[]

Kiracının evi göstermeme hakkı var mı?

Bildiğim kadarıyla var ama ev sahibi olarak bu evi nasıl satıcaz? 2 senede 2 kez gösterebilmişizdir başkasına, kiracı müsade etmiyor. Emlakçıya da vermedik bu yüzden. Arada talibi çıkıyor, önceden arayıp soruyoruz müsait mi diye ama kadın hemen parlıyor. Yalnız da yaşamıyor hani korkuyor falan desek. Nasıl çözülebilir bu durum?




 
sözleşme yenilemeyin, çıkartın kiracıyı. garanti olması açısından noter tasdikli ihtarname çekin üç dört ay öncesinden. olsun bitsin.


  • zoque  (15.01.17 13:07:24) 
Onceden haber verirseniz gosterebilmeniz lazim. Ev sahibi sizsiniz biraz disinizi gosterin boyle kiraciya.


  • kuehles blondes  (15.01.17 13:08:13) 
evi göstermeme hakkı yok ama her istediğinizde göstermek zorunda da değil. ortak nokta bulmanız gerekiyor.


  • nrmnm  (15.01.17 13:14:48) 
ben kiracı olsam ben de izin vermem... bir arkadaşım izin verdi kendi sözleşme bitimnden önce taşınmak zorunda kaldı. sabah akşam zırt pırt biri geldi. sözleşme bitene kadar göstermeme hakkı var. o yüzden sözleşme bitimine 2-3 ay kala çıkmalarını söyleyin. boşken çağırın taliplileri...


  • gotic  (15.01.17 13:15:19) 
empati kurmaya çalışıyorum ve hak veriyorum ama tavrı çok rezil. Sabah annemle telefon konuşmalarına şahit oldum baya anacım alttan aldıkça o sesini yükseltiyor.
Onun da empati kurması gerekmez mi, ev sahibi olsa ve evi satmak istese nasıl satabilir böyle.
Ben de aynı zamanda kiracı olduğumdan anlıyorum. Zırt pırt evime yabancı girsin istemem ama yapacak da bişey yok.
  • nıç  (15.01.17 13:53:39) 
galiba benzer bir duyuru vardı. sizin de haklarınız var. belirli bir günde göstermek zorunda galiba. ev sahibi de sabah akşam birilerini getirip kiracıyı rahatsız edemez tabii ama belirli bir günde yeni kiracılara gösterebilir. izin verip vermemekten ziyade bir hak olması lazım. ezdirmeyin bence kendinizi.


  • black mamba  (15.01.17 14:02:40 ~ 14:03:13) 
Ya insanlık kibarlık genel ahlak kuralları karşıdaki kişinin tavrına göre ayarlanmalı bence. Insan gibi 3,5 kere denediyseniz siktir git çık evimden deyin anlasın o da millet korktuğundan kibar insanî davranmıyor güzel olduğu için öyle davranıyor.


  • cahs  (15.01.17 14:51:27) 
kadının derdi evi göstermemek değil bence. evden memnun ve taşınmak istemiyor, başkasına satılmasını ya da kiraya verilmesini istemiyor. bu yüzden tatlı dil işe yaramaz.


  • dafuq  (15.01.17 14:56:38) 
@zoque, @cahs
Kiracıyı kafanıza göre nasıl evden çıkardığınızı bi anlatır mısınız?
Sözleşmeler otomatik olarak yeniler, tahliye hakkı doğuran şartlar oluşmadıkça sözleşme bitimi tahliye gerekçesi değildir.

@nıç Evi göstermeme hakkı yok tabi ama bunun kiracıyla anlaşarak ona uygun zamanlarda yapılması falan gerekiyor diye biliyorum. Eğer göstermem diyorsa yasal yollardan yürümeniz gerekecek sanırım.
  • mikro patlama  (15.01.17 15:35:50 ~ 15:51:02) 
sürekli suçlar şekilde konuşuyor ve bağırıyor ama ortada yanlış bi durum yok. Bizimkiler önceden arıyor müsait mi diye sormak için açmıyor geri dönüşü de kötü oluyor. Ben de konuşmayı düşündüm ama kadın kötü olup tamamen ipleri koparmak istiyor belli, ondan bulaşmadım.


  • nıç  (15.01.17 15:54:34) 
Acil durumlarda kiracıyi evden çıkaravilirsin. Oğlum gelecek o taşınacak yüklü miktarda borç ödeyeceğim vs. ONa bildirdikten sonra süresi vardı 3 aydı galiba sonra gidecek. Sözleşme olsa bile


  • cahs  (15.01.17 17:01:23) 
Ev boş değil sonuçta. Kendi özel eşyaları var. Belki evi düzensiz. Tanımadığı insanlara açmak zorunda değil. Doğru olan, kiracıyı çıkartıp boş evi göstermektir. İhtarname ile veya dava ile..

Geçici de olsa onun özel mülkiyeti ve kişisel alanı. Belki mahallede gıcık olduğu kadınlar vardır. Belki mahallenin bakkalı kadına askıntı oluyor. Adamlar/kadınlar "almak zorunda değiliz ya, şunun eşyalarını bi görelim, evini gezelim" diyebilir. Kadın kimin geleceğini bilmiyor çünkü. O kadar tepki vermesinin altında bu var bence ve haklı bir sebep.
  • mandalina kokusu  (15.01.17 17:31:15) 
@mikro patlama, anlatayım, acil ihtiyaç?

anladınız umarım.
  • zoque  (16.01.17 13:24:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.