[]

dogu ekspresiyle kars

bunu yapan oldu mu? 3 gunluk bi gezi planlaniyor, oneriler ve yap/yapmalari alabilir miyiz?




 
ani harabelerini ben de oneriyorum haliyle. ancak biz de ozel arac ile gittik, baska yol yok.
tren icin ise; uzun surecek biliyorsunuz. ben gittigimde trende ya bir sey satilmiyordu ya da satilan seyler yenecek gibi degildi, onun icin mutlaka erzaginizi yaniniza alin, bizim biskuvi yemekten icimiz kiyilmisti (ozellikle meyve, sebze gibi seylere ihtiyac duyuyor insan).

  • kassiopeia  (13.01.17 14:21:05 ~ 14:21:23) 
Eniştem trenle gitti bir kez. Sıkıntıdan patladı. Ben bir kez otobüsle gittim, çok yoruldum.

Kars kaşarının bir numarası yok. Daha iyi kaşarları tattım.
Ani Harabeleri merkeze çok uzak.
Merkezde Havariler Kilisesi var.
Kars Kalesi'nde içtiğim çayı hala unutamadım.
  • dissendium  (13.01.17 14:32:30 ~ 15:07:00) 
40 saat sürüyor bir de dönüş 80 saat. 3 günün 4ü yolda geçiyor =)


  • argent dawn  (13.01.17 14:40:46) 
kimse yazmamış, kışın çıldır gölü donar ve üzerinde yürünebilir. hatta bir ara festival yapılır. denk getirebilirseniz gidin o festivale. kars balı da çok güzeldir. bal almadan dönmeyin derim.

onların dışında zeke +1
  • dog day afternoon  (13.01.17 15:08:22) 
cevaplar icin tesekkurler, harikasiniz her zamanki gibi.

gidis trenle donus ucakla olacak. hem tren yolculugunun guzelligini yasamak hem de karsi gezmek icin oldukca vakit olacak bu durumda. 3 gun diye dusunmustuk zaten. sevgili ve arkadaslar seklinde yani grup halinde olunacagindan gece de cok sıkıcı olmaz sanki.

trende alkol yasak mi peki? sarabimizi biramizi kendimiz gotursek?

bir de yemekli vagon var diye biliyorum ben de ama yine de erzak goturmek gerekir mi?
  • in vino veritas  (13.01.17 19:18:57) 
Hiç uzun yolculuk yapmadıysanız ertesi gün çok zor olur. Ben Kars'tan döndükten sonra birkaç saat kafam sallanmıştı. Sırtım ağrımıştı. Eve geldikten sonra 12 saat uyuyup ancak kendime gelebildim. Tren bunun iki kat daha kötüsü olacak. Yol yorgunluğu diye bir şey var. Ertesi gün çok bir performans beklemeyin. Düşünün ben teyzemin kendi evine gittim, ev ortamında her şey önüme geldiği halde bile yorgunluk hissettim. Siz bir de otele yerleşmekle, yemekle vs. uğraşacaksınız. Zaten karanlıkta pek bir yer göremezsiniz dışarıda. Türkiye'de kışın akşam saat 6'dan sabah 8'e kadar karanlık oluyor her yer. Bir de şarap falan demişsiniz, Türkiye'de yaşadığınızı unutmayın. Trende uyursanız hırsızlıkla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bence yol yakınken otobüsü tercih edin.


  • dissendium  (13.01.17 19:37:07) 
iyi de yatakli vagon diye bisey var zaten onca saatlik yolculugu pulmanda yapmak biraz mantiksiz oluyor. yatakli vagonda da sorun yasayacagimizi sanmiyorum uyku ve mahremiyet konusunda. daha once defalarca uzun tren yolculugu yapmis biriyim cok dert olmaz o konuda bence. yatakli vagonlar icerden kilitleniyor bi de. kesinlikle otobus veya uzun ucak yolculuklarindan daha konforlu oluyor uzun tren yolculuklari. yine de tesekkurler.


  • in vino veritas  (13.01.17 19:39:54 ~ 19:43:12) 
@in vino veritas

ben gideli neredeyse 10 yıl oluyor, yataklı vagon ya da restoran var miydi hatırlamiyorum, ama sanki yoktu diye dusunuyorum. cunku yemek konusunda bir yerde durdugunda inip orada büfeden aldıgımı hatırlıyorum. ve ogrenciydik zaten yataklı vardıysa da alamamisizdir. bilet 6 milyon liraydı diye hatırlıyorum :)
  • kassiopeia  (14.01.17 21:31:06) 
  • demoniclewinsky  (15.01.17 13:29:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.