[]

askerlik yoklama kagidi geldi

Okul yazin bitti, su an calisiyorum, birkac arkadas askeriyeye gidip tecil ettirmisti okul biter bitmez ama ben goz ardi ettim o aralar. Cuma gunu de eve kagit gelmis. 29 Ocak'a kadar yoklamaya gelmem gerektigi, daha sonra kacak durumuna dusecegim ve aranacagim yaziyor. Yoklamaya gitmezsem birsey olur mu? Olursa ne goturmem lazim? Calistigim icin izin almak zor oluyor, o yuzden soruyorum.




 
para cezası işlemeye başlar. yolda çevirmeye yakalanırsan ya da otelde vs. konaklayacağında, havalimanında falan polis merkezine götürüp bi kağıt imzalatırlar.

keyfi izin istemiyorsun ya askerlik işlemi yaptıracaksın, bi zahmet ona da izin versinler de gidip tecil ettir. askere alsalar daha mı iyi olacak çalıştığın yer için?
  • nrmnm  (15.01.17 13:24:51 ~ 13:35:11) 
Benim zamanımda yoklama denilen şey şubeye gidip başvuru yapmak, tecil hakkımı kullanmak istediğimi bildirmek ve askeri hastaneye gidip muayene olup raporu şubeye teslim etmekti.
Şimdi askeri hastaneler yok. Sanırım oradan yönlendiriyorlar. Diplomayı da götürün. Yazın biten okul için tecil hakkınız vardır.

Yoklama kaçağı olmak her yerde sorun çıkarır. Gidin kurtulun.
  • isott  (15.01.17 13:50:58) 
Yapacağın işlemler zaten askerlik şubesi->aile doktoru->askerlik şubesi şeklinde olacak. Şubenin açılış saatinde gidersen öğle olmadan biter rahat rahat, izin alma çok sıkıntıysa yarım gün dahi alsan kurtarır.


  • once  (15.01.17 13:51:19 ~ 13:51:41) 
Gitmezsen son yoklama kacagi olursun para cezasi islemeye baslar. Gidersen 2 sene tecil hakkini kullanmak istedigine dair dilekce verirsin. Toplamda bir gununu alir daha kisa surebilir duruma gore. Saglik sorunun falan varsa muayene vs. uzar ama saglamim dersen muayene isi uzamaz. Zaten 2 sene sonra tekrar muayeneye girebilirsin o yuzden sagliktan bir problem varsa da gorunur degilse simdi soyleme ki isin uzamasin.

Belgeler: www.msb.gov.tr
  • robokot  (15.01.17 14:04:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.