[]

bilgisayar tavsiyesi

elimdeki laptop artık ölmek istiyor. elbette masaüstü mü laptop mu hala karar veremedim.

elimde bir xbox 360 var o yüzden oyunları genelde orada oynarım. bilgisayarda oyun oynamasam da olur yani. tek derdim yakında bir yüksek lisansa başlama durumu var ve bilgisayar office programlarında zorlanmakta. daha sonraki derdim fhd olması -onlinedizi mode off- galiba en son derdim oyun. evet bilgisayarda oyun oynacağım ben galiba hatta şu an bunu yazarken karar verdim xbox'ı satayım ben eskidi baya o.

neyse masaüstü biraz yüksek maliyetli olacak gibi ama dolardan ötürü zaten şu an her şey öyle. yığın üstüme sistemleri laptopları

 
bilgisayar fiyatları uçmuş durumda hocam. ben de iş için artık yeterli performans veremeyen bilgisayarımı değiştirmek zorunda kaldım. almayı düşündüğüm laptop 3.000 tl iken dolardaki artış sebebiyle önce 3.600'e sonra 3.900'e çıktı. tam almaktan vazgeçmişken vatan'ın yılbaşı kdv indirimini yakaladım 3.200'e aldım. şimdi baktım, aynı laptop'ın fiyatı 4.152 lira. elzem değilse xbox'ı satmayın, makul bir bilgisayar alın derim:)


  • inpinkwefloyd  (12.01.17 21:40:12) 
masaüstü olmalı. 8 gb (ya da olabiliyorsa 16 gb) ram olan bir i5 işini çok rahat görür. hard disk için ssd kasma. performans/fiyat konusunda yerlerde sürünüyorlar (ssd çok yüksek performanslı olmasına rağmen fiyatta hdd ye tur bindirmiş durumda). ekran kartı da (oyun oynayacağına göre bir gtx (mesela geforce gtx1050 ti) işini görecektir. ucuza kaçıp amd alma.
not: laptoplar hem masaüstlerine göre pahalı hem de dolar üzerinden gittiği için onlara yanaşma bile...

  • tururo  (12.01.17 22:07:31) 
mayısın 10'unda 3400 tlye aldığım bilgisayar şu an 5000 tl

inanılmaz. ikinci el olarak satsam 8 ayda zarar etmemiş olacağım.
  • bohr atom modeli  (12.01.17 22:25:15 ~ 22:25:47) 
pek fazla kriter belirtmemişsiniz, ben de bakıyordum bu aralar, kendime uygun gelenlerin linklerini yapıştırayım:
www.mediamarkt.com.tr
www.ebrarbilgisayar.com (bu full hd değilmiş galiba)
www.teknobiyotik.com
  • gkhncnzdgn  (12.01.17 22:32:56 ~ 22:38:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.