[]

yurtdisi merkezli internet sitesinden ucak bileti

evet arkadaslar tr den fransaya gitmek icin yabanci bir internet sitesinden bilet aliyoruz (turkiyedeki acenta ve sitelerden daha uyguna oldugu icin) herhangi bir sorun cikmayacagini dusunuyorum. bununla beraber eger bilet ucretini yurtdisindaki yakinimizin kartiyla odersek bir sorun olabilir mi? hatirlayaniniz vardir daha evvel bu tip bi uygulama vardi, seyahat edecek kisi ile odeme yapilan kart hamili ayni kisi ya da ayni soyisimli olmak zorunda gibi. ben mi yanlis hatirliyorum yoksa? tesekkurler.




 
kisa sure once hem kendim icin hemde kuzenim icin ucak bileti almistim skyscanner den firmayi unuttum ben kendi kredi kartim ile hem kendimin hem de kuzenimin biletini aldim bir sorun ile karsilasmadim


  • atcapar  (13.01.17 16:18:33) 
yabancı acenta derken anlamadım tam.

skyscannerda abidik gubidik şirketler çıkıyor bazen, ben çoğuna güvenmiyorum, adam akıllı havayolunun kendi sitesinden alıyorum skydan bakıp, 10€ nun hesabı olmaz bu işte.

bahsettiğiniz olay thy de geçerli, diğerlerini bilmiyorum. thyde eğer 3d secure ile işlem yapmaz iseniz, check in sırasında kart sorulabilir ve eğer isminiz uyuşmuyorsa/kart sahibi yanınızda değil ise uçamayabilirsiniz.
  • kurnaz  (13.01.17 16:31:19) 
kart olayini suana kadar bana soran olmadi havalimaninda. tanidik biri kendi kartlarindan sana bilet alabilir. birkac tane adi kotuye cikmis site var, bunlarin disindaki sitelerden bilet almak guvenli. expedia.com, lastminute.com..bunlar benim kullandiklarim. bravofly, adi kotuye cikanlardan bir tanesi.


  • ubi dubium ibi libertas  (13.01.17 16:33:30) 
ayrica, uzak durulmasi gereken havayollari; wizzair, thy, lufthansa & germanwings (euro bir sey yeni adlari), easyjet, pegasus, onurair..bunlar benim tecrube ettiklerim. sikinti yasarsaniz, size yardimci olmak yerine toz oluyor bunlar.


  • ubi dubium ibi libertas  (13.01.17 16:36:44) 
ubinin saydıklarından uzak durursanız uçacak havayolu bulamayabilirsiniz. ben en çok thy ve lufthansa ile uçmuşumdur, lufthansa sorunları çok hızlı ve efektif çözüyor. thynin hatları çok iyi çalışıyor ve yardımcı oluyorlar bayağı bi.

onur beni şaşırtan derecede iyi çıkmıştı.
  • kurnaz  (13.01.17 16:42:20) 
twitter'da #thy olarak aritirsak, thy'ye gelen sikayetleri gorebilirsiniz. 2 gun kar yaginca nasil hem kendilerinin rezil oldugunu hem de musterilerini rezil ettiklerini dunya alem gordu, pes yani. bana yasattiklarini yazsam milletin agzi acik kalir. londra'da thy calisanlarini kartimdan iznim olmadan para cekti ve tehdit ettiler. bankaya ve polise haber verdim de, parami oyle kurtardim. thy'ye sikayet ettim ilgilenmediler..evet ilgilenmediler.

lufthansa konusunda, son ucusuma kadar sorun yasamamistim. bir haftalik almanya tatiline gidecektim, sabah ucusum vardi. ucustan bir gun once aksam uzeri ucusunuz iptal oldu diye cep mesaji attilar. musteri hizmetlerini aradim, saatlerce bekledim, kimse telefonu acmadi. alternatif ucus oneriyoruz demisler cep mesajinda, o gunku tum ucuslar doluydu..havaalaninda benim gibi onlarca insana resmen kopek gibi davrandilar. kimse ilgilenmedi..10:30 ucagim, 16:30 oldu..8 saatten fazla havalimaninda bekledik. otele gonder, ertesi gun gidelim diyorum yer yoksa, yok yapamayiz diyorlar. benimle birlikte binen ucuslari iptal edilen herkesin valizini kaybettiler, 4 gun sonra teslim ettiler. valiz kayip burosunda uzun bekleme saatleri sonucunda kanka gibi oldugum ucuslari iptal edilen tum arkadaslar oradaydi. turist olarak gittigim ulkede ustumdekiler disinda tek kat kiyafetim yoktu 4 gun! iptalin gerekcesini sordum, kimse soylemedi; cunku kafalarina gore ucuslari iptal ediyorlar. ucak dolmadi mi, iptal. lufthansa calisanlarinin 2yildan fazladir grevde olduklarini da hatirlatayim. duzenli olarak ucuslari aksatiyorlar. mesela o gun belli ucuslari seciyorlar ve ucusa gitmiyor kabin ekibi ve pilotlar ve son 1.5 saate kadar kimse bilmiyor hangi ucus oldugunu. kime denk gelirse..customer relation'e yazdim sikayetlerimi, 4 haftadir cevap yok..

tum bunlardan sonra, lufthansa ve thy cici mi diyecegim? ikisi de kuruluslari eskiye de dayansa devlet desteginden dolayi cigrindan cikmis, rezil havayolu.
  • ubi dubium ibi libertas  (13.01.17 16:58:53) 
Hepinize tesekkurler bilgi ve yardımlar icin.


  • manimani  (14.01.17 17:46:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.