[]

Roma-Vatikan-Booking

Booking'te Roma'da bir otel ayarlayacağım fakat filtrele seçeneğinde "merkeze en yakın" olarak seçtiğimde, gelen otellerin adresleri genelde "Vatikan,Roma" olarak görünüyor. Sorum şu, Roma'da gezilesi tarihi turistik yerler Vatikan çevresinde mi? Öyleyse de Vatikan ayrı bir ülke olduğundan,oraya kalmaya gittiğimizde farklı bir prosedürle karşılaşır mıyız?

İstediğim şey,Roma'da görülesi yerlere (spesifik bir yer yok,genel olarak turistik yerler) yakın bir otel olması.


 
yeri roma şehir merkezi seçmeniz lazım. termini'den vatikan 20 dakika sürüyordu sanırım. 5-10 dakika da yürümek gerekiyor. benim kaldığım otel termini'ye çok yakındı. gezilecek yerlere, metroya, trene ulaşması çok kolaydı. termini yakınında bakabilirsiniz.


  • ontheroad  (14.01.17 14:25:02) 
Hocam çok uzmanı değilim, sadece 1 kere gittim romaya. Biz tren istasyonunun yakınındaki otelleri seçtik hep İtalya'da (roma, floransa, venedik). Roma'da da aynı şekilde. Vatikan'a zaten tren istasyonunun yanındaki ana duraklardan otobüs ile gidiliyor. Tarihi yerler yürüme mesafesi. Haritadan bakın isterseniz.


  • eksitadinda  (14.01.17 14:25:56) 
Ben gitmeden önce bloglarda araştırma yaptığımda hemen hemen hepsinde kalınacak en merkezi yerin Termini istasyonu yakınları olduğu yazıyordu. Biz de öyle yapmıştık ama pek iyi bir yer değildi bence orası. Yani öğrenci işi düşük fiyatlı bir otelde kalmamıza rağmen otel iyiydi ama o çevre kötü gibiydi sanki biraz. Ulaşım konusu dedikleri kadar rahattı ama. Roma'da gezilecek belli başlı yerlere metroyla çok rahat gidebilmiştik.

Sadece birkaç günlüğüne gittiğim için pek bir bilgim yok açıkçası ama "merkeze en yakın" yer de Vatikan çevresi değildi bence. Metroyla gezilecek yerlerden Vatikan'a ulaşım rahattı ama gezilecek yerler hep birkaç durak uzaktaydı Vatikan'a.
  • ms brownstone  (14.01.17 14:27:41) 
Ben vatikanda metroya yakın bir yerde kaldım. İtalyan tanıdığımız metroya ne kadar yakınsanız o kadar rahat edersiniz diye öyle bir yer seçmişti bize. Zaten metroyla ulaşım çok rahat.


  • powerpufgirl  (14.01.17 14:34:42) 
Termini civarında konaklarsanız daha iyi olur, ulaşım epey kolay zaten.


  • Adramelekhh  (14.01.17 14:52:46) 
İspanyol merdivenleri ile vatkan arası bi bölge seç sakın termini'de kalma mesaj atarsan detaylı bilgi verebilirim


  • jamalbsf  (14.01.17 15:07:14) 
Termini biraz les bi yer. Termini etrafinda kalirsaniz via nazionale uzerinde bir yer secin.

Yani soyle diyim, termini nin arkasi degil de, on tarafinda secin.

Hotel martini diye bi otelde kalmistim, cok da memnun kaldim. Ulasim hem yurume mesafesi hem otobusler vb hepsi onunden geciyor, termini ye 10 dk yurume filan.


Bir de piazza navona'da kaldim, orasi da cok guzeldi. Ama belki ulasim acisindan azcik karisik gelebilir size navona'da kalmak.
  • kuehles blondes  (14.01.17 15:21:18) 
Termini +1
Otel tavsiyesi isterseniz;Hotel Ambasciatori Palace

  • han20  (14.01.17 15:56:51) 
direkt oteli paylasiyorum, b&b la porta, yeri muazzamdi kolezyuma falan birkac durak ve otel metroya asiri yakindi. soyle konumunu atayim; www.google.com.trİtalya/@41.908137,12.5226103,14z/data=!4m2!3m1!1s0x132f61790ac5ecab:0x971926073be24d5f?hl=tr-tr


  • tiredpanda  (14.01.17 17:08:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.