[]

Niye amerikada kadınlar erkek çocuklarını istismar ediyolar ?

www.hurriyet.com.tr

Bu tür haberler hep oralardan çıkıyor ? Nedeni nedir ?


 
  • herp  (15.01.17 02:38:06) 
abd dediginiz yer 320 milyon insanin, yani turkiyenin 4.5 kati, yasadigi bir ulke.
birincisi, bir ulke icin spesifik olarak bir sucun 'hep oralardan' ciktigini soylemek o kadar zor bir sey ki, nasil bu kadar rahat kullanildigini anlayamiyorum.
ikincisi, bir ulkede bu tur haber yapilabilmesinin bana ilk dusundurdugu sey hukukun ustunlugunun benimsenmis olmasi ve basin ozgurlugunun varligidir.
ucuncusu, turkiye'de ana akim medyayi ve genel olarak medyanin yaklasimini da sogrulamak lazim. ayni ulkede milyonlarca haber oluyorken, ya da dunyada bu haber disinda haber yapilmasi gereken cok daha ciddi gelismeler varken neden birisi bu haberin turkceye cevrilmesine vakit harcar.
  • kassiopeia  (15.01.17 04:30:50) 
Batili ulkelerde bu durum cok varmis gibi gorunur cunku kimilerinin yaptigi gibi tacizlerin tecavuzlerin ustunu ortmeye calismazlar.

Evini temizlerken halinin altini silersen cok kir gorursun. Halinin altini kaldirmaman oranin temiz oldugunu gostermez.
  • Traveller  (15.01.17 09:25:39) 
Bu bir hastalık. Çocuğa cinsel açlık duymak bir hastalık. Bu hastalığın tedavi edilmemesi bana göre terördür.


  • yaren  (15.01.17 10:56:16) 
bu tip durumlar kulturun yarattigi ortamdan doguyor. mesela mass shooting de hep oralarda var. o yuzden kassiopeia'ya genelleyemeyiz derken katilmiyorum.

"batili ulkelerde cok varmis gibi gorunur" lafi da mesnetsiz. elbette iletisim imkanlari, haber aglari yaygin olabilir. bu mutlaka durust duzgun calistigi anlamina gelmez. amerika, modern tuketim endustrisinin dogdugu yer olarak algi yonetmenin ustalariyla dolu bir ulkedir. propaganda yapmayi iyi bilirler. O yuzden dunya hala ozgurlukler ulkesi olarak biliyor orayi. Ote yandan Obama doneminde oldurulen zenci sayisina da bakin mesela. azaldi mi bunlar? irkcilik ortadan kalkti mi?

bu tarz durumlar kulturle iliskili oldugundan bir anda ve birileri tarafindan mudahaleyle donusturulemezler. Onun yerine bu olaylari sjw propagandasina cevirebilirler. bu yine de bu olaylarin bitecegi manasina gelmez cunku bu olaylar biterse sjw'lere ihtiyac da kalmayacaktir. mesela "turkiye'deki solcularin ne devrim yapabilmesi mumkundur ne de bu islerden vazgecebilmesi" gibi bir celiskili kisir dongudur ozetle.

ama sjw propagandasi olunca o zaman isler karisiyor. cunku sjw'ler kavramlari yeniden tanimliyorlar ve olaylari carpitiyorlar. mesela "sanal istismar" gibi absurt kavramlar ortaya atiyorlar. boyle kavramlari uretip yasalasmasi icin baski yapiyorlar ve yasalar yapilinca da suc oranlari yuksek gorunuyor.

ornek: www.telegraph.co.uk

bu adamlar "genis" oturmuslar diye sikayet edilip tutuklanmislar.

sonucta bizimkinden cok baska, belki kulturumuze ters bir politik ve sosyal atmosferde yasiyorlar. haliyle kisisel alan, kadin-erkek iliskileri, hukuk, kural, ekonomi gibi bastan sona butun konularda anlayislari bize gore daha "serbest" ve degisik. o yuzden tam manasiyla kavrayamayabiliriz. fakat insan insandir ve bazi insanlar bir adim oteye gecmek icin sadece ortamin uygun olmasini beklerler. demek ki amerika'daki "ortam"da daha musait ki bu konuda bir adim oteye gececek cesareti bulan boyle bir sey yapiveriyor. bu turkiye'de ayni olaylarin yasanmayacagi anlamina gelmez.

tl;dr: toplumsal yapi ve ortam.


edit: bir ustumdeki de hastalik ve teror kelimelerinin tanimini yeniden yapmaya calisiyor. iste sjw'lik boyle calisir. sonra gercek teroristleri, gercek hastalari, gercek suclulari ayirt edemeyiz ve toplum sorunu kokunden cozemez.

bu bir hastalik degil, bozukluktur.

once sjw'ligin sonra da diger sosyal sorunlarin cozumu rasyonel olmaktadir. nasil terorist oldurerek bitmiyorsa, sapiklar da asa asa bitmez. demek ki istismarin onune gecmek icin mesela egitim ve iletisimi bu anlamda gelistirmek gibi daha koklu ve uzun vadeli bir caba gostermemiz gerek.

tacizciler, tecavuzculer, teroristler de bir zamanlar bebekti, cocuktu... bulunduklari ortamlarda bir propagandaya, tecavuze, tacize, sapikliga, baskiya, siddete... maruz kaldilar. bulduklari imkanlarla boyle yetistiler ve bunlara donustuler.

ya bu insanlari rehabilite ederiz ya da bu ortamlara dusmeden once onlari kurtarmanin yollarini arariz. yani herkese saglikli yetisebilecekleri, standartlari yuksek bir ortam sunmaya gayret ederiz.
  • idexo  (15.01.17 11:14:15 ~ 11:28:07) 
Maalesef bizim yetistirme yurtlari vb yerlerde de olan bu durum neredeyse hicbir zaman hukuka yansimaz. Kiz cocuklarina yapildiysa ya da erkek saldirgandan erkek cocuguna geldiyse yari yariya da olsa hukuka yansirken kadinin erkek cocuguna yaptigi istimardan sayilmaz ve sikayet edilmez.


  • red g  (15.01.17 11:42:56) 
Turkiye de de var, duyulmuyor haberi yapilmiyor. Lise ogretmeni 45 yasindaki kadin 16 yasindaki erkek ogrencisi ile.beraber oldugunda, erkek bunu taciz tecavuz olarak algilamiyor, arkadslarina gururla anlatiyor.


  • thewizardofearthsea  (15.01.17 12:20:11) 
Ne yazik ki turkiye'de bir ensest haritasi taciz haritasi cikartilamiyor, kadin orgutleri cok caba gosteriyor ancak buzdaginin cok kucuk bir kismini inceleyebiliyorlar. Bu hem benim hem de diger arkadaslarin demek istedigi gibi 'konusulamamasindan', basina ve yargiya yansimamasindan kaynalaniyor. Demek istedigim su, abd'de olan biteni bu kadar duymak bile bunlarin yansidigini, yansiyabildigini gosteriyor. Bu bizde az oldugu/olmadigi icin, onlarda cok oldugu icin degil. Biz daha bizde ne kadar var, var mi yok mu tespit edemiyoruz bile.
Ayni sekilde zenci olumleri, olmuyor demiyorum, olan tartisilabiliyor, bir sekilde aciga cikiyor. Biz her muhalif sese terorist deme noktasindayiz. Yoksa iste demek istedigim gibi 320 milyon kisinin yasadigi bir yerde olmamasi mantiksiz zaten.
Abd'nin ozgurlukler ulkesi oldugu gibi bir dusuncem yok, ona bir sey diyemem ama benim icin bagimsiz bir yargi ve hukukun ustunlugu her seyden onemlidir ve bir cok seyin guvencesidir. bu cercevede abd 18. Siradayken turkiye'nin 99. Sirada olmasi onemli bir bilgi bence.
  • kassiopeia  (15.01.17 17:42:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.