[]

APA formatında referans verirken

selam akademikler

şimdi bir derleme olan kitapta, içinde makalesi bulunan bir yazarı refer edicem. şöyle mesela: Ayfer Bartu Candan & Cenk Özbay'ın derleme kitabı, makale de Asu Aksoy'a ait

Aksoy (Bartu Candan & Ozbay, 2014, pg. 30) claims bla bla

mı? yoksa

Bartu Candan & Ozbay (2014, pg. 30) claim daha doğru olur? ama argüman aksoy'a ait. ilkinden yana kullanıyorum ben hakkımı ama emin olamadım.

bir de, güzel ayrıntılı apa referansı anlatan bir web site bilen var mı? çok makbule geçer. online dergilerde yer alan röportajı nasıl kaynak göstereceğimi hala bulamadım.

teşekkürler!

 
Mendeley gibi bir referans editoru kullanirsan bunlarla ugrasmak zorunda kalmazsin, otomatik ekler, kafan rahat olur. Ilk sorun icin eger yanlis anlamadiysam, Aksoy (2014) olacak. Kaynakcada Aksoy'u vereceksin, su kitabin icinde diyeceksin.

Su linkten ayrintili bakabilirsin: www.easybib.com
  • evrim halkasi  (12.01.17 02:45:10) 
benim bildiğim: (Candan ve Özbay, 2014: 30)

sonra kaynakçaya tamamen koymak durumundasın.
  • tuzumkuru  (12.01.17 04:23:58) 
According to Aksoy, (as cited in Candan and Ozbay, 2014) "blablabla" (p.30).

Ben hep bu şekilde yapıyorum. Asıl yazarın soyadı mutlaka belirtilmeli. Ek olarak, paraphrase yapılacaksa sayfa numarasını yazmaya gerek yok.

APA referansı anlatan APA'nın kendi sitesi var. Ayrıca ref.me sitesi de kaynakça kısmını hazırlarken yardımcı olabilir.
Kolay gelsin!
  • youshookmeallnightlong  (12.01.17 06:25:04 ~ 06:39:37) 
as cited in +1

Türkçe makalelerde aktaran olarak kullanıyoruz.
  • throw down the sword  (12.01.17 12:56:47) 
Arkadas aktarandan bahsetmemis, derleme bir kitapta bulunan kitap bolumunden bahsetmis. Su kitabin icinde bu makale deyip makale yazarinin adini kullanacak. Aktaran baska bir sey. Verdigim linkte neden bahsettigi yazili.


  • evrim halkasi  (12.01.17 14:35:03) 
Şimdi anlaşıldı. Kitap bölümünde geçen bir makaleye atıf veriliyor gibi anlamıştım.


  • throw down the sword  (12.01.17 19:25:35) 
@evrim halkası aynen dediğin gibi. çok teşekkürler.


  • mrsmoon  (13.01.17 00:47:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.