[]

Stadlarda kale yanındaki reklamlar sanal mı gerçek mi?

Hani televizyondan maç izliyoruz ya, kalenin yanlarında üç boyutlu yazılı reklamlar oluyor, bunlar gerçek reklam afişleri mi yoksa sadece televizyonda görülmesi için oluşturulan dijital görüntü mü?
Sahanın dört kenarındaki panel ekranlarda kayan reklamlardan bahsetmiyorum bu arada.



 
Hani sokak sanatçıları var ya, bir açıdan baktığın zaman boyutlu bir resim görüyorsun ama başka bir açıdan baktığında saçma sapan bir görüntü oluyor. O bahsettiğin reklamlar da kamera açısına uygun şekilde tasarlanmış, yere serilen reklamlar. Direk zeminin üzerinde. Dikkatini çekmiştir belki, futbolcular üzerine basabiliyor.


  • ben ne dedim  (15.01.17 22:37:16) 
@ben ne dedim: Evet, dikkatimi çekmişti ama ben teknolojinin çok ilerlemiş olduğunu düşünüp gömülü, gerçekçi reklam sanmıştım filmlerdeki gibi. :)


  • m e b  (15.01.17 22:42:59) 
kaleci vuruşlarında kaleci üstüne çıkınca anlıyorsun. baya bildiğin halı gibi bir şey o.


  • nrmnm  (15.01.17 22:55:28) 
Laylon o.


  • la rana  (16.01.17 00:41:47) 
Sadece belli bir açıdan bakarsan 3d gibi görünüyor, şurada güzel örnekler var:
www.noupe.com

  • mikro patlama  (16.01.17 00:42:11 ~ 00:44:01) 
bizdekiler gerçek, branda gibi birşey. hollanda ligindeki bir maç özetinde denk gelmiştim sanaldı orada, fark etmek imkansız ancak, pilot harici kamerada o reklamı orada görmeyince farketmiştim bende.


  • deluhathol  (16.01.17 00:51:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.