[]

Araba stop farı değiştirme... (ford focus)

Merhaba,

ford focus 2016 sol dış stop lambası farını değiştirmeyi planlıyorum.
Durum şu: i.hizliresim.com
kafama takılan bir şeyi sorayım önce;
bu açıklıktan toz, hava, sıvı vs. girişi gayet mümkün. açık yani. bu durum elektrik aksama zarar verir mi?

şimdi kopan parça (5-6 cm) bende duruyor. bunu sağlamca yapıştırıcıyla yapıştırabilirim. ve açıklığı ciddi oranda kapatır gibi. tek sorunu görüntüsü olur.

ya da ford serviste sadece parçaya 450 tl fiyat verdikleri bu www.yedekparcaford.com parçayı 295'e (havale ile 280) bu siteden alıp kendim takabilirim. aşırı kolay bir iş.
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
şimdi sorular;
1. bu sitedeki parça orijinal ford üretimi midir? yan sanayisi oluyor mu bunların? bir de sıfır mıdır?
2. bunu alıp takmak aracın garantisine, kaskosuna vs. artık neyse zarar verir mi?
3. sizce 295 tl veya 450 tl buna değer mi? yani kırık parçayı yapıştırmam durumunda bile ileride sıvı, hava, toz girişi yüzünden sorun açabilecek bir şeyse bence değer de siz ne düşünüyorsunuz?

 
0-Elektrik aksamına bi zararı olmaz. Kırık çok aşağıda direkt su vs gelmez.
1-Orjinal olup olmadığı belli değil. İstersen bi yere yönlendirebilirim.
2-Garantiyi bilmem ama kaskoya sigortaya zeval getirmez.
3-Ben olsam yapıştırır kullanırdım o şekilde.
  • jamalbsf  (13.01.17 17:02:17) 
1) orijinal ford üretimi değildir, ford da başka markaya ürettirdiği ürünü satıyordur muhtemelen serviste. bu ford'unkinden de olabilir, yan sanayi de olabilir. bunu satıcı firmayı arayarak onaylatabilirsiniz. (orijinal mi yan sanayi mi diyerek) sıfırdır.
2) kaskoya falan zarar vermez de elektriksel bir sorunda garanti dışı kalmasına sebep olabilir, emin değilim.
3) bence değmez, farı çıkart yerinden, hava almayacak gibi yapıştır gitsin.
  • gkhncnzdgn  (13.01.17 17:03:05) 
öncelikle senin yerinde olsam hiç dokunmam öylece bırakırım.

yok ben değiştirecem içim rahat etmiyor diyorsan

yine senin yerinde olsam 280 liraya o parçayı alırım. 450 lira vereceğime aradaki 170 tl ile de akaryakıt alırdım. aşırı kolay işse servise gideceğin zaman eski parçayı takarsın eve gelince aldığın parçayı takarsın kafan rahat olur garanti konusunda :)
  • japan  (13.01.17 17:04:48) 
Hocam ayni sekilde ayni problemi yasadim. Hic orjinal ya da yan sanayi far falan alma.ankaradaysan stop2000 diye bir yer var, degilsen istanbulda falan alasi vardir. Bu adamlar 40 50 liraya oraya yama yapiyor 40 50 tl bisey ve belli bile olmuyor. Stop2000 i arastir nasil yaptiklari hk fikrin olur. Kesin cozum..


  • primetime  (13.01.17 21:37:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.