[]

Eskişehir'de bir sabah

Sevgili Eskişehirliler ya da Eskişehir'i bilenler,

Cuma günü Eskişehir'e geleceğim. Sabah 6:30 - 7 gibi otogarda olacağım. 09:30 gibi Anadolu Üniversitesi'nde olmam gerekiyor. Şimdi ben bu süre içerisinde doğrudan kampüse mi gitmeliyim, yoksa şehir merkezine gidip kahvaltı vs halledip öyle mi geçmeliyim. Kampüs içerisinde de kahvaltı edebileceğim iki saat vakit geçirebileceğim yerler vardır herhalde diye düşünüyorum. Ama sabah erken saatlerde gidebilecek yer bulabilir miyim?

Eskişehir'i hiç bilmiyorum. Gelmişken bir iki turlamak da istiyorum ama onu işimin bitiş saatine göre öğleden sonraya saklıyorum. Ne kadar vaktim olacak onu da bilmiyorum ama şurayı muhakkak gör, şunu ye, bunu yap dediğiniz şeyler varsa onlara da açığım.

Bir de otogardan kampüse tramvay ile geliniyor sanırım ama indiğim duraktan gideceğim yere (Eskişehir Myo) yürüyerek gidebilir miyim yoksa bir taksiye filan mı binmeliyim?

Teşekkürler.

Edit: Gezip görülecek yerlerle ilgili çok duyuru olduğunu biliyorum ve öncesinde baktım zaten. Benim burada asıl sorduğum şey sabah o saatte ne yapmam gerektiği. Doğrudan kampüse mi gitmek daha iyi yoksa merkeze gidip sonra mı kampüse gitmek diye soruyorum. Ek olarak tavsiyelere de açığım diyorum.

 
Abi bunu her hafta açıyorlar galiba ya gözünü seveyim arama kısmına yaz bir bak.


  • gozu acik sevisen yahudi  (11.01.17 20:18:07) 
- Kampüs içinde Simit Sarayı ve Kahve Dünyası var yan yana, sabah o saatte açılmış olurlar mı bilmiyorum.
- Otogar'dan Otogar-SSK tramvayına bineceksiniz, yürüyerek geçebilirsiniz. Eczacılık durağında inerseniz daha az yürürsünüz. (Anadolu Üniversitesi durağında inerseniz hem biraz daha uzak olur hem de ana kapıdaki yokuşu tırmanmanız gerekir.)
- Kampüs dışındaki kahvaltı yerleri ve burada gezilecek yerler için çok soru-cevap var, onlara bir bakın. :)

Edit: Google doğru söylüyorsa Kahve Dünyası 8'de, Simit Sarayı 8.30'da açılıyormuş. Otobüsten erken (6.30 civarında) inerseniz kahvaltıyı dışarıda halledin, bu soğukta oraların açılmasını beklemeyin.
  • kobuzchu kiz  (11.01.17 20:20:54 ~ 20:26:57) 
erken saatte acik yerlerden birisi de espark'in oradaki borekcilerdir.
eger otobusten indiginizde tramvay henuz baslamamissa otobus sirketinin servisi vardir esparkin oraya.
kampusun icinde bir de hukuk fakultesinin orada cafe var (eski Pino'nun yerinde) orasi kacta aciliyor bilmiyorm
  • jedilance  (11.01.17 20:52:43) 
şu aralar çok soğuk buralar, sadece bugün biraz yumuşamıştı. o yüzden sabah saatlerinde çok da dolaşmak istemeyebilirsin. bunu dikkate al.
kampüste normal kahvaltı yeri artık yok benim bildiğim, simit sarayı ve kahve dünyası denmiş zaten. simit sarayını bilmiyorum ama kahve dünyası 8 de daha yeni yeni açıyor gibi oluyor. merkez için, eğer halen açıksa, merkezdeki stad (eski olan) yakınındaki 'doyuran kahvaltı salonuna' gidebilirsin. küçük bir yerdir, ama ünlüdür. her kesimden giden olur. tabi oradan kampüse gitmek toplu taşıma ile zor olabilir, çok bilmiyorum. taksi 20-25 yazar tahminen.

daha modern bir yer istersen yine merkezde acıktım var, orada da kahvaltı yapabilirsin.

yine de çok para harcamak istemezsen kampüs içindeki simit sarayına gitmen en iyi seçenek gibi görünüyor, ama kampüse giderken biraz vakit öldür. her ne kadar şu an sınav haftası olsa da 7'de filan açılmaz herhalde.
  • puc  (11.01.17 21:41:09 ~ 21:41:59) 
Söylendiği gibi Espark'ın karşısında İnci Börek var 24 saat açık mesela. Kahvaltıyı orada yapıp hemen karşısında tramvay durağı var, tramvayla 10 dk içinde eczacılık fakültesi durağına ulaşmış olursunuz.


  • hold short of the runway  (11.01.17 22:03:50) 
Espark önerileri için yol bilgisi vermeye geldim. (Çok mantıklı bu arada, benim aklıma gelmemişti oradaki börekçiler.)

Otogar-SSK tramvayına binip Bağlar durağında inin. (Espark durağında inmeyin.) Hemen karşıda börekçiler var. Oradan da isterseniz biraz yürüyerek kampüse ana kapıdan girersiniz (caddenin sonu üniversiteye çıkıyor) ama MYO'ya kadar bir 20 dakika fazladan yürümeniz gerekir ya da tramvaydan indiğiniz durağa tekrar girip üç durak gidip Eczacılık'ta inip yürürsünüz. Ya da en güzeli börekçilerin hemen önünden (karşıya geçmeden) taksiye atlayıp 10 dakikada 10 liraya MYO'ya gidersiniz.
  • kobuzchu kiz  (11.01.17 22:13:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.