[]

maximiles

yahu bu maximiles kartina ait dolar hesabi olabilmesi durumunu/ayarini ben bulamadim, online doviz ustunde alisverislerde ve yurtdisindayken olan alisverislerimde kullanabilmek icin direkt dolar hesabima baglamak istiyorum, ama nasil yapacagimi bilemiyorum. allah'in bir sevgili kulu yol gosterebilir mi? mobilden mi internetten mi telefondan mi subeden mi hallolur, nasil yapilir? ben mobil ve internet denedim bulamadim.
bir de sik ucus yapan insanlar mil, puan, harcama olaylarinda nasil bir yol izliyorsunuz?
uzun zaman ben salladim, bosa gitti binlerce mil, binlerce liralik harcamalar, simdi bu konunun ustune dusmek istiyorum, simdilik ilk hamlem maximiles karti oldu, bir de onceden uzerinde biraz puan kalmis olan milesandsmiles karti var, yalniz kredi karti olmayan versiyonu...
simdi benim normalde garantide hesabim yok, shopandmiles almaya deger mi? maximiles ile mi devam edeyim? baska bir oneriniz var mi?

 
Benim annemler shop and miles i kapatacak miller bitince.

Maximiles ile baya ucuyoruz. Yurtdisinda iyi mil biriktiriyor. Arada kampanyalari da oluyor.
  • kuehles blondes  (15.01.17 13:07:21) 
niye kapatiyorlar ki? banka mi kotu, kartin sartlari mi kotu?
hatta soruya ek yapayim, boyle lounge falan avantaji olan birseyler de olsa iyi olur...

  • mavicorap  (15.01.17 13:15:52) 
@mavicorap

Kapatiyolar cunku shopandmiles sadece thy icin gecerli. Ve sinirli kontenjani var her ucus icin. Ve vergisi asiri yuksek.

Maximiles ile klm, aeroflot, qatar airways vb hepsi hepsi oluyor. Thy de dahil.
  • kuehles blondes  (15.01.17 13:28:37) 
kartı dolar hesabıma bağlama diye bir şey yok bildiğim kadarıyla. kartın öncelikle çift ekstreli şekilde oluşturulması lazım. yani kartınızı alırken TL ve USD olarak ekstrelenmesini istediğinizi söylemiş olmanız lazım. kartınızın bu şekilde olduğunu varsayarsak internet şubesinden vadesiz dolar hesabı açarsınız. kredi kartı ekstreniz kesildiğinde ödeme kısmına gelince sizden hangi hesapla ödeneceğini sorar ordan dolar hesabınızı seçip ödüyorsunuz (ben böyle yapıyorum). otomatik olarak dolar hesabımdan çeksin ödesin yok. son ödeme tarihinde dolar ekstrenizi ödemezseniz otomatikman onu TL ye çevirip TL ekstrenize ekliyorlar (bunda da kur yüksek oluyor haliyle)


  • mr.goodcat  (15.01.17 13:59:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.