[]

Yurt dışı yüksek lisans ücretleri

Sevgili arkadaşlar biraz geç kalıyorum sanırım başvuru için bu sebeple hızlıca tarama yapmam lazım.

Bildiğiniz, üniversite ücretlerinin düşük olduğu ülkeler hangileri? Avrupa için soruyorum genel olarak. Misal Almanya'da baya bizim harç gibi az bir miktar ödeniyor yıllık ücret olarak ama İngiltere'de üniversiteler binlerce pound istiyor bir dönem için. Onun haricinde sanırım Fransa'da Almanya gibi, üniversite ücretleri düşük. İsveç'le Finlandiya'da da eskiden ya tamamen ücretsizdi ya da çok cüzi bir şey alıyorlardı ancak şimdi kalktı o non eu vatandaşlar için.
Başkaca da fikrim yok.

Sizin bildiğiniz nireler var?
Bir de bunlara ek olarak Güney Afrika ve Yeni Zelanda'nın eğitim ücretleri konusunda fikri olan var mıdır?

 
Yeni Zelanda'da lisansüstü eğitim hakkında bilgi veren şu entry belki işinize yarar: (git:eksisozluk.com )


  • lafıolmaz  (11.01.17 22:05:38 ~ 22:09:47) 
almanya ve fransa için minimum aylık 1000€ ayır en az 1 senelik, 12000€ cebinde olsun.

okul ücreti düşük ama almanca bilmeden almanyaya girişme. hüsran olabilir.
  • kurnaz  (11.01.17 22:19:54) 
beklentin nedir, uyar mı bilmiyorum ama estonya'da 1.5-7 bin euro arasında değişiyor. ülkenin kendisi çok pahalı olmadığı için benim gibi ölücü bir fakir değilsen düşünülmeyecek yer değil. direkt yer imlerimde kayıtlıydı bu link tartu için,

www.ut.ee

alanını ve estonya'nın ne kadar uygun olacağını bilmiyorum ama ben imkânım olsa ilk olarak estonya'yı düşünürüm kendim için. hem sevdiğim ülkelere çok yakın, hepsinden önemlisi kendisi çok sevdiğim bir ülke. hem ucuz. küçük. rusya bir gece ansızın 82 tallinn 83 tartu yapmadığı sürece oldukça güvenli. ne terör olur ne bi' şey. minnak ülke zaten. kafan rahat olur mis gibi oooh.
  • der meister  (11.01.17 22:33:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.