[]

lojistikle alakalı soru

Merhaba arkadaşlar,

bugun bir iş sınavına girdim. sınavda benim alanım olmayan bir soru çıktı.
soru şu :
50 taşıttan oluşan bir filonun bir yerden bir yere ulaşımında takip sistemini nasıl kurarsınız? Örneğin benzin tüketimini nasıl denetler , sorunsuz filoyu nasıl ulaştırırsınız?

bu soru yemdi galiba, alanım değil diip geçmeliydim ama
gps le harita üzerinden takip ederdim falan dedim...harita üzerinde benzin istasyonlarını falan belirler acil durumda iletirdim dedim. şöförlerle iletişim için bilgilerini alırdım hatta iletişim grubu kurardm dedim...
son olarak bu işlerden anlayan teknik bi elemanla yardımlaşa çalışırdık gibi bişi dedim ..
çok mu kötü :(

 
hiç cevap vermemektense, mantık yürüterek, doğru ya da yanlış farketmez, bir cevap vermişsiniz bence bu bile bir şeydir.


  • füt  (13.01.17 00:22:04) 
güzel cevap vermişsin, dediğin gibi bu tpte filolar için en başta gidecekleri rutlarındaki benzin istasyonları belirlenir ve soföre kredi kartı benzeri sadece o benzin istasyonlarında açık olan kart verilir ve merkezin belirlediği limitte yakıt alırlar. Bu şekilde merkez istediği gibi yakıt tüketimini yönetir.


  • mysql34  (13.01.17 00:28:47) 
Şayet firma lojistik üzerine kurulu bir firmaysa veyahut firmanın önemli bir iş ayağıysa yapacağınız işten bağımsız pek tabii kurumsal ve sektörel hakimiyetinizi test edebilir. Filolar genellille çeşitli araç takip sistemleriyle yönetilir. Kullanılan sistemlere yakıt sensörü, şoför bilgileri gibi sizin 'üçüncü parti uygulamalarınızla' çözümlemeye çalıştığınız olgular halihazırda entegredir ve tek arayüzden yönetilebilir mesela. :)


  • vonkhar  (13.01.17 00:34:06) 
firma değil de, uluslararası non-profit bir kuruluş. ama evet ya lojistik işlerinini bir parçası ..
çok teşekkür ederim, sayenizde yine aydınlandım :)

  • omonia  (13.01.17 00:57:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.