[]

Yurt dışında iş

Aylardır yurt dışında işlere başvuruyorum ya dönmüyorlar ya da ''bu iş olmadı ama cv'niz cv bankamızda duracak biz size döneriz uygun bir şey olursa'' diyorlar. 1 senelik staj, 3 senelik dergide (GoGirl) yazdığım yazılar ve erasmus için para biriktirmek adına 2 senelik yaptığım garsonluk dışında bir tecrübem yok, tecrübesiz eleman olarak sizce şansım nedir?
Alan moda tasarım benim ama belki ben x bölümü mezunuyum hemen de iş buldum diyerek bana umut verecek birileri vardır burada. Sizce tecrübem olmadan bu işlere kalkıştığım için çok mu hayalperestim ?



 
Şu aşamada yurtdışı stajyerlik için başvursanız daha iyi gibi.


  • herp  (15.01.17 03:43:36) 
bildiğim kadarıyla bu konuda şansı yükselten iki nokta var. ilki, gitmeyi planladığın ülkenin ana dilini yalayıp yutmak. ikincisi ise kişiyi, mesleki olarak genel kitleden ayıran niteliklere sahip olmak. mesela italya'ya gitmeyi hedefliyorsun ama oradaki moda tasarım okullarından senin durumunda tecrübesiz bir ton insan çıkıyor. işvereni niteliklerinle etkilemediğin sürece adam işe almak için kendi vatandaşına yöneliyor.

tecrübe ve nitelik edinmeye bak. akademiden yürüme şansın var mı, onu da incele.
  • zgrydn  (15.01.17 03:52:00) 
@acemi
insanlari yanlis bilgilendirmeyin lutfen, eger nitelikli isgucuyseniz almanya'nin alman vatandasindan 30 kat daha az maas vermesi mumkun degil zira o zaman almanya vize vermiyor.

@dedi ayca eger nitelikli isgucuyseniz ve gideceginiz sirket once kendi ulke vatandaslari, sonra ab vatandaslari arasindan kimseyi bulamazsa sira ancak o zaman turklere geliyor. ancak size 30 kat az maas vermesi gibi bir durum yok zira blue card ve RWR kart icin zaten asgari bir geliri garanti etmesi lazim sirketin ki bu da orada ayni isin yapan kisinin alacagi ortalama maasa denk geliyor zaten. eger nitelikli isgucuyseniz burada kimsenin aclik sinirinda yasadigi ya da ulkenin kendi vatandansindan 30 kat az maas aldigi falan yok. eger niteliksiz isgucuyseniz ya da uzmanlasmis olsaniz bile diplomaniz yoksa isiniz biraz daha zor olacaktir. bunun disinda arkadaslar da yazmis zaten uzmanlasmak cok onemli, ayirt edici ozelliklerinin olmasi lazim. ancak niteliksiz olarak da booking.com, apple, vs. gibi markalarin call centerlarinda calisabilirsin, eger ilgini cekerse bunu arastir.
  • kassiopeia  (15.01.17 04:15:01) 
Turkiye'den basvurma kabul edilmen imkansiz. Kafanda ulke belirle dil egitimi icin sertifica icin vs git ve ordan oranin adresiyle basvur. Ayrica yurtdisi staj imkani saglayan organizasyonlar var. inanirsan yaparsin guveniyorum ben sana optum bye


  • duyurumvar  (15.01.17 05:16:52) 
@acemi

Iste burada avrupa - tr farki devreye giriyor.
Sikayet edince sen hakli bulunuyorsun boyle bir durumda. Ayrica arkanda sendika ve calisanlar odasi (ticaret odasi gibi ama calisanlar icin, sirketler icin degil) varken ses cikarmak zor olmuyor aslinda. Sirkete de inanilmaz cezalar giriyor. Sessiz kalani ezmek uzerine kurulmus bu sistemde sessiz kalan arkadasini ezmisler tabi.
Almandan 30 kat az maas almak demek almanyanin vize bile vermeyecek olmasi demek.


Neyse onun disinda

Kassiopeia +1000

Diger yandan bi yerde yuksek lisansa baslayip oradan yurumeye bakabilirsin. Spesifik konulara odaklanmalisin, moda tasarimi okuduysan atiyorum sadece erkek ya da sadece sapka tasarimi mesela.
  • kuehles blondes  (15.01.17 10:50:36) 
öncelikle @kuehles blondes
ne kadar seviyesiz bir yazı olmuş şirkete ceza girmesi vs. yazıyı tekrar gözden geçirmeni rica edeceğim bu ne şiddet ne celal.

@dedi ayca
onun dışında kendiniz yazmışsınız tecrübesizim. aslında tecrübesiz olmayabilirsiniz.
1 sene staj , 3 sene dergide yazı yazmak,erasmus deneyimi, garsonluk bunlar katkı yapan şeyler. belki iş dünyasına hazır olabilirsiniz ama mesleğiniz ile ilgili elinizde bir şey yoktur. eksikler tespit edilip kapatılabilir. birde mesleği yabancı bir dilde yapmak yerine anadilinde yapmak kısa vadede daha kolay . yani hedefi yükseğe koyacağınıza önce türkiyede bir iş yanında türkiyede yüksek lisans ya yurtdışında yüksek lisans yurt dışında staj gibi başka şeylere yönelebilirsiniz. yada hepsine aynı anda saldırabilirsiniz.
  • alp9900  (15.01.17 11:10:48) 
@alp9900
Sirkete ceza girmesi lafinin nesi seviyesiz??
Sirkete ceza girecek ki para cikacak? Anlayamadim derdinizi?

Arkasinda sendika var lafini da yanlis anlamadiniz umarim :((((
  • kuehles blondes  (15.01.17 11:53:23) 
@kuehles blondes ceza girmesi ne anlama geliyor?


  • alp9900  (15.01.17 13:55:38) 
@acemi

gece yazmıştım sildim

daha alman kanunlarından bihaber olup öyle yazmak garip. tek kelime alman hukuku okusanız hiyeroflif görmeüşe dönecek biri iken gelip alman kanunları hakkında ahkam kesmek oldukça saçma.

onu geçtim almanlara sahtekar demek başlı başına komik, 1 milyon şirket var almanyada, 1 tane, hadi 100 şirketin yaptığpı hatayı tüm ülkeye yıkamazsınız.

olayın giriş gelişnme sonuç kısmını bilmeden ahkam kesmenize girmiyorum. intel, samsung gibi şirketlerin benchmark testlerindeki hilelerini otomobile uyarlamış sadece vw.

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ne kadar kolay.

senin arkadaşının kaçak çalışması olayına hiç lafın yok sanırımç ama kaçak olarak kötü koşullarda çalışsa dahi kanunlar ab içerisinde o sürede hakettiği parayı cebine her türlü koyuyor. ama sizin arkadaşın kaçak çalışma durumu da hukuksuz, ab bu durumda dahi hakkını arar.

daha ülke dışını görmemiş biri olarak her şeyi bilmeniz oldukça garip.
  • kurnaz  (15.01.17 14:55:17 ~ 14:58:10) 
hangi ülkede başvurduğunuzu bilmiyorum ama her ülkenin prosedürü farklı. ab ülkelerinin ortak prosedürleri var mesela önce ülke içi ilan sonra bulamazsa ab içi ilan sonra yine bulamazsa bu sefer dışarı ilan açıyorlar. kanada avustralya gibi yerler ya sponsorluk ya hazırda çalışma izni istiyorlar. sponsorluk için bile ingilizce/fransızca yeterlilik kriteri ve diğer kriterleri geçmeniz gerekiyor. ben geliyorum diyen herkesi malesef almıyorlar. şu sıralar hem avrupa hem kanada göçmenliğine bakıyorum ben de. diplomamı saydırdım gerisi gelirse göreceğiz hep beraber.


  • argent dawn  (15.01.17 15:24:29) 
Yüksek lisans, dil okulu vs kovalayabilecek param yok maalesef okulu ödeyemem hadi burslu oldum diyelim, yaşamaya da param yok. Euro olmuş 4.06 nereye gidiyorum o şekilde.

@argent dawn diplomayı nasıl saydırıyoruz ?_? (Soran gözlerle bakıyorum :d)

@alp9900 türkiyede yüksek falan yaparsam beni buraya 2 sene daha bağlayacağı anlamına gelir bir an önce çıkmak istiyorum buradan ayrıca dediğim gibi 9 senedir aynı şeyi okuyorum kusmak üzereyim artık.
  • dedi ayca  (15.01.17 16:47:42) 
kanada için bunu yapan kuruluşlar var meslekten mesleğe değişiyor. avrupa için bilmiyorum


  • argent dawn  (15.01.17 16:53:33) 
@dedi ayca
Size tavsiyem (master vs yapamayacaginiz icin) ya staj bulmaya calisin, moda okumussunuz diye anliyorum mumkun mu bilmiyorum muhtemelen cebinizden epey para cikacaktir yine, ya da niteliksiz isgucu olarak baska bir alanda calismaya gidin ve para biriktirin sonra master vs. yapin. Bunun icin linkedin'e bakabilirsiniz. Ancak is deneyiminiz olmadan dogrudan alaninizla ilgili is bulmaniz cok zor olacaktir. Bir de erasmus plus/staj/ evs imkanlari dusunulebilir.

  • kassiopeia  (15.01.17 17:29:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.