[]

kehribar ve sikma kehribar

merhaba vietnamlilar,

yakin zamanda tespih almayi dusunuyorum, evdeyken oyalanmak/sallamak icin, ancak secim konusunda kararsizim.

aklimda dort tane secenek var;

1) kehribar

2) sikma kehribar

3) lapis lazuli

4) gumus

ilk olarak kehribar ve sikma kehribar arasindaki fark nedir?

ikinci olarak, bu dort secenek arasinda hangisi sallamak icin daha zevklidir ?

oneriniz, fikriniz varsa cekinmeyin.

sevgilerle

 
ben gümüş tesbihi çok rahat sallayabiliyordum ağırlığı yüzünden sanırım ama beyler/daha iyi anlayanlar ayrıntılı cevap verebilir


  • blacksky  (13.01.17 17:27:56) 
o yazdıklarından sadece kehribar olanları seviyorum ben. oltu ve kuka olan modellere de bir bak sen. yazmamışsın listene ama tavsiyem ilk olarak oltu sonrasında kehribar ya da kuka.


  • japan  (13.01.17 17:29:42) 
oltu tespihim var bir tane onun icin yazmadim. kuka da hafif olur gibi geldi ama daha once kullanmadim hic.


  • anne ben geldim ben godot hayirsizin  (13.01.17 17:38:13) 
Bildiğim kadarıyla cevaplayayım:

Gerçek kehribar, damla kehribar olarak da bilinir ve çok pahalıdır.

Sıkma kehribar dedikleri, kehribar tozu falan değildir; kehribar görüntüsü veren bir çeşit kimyasal karışımdır.

Diğer iki seçenek için tespih olarak hiç bilmiyorum ama gümüş de çok ucuza gelmez.

Sallamak için diyorsan kapsül kesim dedikleri şekilde olanlarda daha rahat edersin, çekmek için ise normal yuvarlak taşlı olanlar daha rahattır.
  • skooma  (13.01.17 17:41:30) 
kadın gözüyle cevap veriyorum lapis lazuli. sallamak çekmek falan anlamam ben. güzelliğine bakarım. çok zarif gümüş tespihler olsa da çoğu ne yazık ki çok kaba. o yüzden beğenmiyorum. kehribar da çok dede işi geliyor. yaşı 70 ve üzerinde olanlara yakıştırıyorum. lapis lazuli hala pahalı mıdır bilmiyorum ama bence büyüleyici bir görüntüsü var o taşın.

bu arada kendime de not olsun diye yazıyorum. sıkma kehribarı ben de sıkıştırılmış kehribar tozu diye biliyordum. meğerse değilmiş. www.makaleler.com aha şu linkte uzun uzun anlatmışlar.
  • kedili madam  (13.01.17 17:58:42) 
arpa kesim gumusler o kadar kaba durmuyor. lapis lazuli ile gumus arasinda pek fiyat farki yok. kehribarlarin fiyatlari gercekten fazla. sikma kehribar da almak istemiyorum, plastik cunku, yani son iki secenek kaldi uzerine dusunecek.


  • anne ben geldim ben godot hayirsizin  (13.01.17 22:25:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.