[]

diş fırçası - kim üretiyor

Diş fırçalarının sapını veya uç kısımdaki tüyleri kim üretiyor? İşin başında kimler oluyor yani? Ürünün nasıl bir sertlikte, yumuşaklıkta olacağına karar verildikten sonra, ürünü fabrikada istenilen forma sokanlar kimler? Hangi meslekten oluyor bu kişiler?




 
kimya mühendisliği olur, yeni plastik alanıyla ilgili bir mühendislik çıkmış ya da ben yeni duydum o olabilir.

kalınlığına ve plastik cinsine karar verildiğinde bir şekilde üretilir. plastiklerin büyük çoğunluğu enjeksiyon ile üretiliyor ama bunda bir istisna olabilir bilemedim. fırça kısmı enjeksiyonla üretilemez.
  • bohr atom modeli  (15.01.17 15:16:28 ~ 15:17:54) 
  • orient blue  (15.01.17 16:10:17) 
diş fırçalarındaki uç kısmı nylon. kalanı plastik.

direk fabrikada çalışanlar genelde makine, malzeme, kimya ya da genel olarak mühendislik çıkışlı kişilerle beraber daha çok tekniker ya da işciler. zaten bu proses çok az insan gücü gerektiriyor.

elektrikli fırçaları %90 oyuncak fabrikaları üretiyor. isim vermeyeyim dünyanın en büyük elektrikli fırça üreticilerinden birinde bu birimin zamanındaki başındaki kişilerden biri ile çalıştım. o idea creation kısmı harika bir süreç ve proje örneği. normal fırça için plastik firmalarına outsource ediliyor, nylon birleştirme işi yine oyuncak firmalarında hallediliyor. 200 şirket var piyasada belki, en büyükleri bunu yapıyor.

bu arada her üründe farklılıklar olabilir üretiminde, fabrikasında, ülkesinde etc. ama bu en çok üretilen seri ve modeller.

o ar-ge kısmı için inhouse ve external consultantlar var. mesela diş yapısı ile ilgili r&d yapılıyor ya da satın alınıyor. sonra uygulama ve geliştirme kısmı yapılıp deneniyor. bu süreç nispeten hızlı sanıldığından. bazı modeller medikal kategoride olduğu için o süreçlerin fda, ema onayı gerekebiliyor, bu süreç yıllarca sürebiliyor. diş fırça ve macunu kozmetik katerogisinde genelde.
  • kurnaz  (15.01.17 16:10:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.