[]

Hanımlar bakar mısınız? (Fondöten sorusu)

Bazı kızlara bakıyorum, fondöten ciltlerinde ipek gibi duruyor. Bunu nasıl başarıyorsunuz hanımlar? Ben ne zaman fondöten sürsem ecnebilerin deyimiyle "cakey" bir görüntü oluşuyor sanki. Yüzümde fondöten olduğu çok belli oluyor. Hatayı nerede yapıyorum ben? Siz nasıl uyguluyorsunuz fondöteni? Var mı bana verebileceğiniz minik ipuçları?

Şimdi kaliteli markalara yönel diyeceksiniz ama inanın ki en fahiş fiyatlara satılan fondötenler bile tam oturmuyor sanki cildime. Bir de şu var, ya çok sarı duruyor ya turuncu ya da pembe. Hoff :/

Bir de şu bb ya da cc kremlerle hiç yıldızım barışmadı benim. Nemlendiriciliği çok yüksek olduğundan cildim bir türlü içmiyor o ürünü. Parıl parıl parlıyorum, hoş bir görüntü ortaya çıkmıyor. Sanki tüm gözeneklerim tıkanmış gibi hissediyorum. O yüzden bu ürünleri pek tercih etmiyorum.

Marka ve ürün tavsiyesine açığım bu arada (benim şu ana kadar kullandıklarım: Shiseido, Estee Lauder, Clinique, Max Factor, La Roche Posay).

Edit: Bu arada cildimi ürünü uygulamadan önce güzelce temizleyip nemlendiriyorum.

Bu soruya lütfen yalnızca KADINLAR cevap versin. Şimdiden teşekkür ettim.

 
Bir de firca ve fircayla olan surus onemli.


  • kuehles blondes  (12.01.17 23:38:06) 
yağlı bir cildiniz varsa ve parlıyorsa öncesinde parlamayı azaltıcı bir primer sürebilirsiniz.
Onun haricinde beauty blender vb. süngerlerle nemli olarak uygulayınca daha düzgün bir görüntü oluyor bence,fırça ya da elle sürmeye göre.

Renk konusunda da bol renk seçeneği olan bir markanın mağazasına giderseniz en yakın rengi bulurlar bence.
Örneğin make up for ever uhd fondötenlerin renk skalası çok geniş,yapıları da cok yoğun değil.Kapatıcılığı istediğiniz gibi ayarlamak mümkün ürün miktarı ile.
  • demoniclewinsky  (12.01.17 23:40:20 ~ 23:41:29) 
Beauty blender'la uyguluyorum çok doğal duruyor. Ama uzun vadede zararı olur mu bilmem cilde bayağı işliyor çünkü...


  • black holes and revelations  (12.01.17 23:41:49) 
Lisa eldridge'nin fondötenler hakkındaki serisini izle.
Öncelikle nasıl bir cildin var yağlı karma vs.
Nasıl bir yoğunluk istiyorsun hafif mi yoksa yüksek mi?
Cilt alt tonun nedir?
Bir de her fondöten in farklı uygulanış biçimleri var ama coğu ıslak süngerle güzel dağıtılıyor.
Bir de fondöten seçerken gün ışığında çenenden boynuna gelecek bir çizgi şeklinde koyup bakmak gerek tam rengin olup olmadığını görmek için.
Lisa videolarının birinde söylüyordu yüzü daha kırmızı ama boynu sarı olduğu için sarı alt tonlu br ürün kullanıp kızarıklarını kapatıyormuş.
Gözeneklerinin tıkandığını hissediyorsan bir de baz kısmı da önemli on es geçme.
Bunların dışında ön hazırlık aşaması da cakey durmamasını sağlayabiliyor. Güzel temizlenmiş ve nemlenmiş bir cilde uygulamalısın, Cildine düzenli aralıklarla peeling vs yapmalısın. ölü derilerde kabuk kabuk gözükebiliyor.
Bir de wayne gross bir videosunda bir kaç damla yağ karıştırmak cilde daha güzel emilmesini sağlar demişti.
son olarak sanki cildin yağlı ve pudra bitişli ürünler mi kullanıyorsun. Ben mesela pudra bitişli ürünlerin hiç birini sevemedim şahsen bende çok cakey duruyor.
  • fasulyek  (12.01.17 23:45:05 ~ 23:48:24) 
Mac' te deneye deneye doğru rengi bulabilirsiniz. Oradaki yetkililer çok iyi anlıyor bu isten. Ben findoten kullanmiyorum ama goz altı kapaticimi bu sekilde almistim.


  • bfm  (12.01.17 23:47:45) 
tahminimce günde az su iciyrsun, fondtendeki en önemli kriter bence saglıklı cilt. cildin ne kadar nemli, saglıklı ve gerginse o kadar güzel duruyor. ıslak bitisli fondotenler secip, sabitleyiciler ile pudralı görünümünü azaltmak da istedigin görüntüyü elde etmene yardımcı olabilir.


  • balpolen  (12.01.17 23:58:16) 
Ben fondöten ya da ten ürünü kullanmıyorum ama hobi amaçlı çok fazla makyaj videosu filan izliyorum yani kendi tecrübem olmasa da belki faydası olur diye yazmak istedim. Bu videolarda fondötenin oturması için önce gözeneklerin daha küçük gibi görünmesini sağlayan pore filler/ minimiser bazlar kullanıyorlar. Bu bazlar genelde silikon içerikli maalesef ancak parlamayı da engelliyor, cildi matlaştırıyor. Daha sonraeğer cilt tonunda eşitsizlik varsa (tek tük kızarıklık) concealer ile pıt pıt minik minik kapatıyorlar. En son fondöteni güzel bir makyaj süngeri ile uyguluyorlar. (Real techniques f/p olarak iyidir, Beauty blender çok pahalı).Tabi fondöteni bir de sabitleme kısmı önemli, bunun için de translüsent hd pudralar var ve bunu uygulayıp o görüntüyü elde ediyorlar. Hatta ve hatta ''baking'' denen bir şey var, translüsent pudrayı bol bol sürüp bekletip fazlasını siliyorlar filan. Tabi ürün kısmı deneme yanılma, genelde en beğenilen fondotenler Guerlain ya da Dior ürünleri oluyor ki çok pahalılar tabi :D Daha uygun fiyatlı olarak da Yves Rcoher ürünlerini deneyebilirsiniz oradaki Pure Light fondöten de bayağı fazla övülen ürünlerden.

-Pore küçültücü olarak da en çok kullanılan ürün; Nyx pore filler,

-fondötende de en beğenilen ürün genelde guerlain lingerie de peau fondöten,

- Hd pudrada da Gurlain ya da Shiseido bayağı popüler ama ben 15 tl lik muadil tavsiyesi vereyim Rossmann'dan Catrice Translusent Pudra çok ucuz ama çok güzel. Bunu denediğim için gönül rahatlığı ile tavsiye ederim 100 tl baymaya gerek yok hehe.

Edit: düzelttim :)
  • neferkitty  (13.01.17 00:21:11 ~ 00:28:02) 
Ben shiseido uv protective kullanıyorum nemli beauty blender ile yayarak,çok doğal duruyor sanki no make up make up yapmışım gibi.


  • archery  (13.01.17 00:45:18) 
Açılın ben geldim! Aynı sorundan muzdarip biri olarak tecrübelerimi yazıyorum.

1. Nemlendirici: Bu olmazsa olmaz. Mutlaka önceden uygula ve cildin emmesini bekle.
2. Baz: Ben tüm yüze baz uygulamayı sevmiyorum. Gözenekler üzerine uyguluyorum. Bu alanda kral Benefit Porefessional'dır. Küçücük şeye o kadar para veremem diyorsan da NYX Pore Filler. Fakat muadil denilen hiçbir ürün birebir olmuyor tahmin edersin ki. Gözenek bazlarının genelde fondoten öncesinde uygulanması tavsiye edilir. Fakat ünlü makyözler ince bir kat fondoten+gözenek bazı+ince bir kat fondoten şeklinde sandöviç yapıyorlar. Bu yöntem daha iyi ama her gün kullanıma uygun değil tabii ki.
3. Fondoten: İlk aşamayla burası arasında en az bi 15 dk olsun. Kat kat uygulama yaparken mutlaka cildin hepsini emmesini beklemelisin. Eğer çok yağlı bir cildin yoksa mat fondotenlerden uzak dur derim. T bölgem yağlı olduğu için yıllarca matlaştırıcı fondoten kullandım ve yanaklarımda hep o cakey görüntü oldu. Ben en iyi sonucu fondotenin içine kuru yağ kullanarak alıyorum. (Nuxe veya Caudalie) Kapatıcılığı azaltıyor ama kesinlikle fondotenin çok doğal durmasını sağlıyor. Uygulama aparatı olarak da en iyi sonucu kaşık fırçalardan alıyorum. (Nascita veya Mac) Eğer fondotenine yağ karıştırmayacaksan ıslak sünger de iyidir. (Beauty Blender, H&M veya Yves Rocher)
Fondoten seçiminde Gratis, Watsons çalışanlarına pek güvenme. Mümkünse ürünü yüzüne uygulattıktan sonra bi yarım saat dolan. Oksitleniyor mu, parlama yapıyor mu, güneş ışığında nasıl duruyor bi bak. Uygun fiyatlı olarak en memnun kaldığım Max Factor Lasting Performance. Make Up For Ever Ultra HD çok iyidir; Diorskin Star mükemmeldir. O dediğin ipeksi görüntüyü bununla sağlayabilirsin diye düşünüyorum. Böyle pamuk gibi çok güzel bir ürün. MUFE'yi bulman zor olabilir ama geri gelecek Sephora'lara. Renk seçeneği çok fazla olduğu için gelince mutlaka bak.
4. BB-CC: Fondoteni bırakıp, bunları kullanmayı çok istedim ama ben de bir türlü uygun ürünü bulamadım. Missha Perfect Cover'dan memnun kalmıştım. Az renk seçeneği var; mutlaka güneş ışığında bak. Diğer ürünleri grimsi duruyor pek tavsiye etmem. Bir de şu sıralar kullandığım beni çok şaşırtan bir ürün var. Anneme hediye aldığım Diadermine LIFT+BB Mousse. Yaşlanma karşıtı olduğu için gözenekleri, çizgileri çok güzel dolduruyor. Altına baz kullanma ihtiyacı duymuyorum. Kapatıcılığı pek yok ama çok hoş, pamuksu bir duruşu var.
5. Pudra: Bunu sürekli kullanmıyorum, sadece özel günlerde. MUFE Ultra HD ve Mac Prep+Prime transparan pudraları iyidir. Ama en iyisi NARS Reflecting. Uygun fiyatlı olarak da Essence All About Matte. Sadece transparan önerdim çünkü normal pudralar beni yine keke çeviriyor. Toz değil, sıkıştırılmış olsun. Transparan pudralarda elinin ayarının çok hafif olması lazım. Flaş ışık altında bembeyaz parlama riski var ama bu NARS'ta olmuyor.

Sabitleyici sprey kullanıyorsan da NYX Dewy tarzı matlaştırmayan bir sprey öneririm. Bunların haricinde düzenli peeling ve bol su şart.
  • jacque  (13.01.17 01:33:08) 
Öncesinde nemlendirici uygulamak ÇOK önemli. Sonucu inanılmaz etkiliyor.


  • dessy  (13.01.17 08:30:29) 
dessy + 1

Aynı sorunu yıllarca yaşadım. Tenimle aynı renk fondöten bile üstüme kum serpmişim gibi duruyordu.

Öncesinde yoğun krem sürüyorum. Cildim karmadan kuruya döndü. Shisedo'nun uv'lisinden kullanıyorum ben de. Ya hemen öncesinde öncesinde krem sürüyorum ya da elimde kremle karıştırıp sürüyorum. Elimde kremle karıştırınca daha açık bir to oluyor. Ten rengimden çok sağtırmamaya çalışıyorum. Eskiden de nemlendiriyordum, bu sefer abandım diyeyim. Süger ve fırça çok işe yaramadı bende. Daha çok duvara sıva yapmışım gibi oldu.

Bir de fondöten 7-8 ayı geçince kalitesizleşiyor. O zaman ne yaparsan yap, öyle duruyor.

Bir de ayda veya 1.5 ayda bir cilt bakımı yaptırıyorum. O cilt kalitesini çok değiştirdi bende. Ondan beridir fondöten kullanımını azalttım. O görüntü de cilt bakımı ile de azaldı.
  • aychovsky  (13.01.17 09:48:28) 
Sadece pudra kullanıyorum, daha fresh bir görüntüsü oluyor. Fondöten başlı başlına ağır geliyor bana zaten, sevmiyorum.


  • peggy  (13.01.17 10:02:02) 
@peggy ben de pudrayı daha sık kullanıyorum ama birbirinden bağımsız birkaç kişi uyardı, pudra kullanma kırışıklık yapar dedi. Sonra araştırdım biraz, hakikaten internette bu konu ile ilgili pek çok yorum, yazı vs. gördüm. Ben de diğer ürünlere yönelmeye başladım dolayısıyla.

Edit: Benim cildim düzenli olarak nemlendirici kullandığım halde çok kuru, pudra daha çok kurutuyor. O yüzden söylenenlere hak verdim.
  • köstebek kurabiye  (13.01.17 11:28:45 ~ 11:38:25) 
@köstebek, pudra niye kırışıklık yapsın ki, hiç duymadım ben:/

öncesinde cildini nemlendirirsen bir şey olmaz. belki kırışıklıkları daha fazla gösterebilir (kuru cilde uygularsan), bu kırışıklık yapıyor diye algılanmış olabilir.
ben sanmıyorum ki ekstradan bir kırışıklığa neden olsun..
  • peggy  (13.01.17 12:23:36 ~ 12:23:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.