[]

Debe'yi kaldiran beyninizi opeyim sizin

Ulan gun icerisinde ne guzel kahvemi alip okuyordum. Neymis cop entry doluymus. Duyan da der ki sozlukte geri kalan girdiler hep atomalti parcaciklarla vs alakli. Gerci kesin altinda ak bir neden vardir bunun. Siz ne dusunuyorsunuz zamqiler?




 
@Kanmucuk bence cok buyuk bir genelleme yapiyorsun.


  • tezek  (16.01.17 08:50:29) 
kalite kaygısıyla yaptık sözlerini kesinlikle samimi bulmuyorum. sözlüğe en çok hit kazandıran bir bölümü kaldırmanın başka bir amacı olmalı. ekşişeyler'i daha çok parlatma kaygısı olduğunu tahmin ediyorum. başka bir şey de olabilir. ayar ve bkz mevzusu ise olay bunu halletmek çok da zor değildi biraz kodlama biraz moderatörlükle kolayca halledilirdi.


  • lazpalle  (16.01.17 09:05:49) 
@kanmucuk

700 entrysi olan bir başlığın debeye giren entrysini görünce başlığa tıklayıp tüm yazılanları görebiliyorduk. Debeye giren dışındaki içeriğe ulaşamamak gibi bir durum yoktu. Gündem basliginin ise algoritması çok farklı. Bir gün önce 200 entry girilen başlığa gece 12'den sonra hiçbir şey yazılmazsa ve gündemden düşer, sabah 8'de o başlığı bulamazsın. Onu da geçiyorum, başlığın 10-15 entrysi bulunmasına rağmen debeye entry sokabilir. Yüzlerce örneği var bunun.

Sabah uyandığımda ilk iş kahve yapip debeyi açmak olurdu. Son sıraya gelene kadar bazen 30 dakika bazen de 1 saatten fazla sürerdi. Öyle next next yapıp geçmiyordu herkes. Alışkanlık bunlar, nasilsa alışırsınız şeklinde bi' düşünce çok sakıncalı.
Bu düşünce yapısıyla yönetilen ülkemizin hali ortada.



Duyuruya cevap: sozlock.com kendi geliştirdigi algoritma ile debe listesi yayınlayacağini duyurdu. Ne kadar sağlıklı bir liste olur bilemiyorum.
  • isott  (16.01.17 09:11:59) 
yapılan her değişikliğin ardından ekşi sözlük için söylenecek tek şey (bkz: değersiz bir yığına dönüşeceksin)


  • eeb  (16.01.17 09:12:38) 
sukela ozelligi bildigim kadariyla userlar haricinde gorulemiyor, dolayisiyla yazar olmayip ama arada neler donmus serhat diye bakasi gelenleri gundemden sukelalardan uzak tutmak amac olabilir. zaten gun gectikce aktroll sayisi da artiyor, boylece insanlari turkiye'de ne oluyor kavramindan iyice uzaklastirmak istiyorlar, cunku gercekten normal yollardan haber takip eden bir insan icin aradan kacan pek cok haber basligi, insan manzaralari oluyordu, benden daha siki gundemi takip eden insanlarin duymadigi haberleri debe sayesinde onlarla paylasabiliyordum. ben tamamen bununla alakali oldugunu dusunuyorum.


  • mavicorap  (16.01.17 09:28:00) 
@kanmucuk boyle bir liste sozlugu neden degersizlestirsin? En kotu bir filtre konulabilirdi bkz'den debe olmasin diye.


  • tezek  (16.01.17 09:32:05) 
bir servis rutinim yok oldu resmen nesi battıysa şişkoya :/


  • eja  (16.01.17 09:54:03) 
kanzuk un erinde olsam debenin kaldırılmasından rahatsız ne kadar yazar ve çaylak var silerim üyeliklerini. bilmeyerek de olsa çok güzel bir iş yapmışlar ama keşke devamı da gelseydi bu hamle ile :')


  • itachi uchiha  (16.01.17 10:05:15) 
Siyasi baskı geldiği açık.

Sözlükte pkk'lılar başta olmak üzere, her cinsten insan(!) var. Özellikle bu son ışid'in asker yakma olayında kanzuk'u çok sıkıştırdıkları bariz. Muhtemelen debe'ye çıkan bir çok mesaj siyasi olunca (bir gün 10 tane silmişlerdi) kendilerince böyle bir önlem aldılar.


.
  • kartallar yuksek ucar  (16.01.17 10:35:14) 
@kanmucuk
Anlıyorum söylediklerini ama mesela bir başlık düşün. 14 ocakta açılmış ve 100 entry girilmiş. 1 tane de debesi var. 15 ocakta da bu başlığa 200 entry giriliyor ve 1 tane debesi var.


Şimdi senin dedigin gibi yapmak için 16 ocak sabah 8'de gündeme giriyoruz ve başlıyoruz başlığı aramaya. Uğraşlar sonucu başlığı buluyoruz ve giriyoruz.

Açılan başlıkta sukela moduna tıklıyoruz ve karşımıza hem 14 hem 15 hem de 16 Ocak tarihinde girilen tüm entrylerin sukelasi geliyor. Sonra o entryler arasından 15 Ocak tarihli olanını arıyoruz.

Bir de bu işlemi 10 yıllık başlıklarda yaptığını düşün. Anlatmak istediğim bu.
  • isott  (16.01.17 10:49:33) 
ak bir neden var.


  • lanc  (16.01.17 12:26:07) 
bence de kaldırılması iyi oldu.


  • alt4y  (16.01.17 12:28:03) 
burada var hala buradan bakabilirsiniz.

sozlock.com
  • kassiopeia  (16.01.17 12:30:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.