[]

debe'nin alternatifi ne olabilir?

malumunuz olduğu üzere, debe'nin kaldırılması gibi bir zırvayla karşı karşıyayız. gün geçmiyor ki sözlüğü yöneten polit büro, histerik ve sorunlu bir saçmalığa daha imza atmasın.

şimdiye dek yaptıkları hiçbir yanlıştan geri adım atmayan bu faşist polit büroyu bir kenara bırakırsak;

sabah kalktığımızda, sözlükte bir gün önce olan bitenleri derli toplu gözden geçirebileceğimiz bir alternatif var mıdır? ya da böyle bir alternatif yaratılabilir mi?

 
kebe.
kanzuğun en beğenilenleri.
1. sırada 15 temmuz şehitler ve demokrasi ekşi sözlüğü
  • hasmetizm 2046  (14.01.17 11:36:57) 
@kanmucuk okumadığın halde içerikten nasıl bu kadar eminsin? yardım kampanyaları olsun, ufku açan bilgiler olsun, mükemmel güncel yada tarihi hikayeler olsun çok fazla güzel entry çok fazla insana ulaşıyordu bu sayede. debe isim hakkını alıp sonra amacından saptı demek saçmalık. çok uzun zamandır var zaten debe sadece bu kadar göz önünde değildi ve okuyuculara ulaşamıyordu.
en altta istatistiklerden geçen haftanın en beğenilenlerine bakabilrsin şimdilik. haftaya o da kalkar mı bilmiyorum.

  • hasmetizm 2046  (14.01.17 11:59:11) 
Bence yok, iki gündür giriyorum sözlüğe, saçmasapan başlıklar arasında dolaşıyorum, bir dolu kalitesiz saçma şey okuyorum. (Debeden kalite akıyordu manasında demiyorum bunu, orada da bazen çok kalitesiz saçma şeyler oluyordu)

Ben ekşisözlük yazarı değilim, dolayısıyla kullanmadığım bilmediğim bir ton fasilite var belki sözlüğü daha cazip hale getirecek. Ama debe bana yetiyordu. Genel olarak gündeme dair her şeyi takip ediyordum. Bir şeyin çöp olup olmamasını da çok önemsemiyordum, çoğu zaman debeye giren bir entryden yola çıkarak o başlıktaki diğer entryleri de okuyordum, bazen de gününde okuyup ertesi gün beğendiğim entryi debede görüyordum, ama bu her başlık için olmuyordu elbette. Gündemde popüler olmayan başlıklardan da debeye girenler çıkıyordu. Yoksa ben de Esra Özcan düğün fotoğrafçılığı rezaletinde espri yarışına girenlerden en iyisi hangisi ya da vajina beyazlatma konusunda en komik şeyi kim söylemiş diye debe takip etmiyordum. Güzelliği belki normalde uğramayacağım konulardan ortaya karışık bir seçki sunması, bazen hoşuma gidecek yazarlar keşfetmemi sağlaması, gündemi takip edemediğimde kısa bir bakışla özet sunmasıydı.
  • hair freak  (16.01.17 10:11:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.