[]

insanlarla mesafenizi korumayı nasıl başarıyorsunuz?

benim bu konuda biraz taktiğe ihtiyacım var.

insanlarla çok yakın da olmam ama nedense beni kendilerine yakın hissediyorlar. birlikteyken şaka yapıyorum-yapıyoruz, birazcık gülsek, ne bileyim takım oyunu falan oynasak insanlar enseye tokat göze parmak seviyesine geliyor.

ha diyeceksiniz ki sen gelmiyor musun? bilmiyorum. gelmemeye çalışıyorum. geldiğimi hissedersem kendimi çekiyorum.

ama çeksem bile insanlara karşı kaba davranmadığım ve insanlar da kendilerine kaba olanlardan içten içe hoşlandığı için bir zaman geçtikçe bana karşı kabalaşmaya başlıyorlar. herkesle gayet nazik konuşuyorum, garibine gidiyor herhalde bu tiplerin.

ilişkimi o an kesiyorum ama biraz gürültülü oluyor çünkü ben de onun kabalığına ciddiyetle karşılık verince ister istemez böyle oluyor.

valla belki saçma bi soru ama ne yapayım? tamamen ciddi olup izole mi olayım? yoksa yanlış insanlarla mı takılıyorsun diyeceksiniz? şahsen en düzgün dediğim kişi bile 1 yıl sonra üste çıkmaya başlıyor. biraz yardım edeyim, biraz vakit geçireyim herkes böyle oluyor..

 
Özü sözü bir olursanız problem kalmaz. Fazla muhabbete girmiyorum ben samimiyetine guvenmedigim ve sınırlarını bilmeyen insanlarla. Sınırlarını asarlarsa ya da muhabnet kurmaya çalışırlarsa sayet karşılıksız bırakıyorum ya da ufaktan uyarırım ve uzaklaşırım. Muhabbete girmek zorunda oldugunuz fakat mesafeyi korumak istediginiz insanlarla da ayni ortamda olma eyleminde göz temasi kurmam, uzun muhabbetlere girmem ya da ortak çıkar bitince ortaklık biter, bittikten sonra görüşmem fazla, bir yerlere cagirirlarsa kibarca reddederim.


  • karacigerim vur kadehlere  (12.01.17 23:08:31 ~ 23:09:13) 
"nazik" olma. ve evet yanlış insanlarla takılıyor olabilirsin. örnekleyeyim, çok düzgün 20 seneden fazladır savunduğum arkadaşımı hayatımdan çıkardım. hiç pişman değilim. dışarıdan kişi hakkında uyarı geliyorsa bir durup düşünmeli. ama sen kendin algılamışsın durumu bu iyi bir şey. durma o ortamlarda. insandan bol bir şey yok, illa kafana uygun seni anlayan, çıkarsız insanlarla karşılaştırır hayat seni. dünya abartılacak bir yer değil. her şey mükemmel, arkadaş bol olmak zorunda değil. hayat kısa üzülme böyle şeyler için. bırak ve devam et.


  • tiredpanda  (12.01.17 23:15:23) 
ben samimi olana kadar buz gibi olan insanlardan olduğum için genelde çekinirler benden, ben de ilişkilerde biraz seçiciyimdir zaten, hayatımda şu söylediğin pozisyona hiç düşmedim. tanışır tanışmaz can ciğer olma insanlarla biraz tanımak için bekle mesafe koy.


  • pamuk helvalar cebe  (12.01.17 23:21:01) 
@karacigeri
@tiredpanda
@pamuk helva

teşekkürler güzel yorumlarınız için.

üniversite hazırlık sınıfında olduğum için bu insanlarla mecburen aynı yerde durmak zorundayım. az önce yaşadım bu olayı, daha önce de yaşadım, ertesi gün onların derdi bu işi fiziksel kavgaya götürmek.

ben işi konuşarak halletmeye çalışıyorum. ben de biliyorum gidip birinin affedersiniz ağzını burnunu dağıtıp eline verip hiç uzatmadan işi orada bitirmeyi ama yapmıyorum. onlarsa bunu istiyor. ben elimi sürmüyorum bile. bu yıl kaç kez yaşadım. hepsi de fiziksel saldırıda bulundu, elimi bile sürmedim. yani iğrenç ve hiç yaşlarına uygun hareketler değil. belli ki sorun bende de var ve bence kesinlikle en büyük sorun nazik olmak, bunlarla aynı dili konuşmamak.

şimdi yarın bu kişiyle yüz yüze gelince biliyorum, aynı konu açılacak belki. ben yine konuyu açmamaya çalışacağım, açılırsa konuyu falan değiştirmeye çalışacağım. öyle yapınca da bu salaklar sanıyor ki 'benden çekiyor.' ben oraya ders çalışmaya gidiyorum sonuçta, kavga edip kimsenin huzurunu kaçırmaya hakkım yok.

ama ne bileyim işte. öyle saçma ki.. sonunda gidip kendimi kitaplara vereceğim. nasılsa bu tiplerin kitaba alerjisi oluyor, yaklaşmıyorlar kitap okuyan görünce. gerçekten ne desem bilemiyorum.
  • tosiba  (12.01.17 23:21:45 ~ 23:23:39) 
Dış görünüşle alakalı. Yüzünde en küçük bir tebessüm varsa herkes samimi bulur. Ben bazen dışarıdan sert gözüküyorum. Okulda üç ay gördüğüm adam ancak dördüncü aydan sonra görünce el uzatıp nasılsın diyor. Buna tamamen ben sebep oluyorum. Çünkü gözlemlerime göre arkadaş olmayacağım biriyse karşımdaki kişiyi baştan baskılıyorum. Yine gözlemlerime göre biri hakkında bundan arkadaş olur, bu adam normal/kafa dengi/sağlıklı diyorsam hiç şekil şukul yapmadan muhabbet kuruyorum. Olay arkadaş seçimiyle ilgili. Kendin gibi eli kolu rahat duran adamlarla arkadaş olursan kimseye gevşeklik ayarı çekmek zorunda kalmazsın.


  • dissendium  (12.01.17 23:30:04) 
ben de aynı dertten muzdaribim.

@dissendium, en güzel taktiği vermiş. bundan sonra tanışacağım kişiler için uygulamaya çalışacağım ama zor.

espri yapmak, güleryüzlü ve kibar olmak, muhabbet etmek güzel şeyler ama sonrasında kendinizi "ben bu adamla mı arkadaşlık yapıyorum" modunda bulabiliyorsunuz.

güzel insanlar çok azalmış. kabalık, hoyratlık... uykum da kaçtı zaten.
  • runfor  (13.01.17 00:00:41) 
@runfor

insanların yetiştirilme biçimleri bu. adam hayatında ailesinden-çevresinden güleryüz görmemiş, karşılıklı saygı görmemiş, insanlık görmemiş.. kabalık görmüş, saygısızlık görmüş, üstünlüğün her şeyi bildiğini sanmakla ve fiziki güçle olduğunu görmüş ve büyüyünce de bu hale gelmiş.

artık öyle bir hal aldı ki ülke, yani insanlar öyle değişti ki, karşındakini insan yerine koyup espiri yaparken, gülerken, yardım ederken bile iki kez düşünmeniz gerekiyor.

söylenecek söz yok gerçekten ya. fikir olarak ayrıştığımız yetmiyormuş gibi bir de bu çıkıyor. insanlar ayrıştıkça ayrışıyor. öyle mide bulandırıcı ki..
  • tosiba  (13.01.17 00:41:19) 
Ben de samimiyimdir ama enseye şaplak tarzı bir insan olmadığım için bu tarz hareketlerde bulunan cıvıyan insanlara ciddi bir şekilde "bu tarz şeylerden hoşlanmıyorum bir daha yapmazsan sevinirim" diyorum karşı tarafta hemen hizaya geliyor gelmeyen olursa da selam vermem geçerim çokta mühim değil.


  • powerpufgirl  (13.01.17 01:01:13) 
nazik olmaya devam, bu sırada sadece gülümseme. gerekli iletişimi minimum seviyede tut. ve gülümseme. aynısını yapıyorum. kafam harika. gülümsememek önemli. sen güldüğünde enseye şaplak gelir tabi.


  • karlmarx  (13.01.17 06:07:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.