[]

Sesle ilgili işler

Merhaba,

Genelde insanlar sesimin güzel olduğunu söylüyorlar. Ben de böyle seslendirme falan bir şeyler yapabilir miyim diye düşünüyorum. Nasıl bir yol izleyebilirim? Nerelere başvurabilirim?

Teşekkürler

 
once diksiyon egitimi almak sart. ses guzelligi yetmiyor. egitim esnasinda da onunla bununla tanisip cevre edinmek, sonrasinda da tv studyolarina ya da dublaj ajanslarina basvurmak gerekiyor.


  • hopeless  (15.01.17 20:45:56) 
4 sene profesyonel olarak dublaj yaptım. yüzlerce filmde, dizide, belgeselde yer aldım. bu işe her başlayacak adamın düşündüğü gibi kursa gittim. saçma sapan kurslara para yedirdim. mesleğimi bırakıp, işimden istifa edip seslendirme stüdyolarına gittim. yapabileceğim birçok şeyi yapıp, dublajın her aşamasında yer aldım. çeviri de yaptım, baş rol de oldum, yönetmen de.

sonuç olarak, 2 senedir mesleğimi yapıyorum. okulunu okuduğum, bildiğim işi yapıyorum. uzak durmanı öneririm. hatta şimdiye kadar buradan da sözlükten de birçok kez sorulduğunda cevapladığım gibi, arkana bakmadan kaç. ses güzelliği allah vergisi. diksiyon öğrenerek daha iyi hale getirilebilecek bir şey. stüdyolarda vaktinin tümünü harcamak bir nebze affedilebilecek bir kayıp. para almadan katlanmak büyük aptallık. bu sektörden başarılı bir sanatçı olarak çıkmayı düşünmek ise saçmalık. tiyatroculuk geçmişin varsa, oyunculuk eğitimin varsa, sesini eğitebilmişsen ve en az 2 sene hakkın olan paranı alamadan geçinebilecek kadar maddi yatırımın varsa gel yarın başla.

sesinin güzel olması bu işe başlamak ve bu işte başarılı olabilmen için en önemsiz etkenlerden biri. mikrofon karşısında ve oyunda, yani rolde, ne hale getiriliyor o sesler. kimse sesin güzelmiş deyip rol vermiyor sana maalesef. dublaj ajansı işi falan da yalan. oradaki insanlar zaten seçmece dublaj sanatçıları.

yapmayın. lütfen.
  • ufukcel  (15.01.17 21:27:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.