[]

nissan qashqai - sıfır araç arıza ve garanti olayları

merhaba arkadaşlar,

Aralık ayının son birkaç gününde bir adet Nissan Qashqai araç satın aldım ve aracı kullanmamın ilk gününde motordan gelen enteresan bir ses farkettim.

Hemen yerel yetkili servise danıştım ve sesi ustaya da dinlettim, onlar da sesin normal olmadığını ve mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söylediler.

Nissan yol yardımı vasıtayısla aracı servise gönderdim ve sanırım 8-9 gün oldu, araç hala orada.

Sıfır araç satın aldım ve sadece bir gün binebildim. Hatası, arızası her ne ise giderilmiş olduğunda ise, motoru inmiş, işlem görmüş bir sıfır aracım olacak.

Rezalet başlığı açmaya koşmadım zira önce yapabileceklerimden ve haklarımdan emin olmak istiyorum.

Şu anda motor sökülmüş, parçaları "motor yenileme" bölümünde ölçülecekmiş. Bilgi bu.

Napsak? Netsek?

Az önce müşteri hizmetlerine "araç değişimi istiyorum" dedim ama faydası olacağını sanmıyorum.

Garanti koşullarını hatırlattılar prosedür gereği ancak ben de şunu söyledim: "Garanti koşulları, benim kullanımım sırasında oluşabilecek durumları kapsar, bu araç bana bu şekilde geldi"

Derdim adam gibi ,sağlıklı bir araca binmek, paramın karşılığını almak.

Lütfen bilgi sahibi insanlar, mantıklı öneri ve değerlendirmelerde bulunsunlar.

10 gündür sabrediyor olmama rağmen artık yavaş yavaş kızmaya da başladım.

 
10 gün mağdur etmemeliydiler sizi bence, bir araç kiralamalıydılar size vs. Rezalet başlığı açılabilir gibi geldi bana, ben dün çok daha küçük bir şey için açacaktım bir rezalet başlığı vaz geçtim...

Garanti kapsamını vs çok iyi okuyarak bir başlık açabilirsiniz bence
  • mezarkabul  (13.01.17 10:08:57) 
kiralık araç tahsis edildi, yaya bırakmadılar sağolsunlar.


  • eeeh  (13.01.17 10:10:25) 
ben olsam bir avukatla gorusurum ya da hakem heyetine danisirim.


  • oscar  (13.01.17 10:11:36) 
Donanimhaber sitesinde sizinkine benzer bir konu vardi opel ile sikinti yasayan o konuya bakmanizi oneririm arac degisimi aldi cunku o arkadas


  • Take it away honey  (13.01.17 10:29:56) 
hocam en yakın hakem heyeti sana en net cevabı verir, zaman kaybetmeden git görüş.

motoru ölçüp biçekecler, hiç bir servis kendisi rektefiye yapamıyor. sanayideki rektefiyecilere gönderiyor.

yani ben sıfır alıpta motoru açılmış arabaya katiyen binmem. her şekilde o motor taşlanacak edecek, nominal ölçülerden çıkacak, motor performansı ölçülüp , değerlere bakıldığında kabak gibi kendini belli edicek. bu da maddiyat olarak büyük bir kayıp.

sıfır motor takılsa bile servis kaydında gözükecek kabak gibi.

hakem heyeti + sonuç alınamazsa rezalet başlığı, yine olmazsa ana haber bültenine kadar gider bu iş. zaten ana haber bültenleri de iyice magazinel oldu ya. onlarda zaman geçirmeye bişeyler arıyolar.
  • killerbee  (13.01.17 10:37:10 ~ 10:40:45) 
Kusurlu ürün satışı gübü durumda yeni araç veriyorlar diye biliyorum.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (13.01.17 17:10:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.