[]

WiFi bağlantılı kapı alarmı

Selamlar, dün akşam evime hırsız girdi ve PS4 ile laptopumu çaldı. Ben de basit ama etkili bir alarm sistemi araştırmaya başladım. Eve girilebilecek yerler balkon ve giriş kapısı. Bunun dışında tüm camlar demirli.

Her zaman internet kullandığım için, evin internetine bağlı ve bana telefondaki bir uygulama sayesinde herhangi bir durumda bana bildirim gönderebilecek bir alarm sistemi arıyorum.

Konu ile ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim.

 
Öncelikle geçmiş olsun. Alarm sistemi konusunda bir bilgim yok. Ama eviniz bahçe katı mı?
Eğer ki bahçe katıysa demirleri de söküyorlar. Bizim demirleri bişeyle söktüler. Gece onun ışığına uyandım. Ben odaların ışıklarını açtığım için kaçtılar. Sabah uyandığımda mutfak camının demirinin tamamen çıkartılmış olduğunu ve yere bırakıldığını gördüm. Ben uyanmasaydım içeriye giriyorlardı yani.

  • matilda  (12.01.17 10:34:56) 
Evimiz giriş katı. Yani yerle arasında bir kat daha var. Ancak garaj yokuşu balkonun seviyesinde. O yüzden tek giriş noktası ön balkon.


  • ufoozgur  (12.01.17 10:38:35) 
bizde normal alarm takılı. alarm ötmesi halinde telefonla arıyorlar en fazla 20 sn içinde. eğer böyle bi şey de olabilir derseniz daha detaylı bilgi vereyim.


  • pide  (12.01.17 11:20:21) 
evi sigorta ettirsene. hem ucuz, hem de birçok durumda faydası oluyor.

şimdi hırsız girince sana bildirim gelse hırsızla burun buruna kalacaksın, ya hastanelik ya hapisanelik olacaksın. sıkıntılı işler onlar.

yaptır sigortanı, ver yıllık 200 lira (o kadar da çıkmaz da gerçi) sonrasını sigorta şirketi düşünsün.
  • babilbaligi  (12.01.17 14:08:30) 
tüm cevaplar için teşekkürler. xiaomi'nin akıllı ev sistemine dahil olan şu parçaları toplamda 200 TL gibi bir fiyata gearbest.com sitesi üzerinden aldım.

kutu içeriğinde
-ana ünite
-hareket sensörü
-kapı/pencere sensörü

mevcut. ana üniteyi telefon uygulaması yardımıyla kablosuz ağınıza bağlıyorsunuz. sensörleri de bu ana üniteye tanıtıyorsunuz. ana ünite aslında üzerinde ışık ve hoparlör bulunan bir bağlantı cihazı. sonrasında sensörler aktif olduğunda size bildirim gelmesini, alarm sesi çalmasını, ışık yanmasını vb. gibi senaryolar üretebiliyorsunuz.

internet bağlantılı olduğu için telefonunuzdan kontrol edebiliyorsunuz ve herhangi bir sensör aktif hale geçtiğinde size bildirim de gönderebiliyor.

Daha fazla bilgi almak isteyen olursa seve seve bilgi verebilirim.
  • ufoozgur  (08.03.17 14:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.