[]

excel sorusu

her x sürede bir mouseu 1 piksel sola sağa herhangi bir yere hareket ettirme makrosu yazmam lazım. nasıl yazarım?

bilgisayar dakkada bir kapanıyor program falanda yüklenmiyor bunun için. böyle bişey yazarsak excel arkaplanda açık kalır oda mouseu hareket ettirir kapanmaz.


 
excelhelphq.com

Bu link yardımcı olur kodlamadan biraz anlıyorsan.
  • cakabo  (12.01.17 11:57:24) 
yok ya hiç bilmiyorum :(

aa yazdım çalıştı. ama biraz farklı bi şekilde. hücreye metin yazdırdım ve zamana atadım 10 dakkada bir 123 yazıyor. bakalım bilgisayar kilitlenicek mi kilitlenmicek mi

edit: yok klavye eventi çalışmadı mouse eventi lazım :(
  • freetakilir  (12.01.17 12:20:54 ~ 12:45:33) 
daha kolay yoldan bir mause makrosu indirilerek yapılabilir.
edit: program indirilemiyormuş. nedir bu kantar bilgisayarı mı?
bir makro denemesi yapıyorum çalışırsa ekliyeceğim.
edit 2: ıh ıhh bilgisayarına hiç birşey kurmadan yapabileceğin bir yol bulamadım.
  • serdar5555  (12.01.17 13:11:45 ~ 13:30:33) 
"record macro" yapın?


  • tavukbanalop  (12.01.17 13:39:56) 
klavye çalışmadıysa mouse da çalışmaz sanırım. Zira klavyedeki gibi fiziki bir hareket olmadan hareket varmış gibi işlem yapınca bilgisayar yemiyor demek ve kapanıyor.
Kapanıp kapanmama olayı harekete bağlı ise (yanlış anlamadıysam) güç seçeneklerinden her zaman açık olacak şekilde ayarlasan işini görmüyor mu?

  • poseidon1  (12.01.17 13:52:58 ~ 13:53:17) 
b.sayar niye kapanıyor?
notebook mu? güç ayarlatını kontrol ettiniz mi?

  • €xpolerer  (12.01.17 14:06:58) 
@serdar iş bilgisayarı olduğundan dolayı abi. şu ekran koruyucu süresi var ya o başıma bela oluyor.
@tavuk bu yaptığım record macroya benzer bişeydi ama işlemedi.
@poseidon, explorer bende öyle sanıyorum abi. artık bi şekilde program kurmaya çalışacağım. güç seçenekleri iş bilgisayarı olduğundan kitli.
  • freetakilir  (12.01.17 16:59:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.