[]

Profesyonel projeksiyon

Selamlar,
Sinema perdesine yakınsayan boyutta bir perdeye sahip 300 kişilik bir amfide film gösterimi yapmak istiyoruz. Buna yönelik bir projeksiyon alacağız. direkt profesyonel sinema projeksiyonlarının çok pahalı olduğunu biliyorum, onlara bütçemiz yetmiyor.
ama uzak mesafeden sinema perdesinin yarısı kadar bir perdeyi dolduracak ve kaliteli görüntü verecek bir projeksiyon arıyoruz. nelere dikkat etmek gerek bunlar için? var mı önerdiğiniz bir site ya da satıcı?

teşekkürler şimdiden.

 
tam boyut verebilirseniz daha iyi olur.

sizin için lumen değeri önemli.

şu filan belki.
www.amazon.de

2 metre kadar ise ekran, daha ucuzlar olabilir.
  • kurnaz  (13.01.17 18:25:27) 
@kurnaz, teşekkürler hocam fotoğraf da ekledim. boyutlara ulaşma şansım yok şimdilik.

neye göre bakıyorsunuz projeksiyonun uygun olup olmadığına?

bir de bütçe 10bine kadar çıkabilir.
  • axhs  (13.01.17 18:32:21) 
hocam şu çok önemli, salonun boyutu, projektörün çözünürlüğü, projektörün ışık gücü. ek olarak bazılarında objektif ekstra oluyor.

normalde 3000 lumen olan projektörler ev tipi, 5 bin üzeri gerekir minimum sizde ama bunu ölçüp biçmek lazım. projektör mağazaları vardır istanbulda, ama nerededir bilemiyorum.

bir de zaten buna benzer sistemleri kuran firmalarla bir kontağa geçin.

illa biz yapacağız derseniz ucuz yollu ayarlayabilirsiniz ama kalite ve efektifliği çok iyi olmaz.

mesela biz 720 ve 1080p kullanıyoruz çoğu salonda ama oldukça ufak sizinkine göre, yeni bir installation yapıldı, perde oldukça büyük ve 1080p, ama o size ufak gelir.
  • kurnaz  (13.01.17 18:47:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.