[]

Haziran'a kadar İspanyolca öğrenmek

Arkadaşlar, temel denebilecek düzeyde İspanyolca biliyorum, daha önceki kurs deneyimim sayesinde. Haziran ayında İspanyolca konuşulan ülkelere yapacağım uzun bir seyahat nedeniyle günlük yaşamda sıkıntı çekmeden anlaşabilmek istiyorum. Mevcut bilgi düzeyimle bu kadar uzun bir süre boyunca konuşma-anlaşma konusunda kendime pek güvenemiyorum. Günlük olarak yoğun bir program uygulamak istiyorum kendi başıma. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor, Duolingo'dan ilerliyorum şimdilik ama konuların yarısı zaten bildiğim şeyler ve bu tek başına yetmiyor.

Daha önce sözlükten bir yazar bununla ilgili bir başlık açmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Kullandığı materyalleri, internet sitelerini vs. paylaşmıştı, ancak bulamadım. Bir yardım eli uzatabilir misiniz rica etsem :) Her türlü öneriyi yağdırabilirsiniz.

Teşekkürler şimdiden.

 
Kırsa gidin, özel ders alın.

Burada gelip site paylaşan insanları dikkate almayın. Şu dediğimi yapın, hayatınızın en doğru kararı olacak.
  • kurnaz  (15.01.17 22:52:35) 
@kurnaz işim dolayısıyla kurs saatlerini günü gününe takip edemeyebilirim :) o nedenle kendi programımı oluşturmak istiyorum.


  • razvan rat  (15.01.17 22:58:18) 
Özel ders opsiyonunu gözden geçirin.

Kurstan daha ucuza gelir.
  • kurnaz  (15.01.17 23:00:48) 
Oncelikle hangi ulkelere gideceksiniz? Cogu ulkede gramer farklidir, aksan ise bolgeden bolgeye bile cok degisiklik gosterir anlama konusunda sikinti yasayabilirsiniz.
Benim onerim de ozel ders alinmasi konusunda, mumkunse native speakerdan olsun cunku ancak derslerde bol bol pratik yaparak anlamayi, konusmayi kolaylastirabilirsiniz.
Onun disinda cok guzel podcastler var seviyelere gore, ozellikle apple kullaniyorsaniz tavsiye ederim, hergun ise gidip gelirken kulaklikla dinleyebilirsiniz.
Kisisel tavsiyem(seviyem c1 ve ispanyada yasiyorum), gramer calismak da bir o kadar onemli ama kisa zamaniniz varsa konusulacak yerde, anlamaya alismaya vaktiniz olmayacaktir (ps ispanyollar cok hizli konusur), dolayisiyla seyahate gitmeden konusma diline kulaginizin alismasi olacaktir.
  • dimanche  (16.01.17 01:24:04) 
Şimdiye kadar kendi kendinize herhangi bir konuda kendinizi uzman seviyesine kadar eğittiyseniz, İspanyolca için de kendi başınıza ilerleyebilirsiniz. Ama başka bir alanda başarılı bir kendi kendine eğitim tecrübeniz yoksa, başkalarının da dahil olduğu (özel ders, kurs, vs.) bir eğitim yöntemini tercih etmeniz sizin için daha faydalı olabilir.

* Kendi Kendine Eğitim İçin...

- Öncelikle Duolingo'yu silerek başlayın, iyi niyetli bir çalışma olsa da çevremde Duolingo kullanarak belirli bir seviyeye gelen kimse görmedim. (Quora yorumları, vs. de bu görüşümü destekliyor.)

- Telefondan, tabletten veya bilgisayardan faydalanarak bir eğitim almak istiyorsanız, Memrise'ın yine ücretsiz olan İspanyolca serisini öneririm. Daha gündelik hayata uygun, Duolingo gibi saçma sapan ve gerçek hayatta kimsenin kullanmadığı cümleler içermiyor.

- İspanyolca için önerebileceğim bir diğer online uygulama ise lingvist.com (şimdilik ücretsiz.)

Kitapla çalışmayı seviyorsanız ve İngilizce seviyeniz halihazırda iyi ise şu iki kitabı Amazon.com'dan filan edinip, onlardan biriyle çalışmanızı öneririm:

- Barbara Bregstein - Easy Spanish Step-By-Step (Modern kitaplar arasında en etkililerinden bir tanesi, ileri düzey seviyesi de var ayrı bir kitap olarak.)

- Margarita Madrigal - Madrigal's Magic Key to Spanish (Eski bir kitap; ama öğretme yöntemleri hala etkili.)

Dinleyerek/konuşarak daha iyi öğreniyorum diyorsanız ise klasik bir öneri olacak ama:

- Pimsleur (internette yaygın olarak Latin Amerika versiyonu var, hangi ülkelerde kullanacağınıza göre İspanyol versiyonunu edinmeniz gerekebilir.)

- Michel Thomas (öğrencilerin ve hatta hocanın kendisinin İspanyolca aksanını taklit etmeyin, sizi yanıltır. Ama dilbilgisinin temellerini hızlıca oturtup, temel diyalogları "ezberlemeden" hızlıca başlatabilmek için en ideal eğitim programı.)

* Kendinizi Motive Edemiyorsanız...

- Özel ders alın. Türkçe bilen hoca olur, ana dili İspanyolca olan hoca olur. Türkiye'de ikisi de yeterince var. www.dersverilir.net sitesine girip arayın. Sizin ihtiyaçlarınızı anlayabilen ve enerjinizin tuttuğu bir hoca olduktan sonra size en kısa sürede en çok yolu aldıracak yöntem özel ders olabilir. (Bu hocayı bulmak için çevrenize soruşturmak yerine dersverilir.net gibi bir siteden tüm seçenekleri taramak çok daha akıllıca.)

- Kursları araştırın. Cervantes en popüleri ve belki de en pahalısı. Galatasaray Üniversitesi'nin de İspanyolca kurslarının övüldüğünü duymuştum. (Kursların tek dezavantajı, bazen angaryaya dönüşebiliyor olay veya sınıftaki seviyesi düşük öğrenciler sizi de aşağıya çekebiliyor. Bu yüzden özel dersin fiyat performansı sanılanın aksine daha iyi olabiliyor çoğu kez çünkü dili öğrenemedikten sonra bir anlamı yok.)
  • zihinden matematik  (17.01.17 15:47:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.