[]

ios film rulosunun kullanımıyla alakalı

1) ios'un film foto rulosunun mantığını beğeniyor musunuz? şimdi biliyorsunuz, androidlerden farklı olarak, ana bir klasör var film rulosu diye. siz kendinize özgü (atıyorum; ben, kedim, manzaralar, arkadaşlar bla bla) klasörler açıp, ana klasörden buraya fotolar atsanız bile, aynı zamanda ana klasörde de kalıyor o fotolar. gereksiz bir durum değil mi bu sizce de?

1a) klasörlere foto yolladığınızda, boyut olarak katlanıyor mu bu telefonun hafızasında? yani atıyorum 100 mb toplam fotonuz var. 50 mb'lık bir çeşidi başka klasörlere dağıttınız. bu telefonda 150 mb demek mi oluyor artık?

2) telefonu bilgisayara ya da buluta yedekledik diyelim. ve telefondakileri sildik. daha sonra tekrar telefona yolladığımızda ilk günkü (telefondaki) kalitesiyle mi geliyor? (bunu şundan soruyorum. bilirsiniz, whatsapp'tan ya da messenger'dan birine foto yolladığımızda o uygulamalar biraz kalitelerini düşürerek yolluyorlar..)

3) telefonu bilgisayara ya da buluta yedekledik diyelim. ve telefondakileri sildik. daha sonra tekrar telefona yolladığımızda yine ilk günkü (fotoların çekildiği tarih bazında) yerlerine mi yerleştiriyor sıralama olarak? ocak 2016'da çektiğimiz fotoları şu an geri yolladığımızda ocak 2017'ye mi atıyor? ocak 2016'ya mı?

böyle deli sorular var kafamda işte. telefonda 2012'lerden beri fotolar var. hepsini yedeklemiş olsam da telefonda da kalmasını istediklerim var. ama çekilme sıralamasını (bu bana kendimce bir lineer keyif veriyor) bozmak da istemiyorum. seneler geçiyor, fotolar çoğalıyor. sizler nasıl başediyorsunuz bu foto işleriyle? sorularımdan bağımsız konulara da girebilirsiniz, fikirler verebilirsiniz, dert yanabilirsiniz... google'ın yapay zekaları dillenmiş, nerdeyse birbirini dilleyecek hale gelmiş, biz nelerle uğraşıyoruz azizim. şimdi cübbeli ahmet ile oynadığımız satranca geri dönüyorum ben. bir yandan da sherlock ile zihin sarayımda (o benimkine geldi. onda yer kalmamış) tavla oynuyoruz. tabi platon da çay var diye atladı aramıza. oyun yarım kaldı. şu anda tanrı zar atar mı atmaz mı onu tartışıyoruz bir yandan) görüşürüz. kıps^^

 
1. Nötr. Fakat, mail için gmail kullandığımdan ve gmail'de google drive'daki dosyaları direkt ek olarak (dosyayı indirmeden) koyabildiğim için 4bin küsürlük film rulomu google drive'a attım. bitmek üzere, bin tane falan kaldı. Oraya attıkça telefondan ve dolaylı olarak icloud'dan siliyorum.

1a. Klasör yaptığın zaman ek yer kaplamıyor.

2. Eğer icloud photo library kullanıyorsan telefondakileri silersen, icloud'dan da gider. iphone da fotoğraflar eşitleme mantığıyla çalışıyor. uzun zamandır itunes ile bilgisayara yedekleme yapmadım, fakat onun da aynen eşitleme gibi olması lazım. bir taraftan giderse, diğer taraftan da gidiyor.

Tekrar icloud yedekten telefonu çağırırsan, fotoğrafları düşük kalite veya orjinal boyutlu indirme seçeneği var. Düşük kalite seçersen, ilk olarak thumbnail gibi indiriyor. Fotoğrafa bakmak için üzerine basarsan, orjinalini indiriyor. Zaten çozünürlüğünden anında belli oluyor.

3. Normalde orjinal tarih sırası neyse ona göre atıyor. Ocak 2016 gibi.
  • malheiros  (15.01.17 20:00:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.