[]

Tohum bombası hakkında sorularım var!

Merhabalar. Geçenlerde sormuştum ''oğlumun 3. yaş doğum günü var, gelen konuklara ne dağıtabilirim?'' diye... Tohum bombası cevabı çok güzel ve mantıklı geldi (cevabı veren arkadaşa ayrıca tekrar teşekkür)
İnternette bakındım biraz, az çok nasıl yapıldığını anladım ama birkaç sorum var:

1- Bu bombaların içine illa kır çiçeği falan mı koymak lazım? Fesleğen olsa çok daha süper olur ama bu şekilde olur mu?
2-Fesleğen oluyorsa ne kadar sürede yeşerir? Daha çabuk yetişecek başka bir bitki fikri olan var mı?
3-Bombaların yanında minik saksılar da dağıtayım diyorum. Bu bombalar minik saksıda yetişir mi? Bi de gömmek mi lazım bunları tamamen yoksa toprak üstünde sulayınca mı oluyor?
Başka tavsiyelere de açığım. Şimdiden teşekkür ettim.

 
Alan kişi için çok zahmetli. Bir bitkiyi tohumdan yetiştirmek sabır işi. Herkes yapamıyor. Muhtemelen çoğu kişi kenara koyar, uğraşmaz.

Nikah hediyesi olarak sukkulent bitkiler veriliyor, doğum günü için de olabilir.

www.trendipot.com

Hediyelik sukkulent yazdım, başka siteler de çıktı.

~tohumdan birçok bitki yetiştirdim, bayağı deneyimim var fakat bana bile zahmetli geliyor. Canlı lavanta kesesi de varmış www.instagram.com
  • mandalina kokusu  (12.01.17 14:32:54 ~ 14:41:34) 
''Toprağa koyun, 1 hafta boyunca hergün sulayın sonra yeşerdiğini görün'' hikaye mi yani :(


  • jude  (12.01.17 14:34:28) 
O duyuruya da yazmıştim; bana gelen hediyelerden ikisinde tohum vardı, kalemlerde feslegenler vardı. Benimki tutmadı, o kadar da uğraştım ama arkadaşımın pek güzel feslegenlerı oldu. Keselerin içindekiler minik çiçeklermış, tam taşınma esnasında olduğum için onları da ekip erkek arkadaşımın annesine verdik. Henüz çıkmamış ama filizlenmis.

Bakan kişiden çok yer ile de ilgili. Benim eski evimde balkon yoktu mesela; tutan tohumlarin ikisi de balkonlu, güneş gören vs evlerde. Tohum bombası nasıl yapılır, edilir fikrim yok ama fesleğen, maydanoz, soğan vs de pekala koyulabilir.
  • fraise  (12.01.17 14:42:34 ~ 14:43:36) 
1. Fesleğen tohumu da koyabilirsiniz.
2. Oda sıcaklığında 2 haftada falan çimlenir.
3. Yine tüketime kaçıyorsunuz. Bırakın insanlar evlerindeki boş kapları, saksıları kullansınlar. Tohum bombası yapıp yanında muhtemelen plastik saksılar vermek çelişkili bir davranış olur.
Ayrıca sizin vereceğiniz kadar ufak saksıda çimlendirebilseler bile büyüdüğünde mecburen saksıyı büyütmek gerekecek. Sonra bazıları aman zaten saksısı var diyip değiştirmeye üşenecek, bitkiye eziyet olacak küçük saksı.

Ek olarak: Bombadaki bütün tohumlar çimlenmeyebilir, o konuda hayal kırıklığı yaşamayın.

Tohum topları şöyle ekiliyor: Topu hafifçe ıslatıp gevşemesini sağlıyoruz, sonra da elimizle hafif hafif açıp ayırıyoruz (top hali sıkı olduğu için çimlenmeyi zorlaştırıyor, o yüzden gevşetiyoruz yani). Bu ayrıdığımız topu/parçaları toprağa koyup üzerine böyle milimetrik, sadece örtecek kadar toprak seriyoruz. Suluyoruz ve de. Bu kadar.
  • buff  (12.01.17 14:45:46) 
Peki şu kağıtla yapılanlar nasıl oluyor acaba? İlla toprakla mı yoğurmam lazım?


  • jude  (12.01.17 14:59:54) 
Hayır kağıtla da yapabilirsiniz.

Kağıtları ufak ufak parçalayıp rondodan geçiriyorsunuz su ekleye ekleye. Yani kağıdı hamur haline getirmeniz lazım. Suyu şorrr diye dökmeyin, az az kıvamını bulana kadar ekleyin. Ondan sonrası yine mantık aynı, normal toprak gibi içine tohumları koyup şekil vermece. Sonra da kurutmaca.
  • buff  (12.01.17 16:12:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.