[]

varla yokla dolar mı almak lazım?

arkadaşlar bu tempoyla ve siyasi gerilimle dolar 4'ü geçecek hatta 5'e de dayanacak gibi. Keşke daha önceden dolar alsaydım diye kendime dövünüyorum ama zararın neresinden dönersen kardır usulü şimdi mi dolar alayım?




 
şu an düşükken alınabilir. hükümet repo ihalesi açmadı bu hafta. haftaya açınca tekrar fırlayabilir. bu sefer 4'ü bulur.


  • cekilmis gayfe  (13.01.17 19:40:09) 
konunun uzmani oldugumdan degil, ama ilgiliyim ve dolar alacagim tl'deyim ama biraz daha dusecegini dusunuyor ve bekliyorum.

bi de bi kitapta okumustum, eski bir wallstreet deyisi diye yaziyodu;
"taksi soforleri tuyo vermeye basladiginda tepe gorunmustur "

herkes dolar dolar dolar diyor. bu kadar ragbet gorurken almak ne kadar uygun?

kafamda da deli sorular. sorunuza kaynak yapayim mi? belki burdan konuyu bilen biri de yorumda bulunur, ne guzel olur.

bi sitede biri 3.90'dan dususunu merkez bankasinin mudahelesinin yaninda soyle aciklamisti;
bu isi bilenler mb'nin dolar 4u gormeden muhadele edecegini gordu. hazir yuksekken mudaheleyi gormeden, kari elde tutmak icin satti. gerci o gece trump'in konusmasinin ardindan dolar globalde de azaliyordu. dususte onun da payi var.

oyleyse bu dusus ne kadar gidebilir? bist100 nasil bu kadar artti? yatirim yapmak icin olumlu bi hava mi var?

destek direnc nereler?
simdiki destek 3.70ler mi? orayi da kirar mi? kirarsa nereye gider?

dusus devam ettigine gore alimlar baslamadi denilebilir mi? doviz borcu olan sirketler her dususu toparlamak icin alim firsati olarak mi gorur? onlar da bekliyor mu su durumda? yellen dun ne konustu? yakin zamanda beklememiz gereken bi konusma/toplanti olacak mi?

trump'in devralisina kadar ne olur? 20ocaktan sonra ne olur?
dolarin bu kadar artmasi ticarette rekabetini de dusurmuyor mu? bu yuzden frenlenir mi? frenlenirse bize ne kadar yansir?
  • sergerde  (13.01.17 20:19:15 ~ 20:19:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.