[]

Civil law contract nedir?

Civil law kontrat tam olarak nedir ve türkçeye nasıl çevrilir?

edit: neden ciwil yazdım bilmiyorum. civil. evet


 
Medeni kanun sözleşmesi?


  • cakabo  (12.01.17 16:34:21) 
ciwil law contract değil civil law contract

medeni kanun sözleşmesi olarak kullanıldığını düşünmüyorum zira böyle bir kullanım yaygın değil. esas olarak kara avrupası/kıta avrupası hukuk sistemine göre yapılmış sözleşme anlamına gelir. spesifik olarak böyle bir sözleşme yok, ilgili sözleşmenin kara avrupası hukuk sistemine göre hazırlandığı/imzalandığını ifade etmek için kullanılmıştır. bunun bir anlamda karşıtı da 'common law contract' olur ki o da anglosakson hukukuna göre hazırlanmış/imzalanmış sözleşme demektir. ancak eğer cümlenin tamamını gönderirseniz tam olarak neden bahsedildiğini daha iyi anlayabilirim.
  • kassiopeia  (12.01.17 16:42:30 ~ 16:43:16) 
@kassiopeia

CIVIL LAW CONTRACTS WERE PROVEN BY THIS STUDY TO BE PRIMARILY
AN EASTERN EUROPEAN PHENOMENON WITH THE GLOBAL AVERAGE
OF SUCH CONTRACTS STANDING AT 9%

Of the 10 countries around the world with significant
shares of civil contracts, seven are in Eastern Europe.
Players in these countries are not only deprived of
workers’ protections under labour laws but also
significantly more likely to face other forms of
problems such as breaches of contracts through
e.g. delayed payments.

gibi.. futbolcuların çoğunlukla doğu avrupa'da yaptığı bi sözleşmeymiş. metinde sanki herkes biliyomuş gibi ve çok kritik yerlerde geçiyo. bi türlü tam bi tanım ya da türkçedeki örneği ya da nasıl çevrilir bilemedim.
  • the patient  (12.01.17 22:32:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.