[]

bu bir bel fıtığı olabilir mi?

eminim aramızda tecrübeli isimler vardır.

ben bir gün duş alırken hapşırdım ve öne doğru biraz hızlı gidince belimde aşırı bir acı hissettim. otururken, eğilirken sürekli acıyordu. sardım, krem sürdüm, dinlendim ve geçti.

ama o günden beri ani hareketler yaptığımda sürekli sağ alt tam kalça ile birleşim yerinde bir şeyler oluyor ve acımaya başlıyor.

kar yağınca kar topu falan yuvarladım eğilerek, mesela o gün ben mahvoldum. az önce sandalyede geri yaslanırken tam kalça ile birleşim yerinde sağ altta acı hissettim ve dik dururken acı çekiyorum.

ne bu? internette zilyon tane bilgi var. fıtık diyen var, kayma diyen var, kırık diyen var. hapşırırken kemiği mi kırdım ne :)

 
fıtık gibi geldi bana. beyin cerrahisi uzmanına görünseniz sizin için iyi olur. eğer tedavi edilmezse daha fazla ilerleyecek, başınıza daha büyük dert açacaktır. www.mhrs.gov.tr üzerinden veya 182'yi arayarak devlet hastanelerinden randevu alabilirsiniz.


  • yigitkaraca  (13.01.17 21:38:28 ~ 21:39:05) 
@yigitkaraca; teşekkür ederim ama neden beyin cerrahisi dediniz? öyle deyince bi korktum şimdi.

edit: ara ara sağ ayağım ve bacağımın üstü de sızlıyor.
  • tosiba  (13.01.17 21:42:05 ~ 21:44:02) 
ne olduğunu bilemem ama bel fıtığı olan biriyim, bir kaç kez kötülemişti belim, çok önemsememiştim, iyileşince devam etmiştim normal hayatıma, spora vs. en son basket oynarken belime birşey oldu, yerden kalakamadım. o zamandan bu zamana koşamıyorum bile.

bence bir mr çektirmen iyi olur. nedir durum anlarsın. mutlaka doktora git. ben de hiç beyin cerrahına görünmedim şimdiye kadar, galiba ortopedi ve fiziktedavi bölümüne gitmiştim. ama korkacak bir şey yok, daha gençsen dikkat edersen ciddi hale gelmez umarım.

dizlerini bükerek eğilip kalkmaya çalış. ani eğilmelerden kaçın. ağırlık filan çalışıyorsan, ya da spor yapıyorsan belin için daha dikkatli olmaya çalış.
  • puc  (13.01.17 22:01:48 ~ 22:02:18) 
fitik degilde baslangicida olabilir. Ortopediste gidebilirsin. MR ister zaten. MR cekilmeden bilemezler.

Benim fitigim var cok nadir agriyor. Doktor herhangi bi tedavi sunmadi. Sinire pek baski yapmiyor heralde.
  • termostad  (13.01.17 22:05:38) 
bu tip ağrılarınız için iyi bir fizik tedavi doktoruna önce elle muayene olmakta fayda var. onlar zaten ağrının yerini tespit edip gerekli yer(ler) için MR isteyeceklerdir. ortopedi bu tip rahatsızlıklara bakmıyor. beyin cerrahı? 25 tane doktora göründüm bu tip rahatsızlıklar için, hiçbiri beyin cerrahı değildi, şu aşamada dikkate alma derim :)


  • mrsmoon  (13.01.17 22:48:27) 
fıtık omurga içerisinde olan bir olay olduğu için beyin sinir ve cerrahisi yapar ameliyatlarını. o yüzden beyin cerrahından randevu alıp mr çektirmeniz faydalı olacaktır.


  • 1shot2shots  (14.01.17 00:03:30) 
@1shot2shots

Fıtık teşhisi konulan herkese fıtık ameliyatı yapmıyorlar neyse ki. Şu aşamada olan birisinin şikayetlerine önce fizik tedavi doktoru bakıyor.
  • mrsmoon  (14.01.17 01:03:37) 
Aynısı bende var. İhmalci biri olduğum için doktora gitmedim, ancak bununla yaşamaya alıştım gibi bir şey. Sabah yataktan kalkış şekli bile bütün günü etkiliyor. Sabah yavaşça doğruluyorum yatakta. Kollarımdan destek alıyorum belime yüklenmemek için. Kalkınca da kollarımı yere paralel şekilde kaldırıp dizlerimi, hafif de belimi bükerek ısınma hareketi yapıyorum. Bu hareketi yaptığım gün hiçbir sorun yaşamıyorum. Ama belimi ısıtmadan güne başlarsam oturduğum sandalyede bile birden belim acıyabiliyor.


  • le jeune turc  (15.01.17 08:43:47) 
Bir de bu bel yalnızca ortopedik yataklarda rahat ediyor gibi geliyor bana. Çekyatta, kanepede falan yatınca sabahtan itibaren rahatsız etmeye başlıyor. Sofrada birazcık uzaktaki bir şeye uzanmaya bile tırsıyorum.


  • le jeune turc  (15.01.17 08:46:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.