[]

Dert anlatma

Biri neyin var diyince hiçbir zaman dökemedim içimdekileri. Ama ne zaman spontane gelişen bir sohbet içinde yavaş yavaş anlatmaya çalışsam derdimi hep mevzu başka yerlere çekiliyor gibi geliyor. Bu yüzden tekrar sessizliğe gömülüyorum. Çok kötü hissediyorum. Ama biri çıkıp sorsa anlatmaya mecalin olmaz. Buraya yazmanında bir anlamı olmuyor. Burda bir sorununu dile getirip iyi bir şekilde halledenlere imreniyorum. Hiç öyle biri olamadım. Şimdi sabahın köründe uykusuz bir halde yazıyorum bunları. Bu da çözüm olmayacak. Bir süre sonra tekrar aynı şeyleri hissedicem. Soruya gelecek olursam bugün biter mi?

Not: Dert anlatacak kimse yok zaten.


 
Eli mahkum bitecek. Sıkıyorsa bitmesin. :)

Karşınızdaki kişi yakınınız veya yakın hissettiğiniz kişi değilse neyin var diyince kimse tak tak tak dertleri siralamiyordur. Sıralasa bile karşıdaki insanin vereceği tepki/teselli buyuk ihtimalle sizi tatmin etmeyecektir.
Dertleşmek muhabbet koyulastikca ve konu o tarafa gittikçe olur gibi geliyor bana. İki tarafin psikolojik olarak dert dinlemeye hazırlaması gerek diye düşünüyorum.

Bir de muhabbet sırasında mevzunun o yönlere çekiliyormus gibi hissetmen biraz da içinde bulunduğun durumdan kaynaklı. Sürekli veya genel olarak dertler akıldan geçirildiği için karşıdakinin söylemleri yanlış anlaşılabilir, konu sanki bilerek oraya gidiyormuş gibi hissedilebilir. Normal yani bunları düşünmek. :)

Dertleşmek istediğiniz kişiyi siz bi' yere davet edin ve önce havadan sudan, sonra da dertlerden konuşun. O anki sıcaklığa göre de dert paylasma seviyesi belirleyin kendinize. Karşınızdakini de bogmadan hafif hafif dertleşir rahatlarsıniz. Muhabbeti de olabildiğince siz yönlendirmeye çalışın.
  • isott  (16.01.17 09:39:26) 
Seni gerçekten dinleyen dostlar bulman lazım. Çok sevdiğim ama kendi derdimi anlatmaya başladığımda "ay işte benim neler çektiğimi..." diye cümleye giren insanlara dert anlatmayı çoktan bıraktım.

Ama içinde tutma, tutarak atamazsın. Anlatman lazım.
  • lcha  (16.01.17 10:15:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.