitap tavsiyesi verir misiniz? her tür olur yeter ki baymasın. kütüphanede bulunabilecek bir kitap olursa ayrıca güzel olur.




 
aziz nesin kitpalariyla baslayabilirsiniz, baymayacak garanti. o hikayeleri zaaten sonra donup donp tekrar okumak isteyebilirsiniz.
cahit ucuk'a bakabilirsiniz, daha aristokrat bir yazin dili var bence, farkli bir donem.
klasikler var misal george orwell'den 1984 su donem icin super bir kitap.
var oglu var...
  • mavicorap  (16.01.17 10:31:48) 
Bu biraz sizin ilgi alanınız ile alakalı. Ben mesela yakın Türkiye Tarihi okurken abim 20 sayfa okusa uykusu geliyor.

Bende mesela Osmanlı öncesi Türk Devletleri okurken 30 sayfa sonra sıkılırım. Abimde 300 sayfa okur günde bununla alakalı.

Kendi ilgi alanını bulup bunun üzerinde yazan kült isimleri araştırman gerek. Zaten bir kitap okurken içinden en az 3 kitap tavsiyesi çıkıyor.
  • gozu acik sevisen yahudi  (16.01.17 10:36:32) 
basit açlık oyunları tarzı bişey okusanız sevmeyenini gormedim hem sürükleyicide, çok satan macera tarzı sürükleyici bişeyler gerekiyor bence size.


  • eja  (16.01.17 10:47:51) 
Böyle bir arkadaşım var, kitap okumak istiyordu 23 yaşından sonra düzenli olarak. Ona aldırdığım kitaplardan sevdiklerini yazayım. Belki sizin de işinize yarar.

John Steinbeck - Fareler ve İnsanlar
James Baldwin - Giovanni'nin Odası
Dostoyevski - Beyaz Geceler (Okuma alışkanlığını yeni kazanmak isteyen birine Dostoyevski önermek doğru görünmüyor belki ama Beyaz Geceler hem inanılmaz akıcı, anlatımı çok güzel bir kitap hem de yeni başlayacak birisi için sayfa sayısı da ideal)
Marquez - Kırmızı Pazartesi, Aşk ve Öbür Cinler
  • ms brownstone  (16.01.17 13:28:11) 
küçük prens
martı jonathan livingstone
kuşlar da gitti
alamut

ilk üçü okuması kolay ve hoş kitaplardır. dördüncü de bir tarihi olaya dayanır, okuması keyiflidir.
  • gkct  (16.01.17 13:48:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.