[]

drone'lar ne zaman hayatın vazgeçilmezi olacak?

bu aralar drone duyurularını çok görüyorum sanki, herkesin aklında da tek soru, 'arkadaşlar bu bir heves olabilir mi?'

tarihte aslında asla hayata yerleşemeyeceği düşünülüp şu an hayatımızın vazgeçilmezi olan birçok şey var. televizyon, kişisel bilgisayar..

sizce ne olacak da bu drone'lar bizim hayatımızın bir parçası olacak?

*

kendi tahminim;

teröristler canlı bomba olarak drone'ları kullanacak, özel hayatın gizliliği zarara uğratılacak, drone'lar masum fotoğraf araçlarıyken casusluk başta askeri alanlarda kullanılmaya başlanıp 136 ülkede yasaklanacak.

 
Yurtiçi kargo "vision van" kullanmaya başlarsa hayatımızın bir parçası olabilir aslında. :)

Güzel bir örnek var aşağıdaki videoda ama ortadoğuya gelişi ne kadar sürer, bilemiyorum.

m.youtube.com
  • md11  (11.01.17 18:00:03) 
dronelar için pek hayata geçmemişte olsa halihazirda bir cok kısıtlama mevcut. ilk önce bir drone sahibi olduğunuzda bunu emniyete tescil ettirmelisiniz. ondan sonrada uçuşa yasak alanları tanımlayan bir belge imzalatıyolar size. Bunların ihlali durumunda 17.000 tl ye kadar cezası var.


  • teyzem teyfik  (11.01.17 18:03:37) 
ya şu kişisel bilgisayarlara gereksiz diyen eleman gibi olmak istemem ama bence dronelar hiçbir zaman hobi ötesine gidemeyecek biz normal kullanıcılar için. amazon vs. endüstriyel kullanımını bilemem.

droneların yayılma ve gelişme eğrisine baktığımızda 5 yıl falan oldu ama çok bir gelişme yok.

misal phone çıktıktan 5 yıl sonra piyasa akıllı telefonlarla dolmuştu. tabii telefon gibi hayatın merkezi olmuş bir araçla karşılaştırmak mantıklı değil. sadece fikir vermesi için söyledim. direk karşılaştırmadım.
  • levpontryagin  (11.01.17 18:04:51) 
Sedat dayım ösoya türkmenlere yolladı büssürü, çoktandır weapon of mass destruction sınıfında.


  • kargn  (11.01.17 18:10:32) 
enerji sorununu çözmeden hayatımıza yerleşmesi uzun sürecek bence

kişisel bilgisayar, tv falan bböyle dertleri yok. drone denen şeyin şarjı ne kadar gidiyor, öncelikle bunu konuşmak alzım. bkz elektrikli arabalar, aynı sebbbepten fail yedi.

kullanılır, ama tv veya bilgisayar gibi olmayacak ileride bbence.
  • liriamer  (11.01.17 19:23:26) 
20 yıl sonra.


  • orpheus  (11.01.17 19:33:08) 
günlük hayatta atıyorum kargo drcne'ları için wifi şarj istasyonları yapılabilir aslında. zaten tesla'nın da yapmaya çalıştığı şey bu arabalarında.


  • tosiba  (11.01.17 19:55:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.