[]

uçaklar?

kötü başlık koydum farkındayım ehue

bu gece gökyüzüne baktığıda aynı anda 3 parlak cisim gördüm çok parlaktılar ama uçak olduğuna karar verdim, mesafe hesaplamak isterdim ama gerçekçi olmaz sadece çok yakın görünüyorlardı, arka arkaya aynı yöne doğru gittiler derken başka bir uçak geldi ve diğerlerinin tam tersi yönde gitmeye başladı, kısa bir süre sonra resmen havada u dönüşü yapıp diğerlerinin peşinden gitti.

şimdi sorularım şunlar

1)aynı anda yakın mesafede 3-4 uçak görmek normal mi?

2)bir süre diğerlerinin tersi yöne gidip sonra dönen uçağın amacı neydi?

tşkler.

ek: havaalanlarından oldukça uzağım.

ve evet dert gibme butonunu biliyorum.

 
  • herp  (13.01.17 02:05:53) 
1. normal. hava akımlarından dolayı irtifayı değiştirmiş olabilirler, açık gökyüzünde ve güneşin doğru açısında fazlaca parlamaları da normal.

2. hava trafik kontrol birimleri bu yüzden var. belirlenen zamanda belirtilen piste iniş yapmak bu tür manevraları ve fazlasını gerektirebilir, başka türlü trafiğin yönetilmesi mümkün olmazdı. gif'lere bi göz atın.

i2.wp.com

i.dailymail.co.uk

i.imgur.com

ayrıca bi iphone uygulaması vardı, uçağa doğru tutunca konumunuzdan o uçakların flight no'sunu filan söyleyen, star walk sanırım.
  • kaichi  (13.01.17 02:28:08) 
anladigim kadariyla sen askeri ucak gormussun. onlarin birlikte ucmalari, birinin u donusu yapip donmesi falan normal. yuksek irtifadalarsa ses de duyulmayabilir.

normal seyir irtifasinda ucan ticari ucaklar da gormus olabilirsin. yerden bakinca yakin gozukebilirler. ya da tesadufen ayni noktada farkli irtafada ucuyor olabilirler. ucaklar havada genelde belirli hava yollarinda ucuyorlar. bu nedenle ayni yol uzerinde, farkli irtifalarda uculuyor. denk gelirse, suratleri falan ayniysa saatlerce ust uste ucabilirler, normal bir durum.

havada tam geri donen bir ticari ucaga denk gelme ihtimalin cok dusuk. o dusuk ihtimal de ucagin kaltigi meydana ya da yol uzerinde bir yere bir sebepten divert etmesi olabilir. ama dedigim gibi ona denk gelmen dusuk ihtimal. o kesin askeri ucaktir.
  • feedback  (13.01.17 03:25:35) 
1) iniş sırasında kendi gözlerimle arka arkaya 7 adet saydığımı biliyorum. haritada ise 14 tane gördüm mesela daha dün.

2) alçalma için sıraya girecektir.

ek bilgi; bazı havalimanlarının pistleri müsaitse eğer, yan yana 2 uçak aynı anda iniş yapabiliyor mesela.
  • Sskywalkeremre  (13.01.17 09:23:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.