[]

neden referandumdan evet çıkacağına inanmıyorsunuz?

Çok iyi hatırlıyorum kasım seçimlerinde %45 akp oyu gösteren anket şirketlerine ben de dahil küfürler yağdırıp kaynak götüm muamalesi yapıyorduk. Akp'ye en yüksek puanı veren şirket de %47 falan demişti kimse ciddiye almamıştı. Şimdi başkanlık sistemine %55 üzeri evet diyen anket şirketlerine yav he he çekiyolar. nereden geliyor bu iyimserlik? tek başına chp + mhp'ye girdiği cumhubaşkanlık seçiminden %52 almış adam, daha 1 sene önceki seçimde %49.9 almış partinin referandumunda Mhp desteğiyle birlikte %50'yi geçemeyeceğine inanıyor musunuz cidden?

Başkanlığı verin terör dursun ekonomi düzelsin fetöyü kazıyalım söylemlerinş de unutmamak lazım.


 
siyaset o kadar siyah ve beyazların olduğu bir alan değil. ekmeleddin'in adaylığı chp+mhp seçmeninin çoğunu tatmin etmedi. devlet bahçeli evet deyince bütün mhp tabanının evet diyeceği sonucu çıkmaz. son seçimde %49.9 almış %0.01 daha alır referandumdan geçirir gibi düz mantık fikirlerle seçim ya da referandum sonucu öngöremezsin. 15 temmuzdan bu yana gerçekleşen ihraçların, tutuklamaların akp tabanında etkisini iyi okumak gerekir. evet büyük coşkuyla karşılayanlar var. ama gizli oy-açık sayım yapılan sistemlerde okunması gereken sesi çıkanlar değil sesi çıkmayanlardır.


  • dinsiz adam  (13.01.17 14:12:49) 
akp nin büyük kısmı ve MHP tabanının tamamı başkanlığa karşı. mecliste zorla açık oy kullandırılmasının sebebi de akpnin fire vereceğinden korkulması.


  • sherbert  (13.01.17 14:21:17) 
Yine de kendimizi çok kandırmayalım hdp başkanlık karşıtı kampanya başlattığı an mhp ve akp seçmenlerinin çok büyük bır kısmı evet oyu verecektir.


  • oddyseus  (13.01.17 14:22:56) 
ekonomik kriz kapıda. enflasyon ve zamlar artık dayanılmaz hale geldi. ekonomik krizle gelen yine ekonomik krizle gider. başkanlık ısrarıyla akp kendi kuyusunu kazıyor.


  • maresalx  (13.01.17 14:28:06) 
maalesef evet çıkacak.
çıkmasa bile oy çalarlar, elektrik keserler yine çıkarırlar, meclisi takip ettikçe neler yapabileceklerini görüyorum.

  • pamuk helvalar cebe  (13.01.17 14:33:35) 
çok net bir şekilde %60'a yakın bir oranla "evet" çıkacağını düşünüyorum.
daha bunun referandum tarihi belli olduktan sonra, rte'nin il il gezip mitinglerle ortamı germesi falan var.

edit: yanılırsam ve "hayır" oyları çoğunlukta olursa da bölge seçim merkezlerine çok sayıda plakasız araç gelecektir.
  • orange coffee  (13.01.17 14:35:29 ~ 14:36:47) 
% 60 evet cikacak diyorum ben de. aksini dusunmek fazla romantik.
eksi sozluge girdigi halde neyin tartisildigini bilmeyen binlerce insan var, burada da goruyoruz her gun. su anda sokakta taslagin halihazirda mecliste gorusuldugunu bilmeyen milyonlarca insan olduguna bahse girerim. referandum zamani geldiginde de milyonlarca insan taslagin ne dedigini bilmeden oy kullanacak ve motivasyonlari farkli olacak.

  • kassiopeia  (13.01.17 14:44:22) 
İnanıyorum?


  • yirmisantim  (13.01.17 14:52:01) 
ben evet çıkacak diye düşünüyorum. ama bir yanım da hayır çıkacak umudunu hep taşıyor. sadece akp kampanya yürütse çıkmaz derdim ama mhp de işin içinde olunca %60 olmasa da %55'in üstünde bir sonuç çıkacak gibime geliyor.

ancak ben olsam cb seçimlerini referans almazdım. orada rte'nin zaferinden çok muhalefetin çuvallaması söz konusu bence. kendi çevremde chp'li olup ekmeleddin yüzünden ya hiç sandığa gitmeyen ya da demirtaş'a oy veren birçok insan tanıyorum. sandığa gitmeyenler çoğunlukta tabii. babam bile 'ha tayyip ya ekmeleddin, ikisi de dinci' yaklaşımı ile demirtaş'a oy vermişti.
  • himmet dayi  (13.01.17 15:34:27) 
Bu ülkede yapılan seçimlere güvenmediğim için evet çıkabileceğini düşünüyorum ben.

Derinlerde bir umut da yok değil ama piyango bileti alınca hayal kurarsın ya "ya çıkarsa" diye onun gibi bir şey bu.
  • mutekebbir  (13.01.17 15:43:32) 
krem peynir + 1
Ben de inanıyorum, çok fazla umudum yok.

  • aychovsky  (13.01.17 15:59:59) 
kesinlikle geçer. o yüzden zaten bu cahil halka hiçbir şey sorulmamalı referandumla.


  • sen git ben geliyorum  (13.01.17 16:04:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.