[]

Instagram sayfası tavsiye :(

arkadaşlar biliyorsunuzdur ya bir süredir ara ara başlık açıyorum.

www.instagram.com

instagram sayfamız bu, annemin evde ürettiği ürünleri 1 tık profesyonel bi hale getirmeye çalıştım ama sıkıntı yaşıyorum.

fotoğraf likelarımız hep çok ama çok az.
fotoğraflarda neleri yanlış yapıyoruz sizce? nasıl like arttırabiliriz?

not: tüm takipçilerimiz gerçek bu arada, yani sahte takipçi nedenli değil bu like azlığı.

 
ürünler de sayfa da gayet tatlış.

bence ayda bir çekiliş yapın. hatta mesela her ayın 15i çekiliş günü gibi bir şey olsun. pahalı ama tek parça falan ürünlerinizden verin. çekiliş şartı da fotoğrafa 1 arkadaşını taglemek ve o fotoğrafı beğenip paylaşmak olsun. şey gibi yapmayın 100 foto beğen 25 arkadaş tagle falan kimse uğraşmaz onunla.

sonra gerçekten çekilişi adil yaptığınızı kanıtlar bir post paylaşın. hediye ayda 1den çok olursa daha da iyi, eğer maliyeti düşükse ürünlerin ki öyle görünüyor, her çekilişte 2 hediye bile olabilir.

böylece hediye kazanmak için düzenli like paylaşım vs gelebilir. takipçi sayısı bu durumu kaldırır bence.


edit: kapı süsü en çok kişiye hitap edecek ürün olabilir.
  • freya  (11.01.17 11:51:32 ~ 11:52:31) 
Daha sade, insanların tek bir ürüne odaklanıp inceleyeceği fotoğraflar çekebilirsiniz. Profesyonel makine kullanıyorsanız odaklamayı iyi kullanın, hani şu meşhur arkası bulanık olsun olayı. Cep telefonlarında bile var o özellik gerçi ama uzaktan çektiğiniz için işe yaramıyor olabilir.

Kısacası sade, net ve ürünü öne çıkaran fotoğraflar olsun. Haa bir de, bu tarz ürünler satan başarılı sayfaların fotoğraf tekniklerini iyi inceleyin derim.
  • ekrem abiniz  (11.01.17 11:53:44) 
bence de sayfa cok guzel, urunler de gayet guzel.
ben de freya'ya ek olarak sunu oneriyorum, sizin takip ettiginiz kisi sayisi cok az, cok takipcisi olan fenomen anneleri ya da unluleri vs. takip edin ve eger boyle bir tanidiginiz varsa ya da makul olabilecegini dusundugunuz herhangi birine hedine gonderin. o zaman 'bugun uyandim mutlu gun susleri'nden bu hediye geldi, bayildim' tarzi bir paylasim yapip sizi etiketliyorlar o zaman hem takipciniz de artar hem de dikkat ceker, begeni toplar diye dusunuyorum.

  • kassiopeia  (11.01.17 11:56:25) 
kısacık bir göz attım ve benim de dikkatimi çeken şey fotoğrafı çekerken seçtiğiniz renk olmamış gibi. çok soft ve nasıl desem kahve tonlarında gözüküyor fotoğraflar. genel açıdan her şey kahverengi gibi. biraz daha canlı olmalı sanki, göz alıcı olmalı. bir karmaşa görüyorum gibi geldi.

ayrıca freya +1
  • theguardianofthecemetery  (11.01.17 12:34:15) 
ya arkası gri/beyaz yalnızca ürün olan fotoğraflar cidden daha çok like alıyor.
ama onlar da bana çok çiğ geliyor.

çok felaketim ya.
  • tchuck  (11.01.17 12:47:06) 
  • joelskellington  (11.01.17 14:15:41) 
fotoğrafların verdiği genel hava 'mutlu gün süsleri' konseptine uyumlu değil bence. konsepte uygun cıvıl cıvıl bir havadan çok uzakta, kasvetli, nostaljik bir havası var.

ek olarak ben yapılış aşamalarının konulmasından hoşlanmadım, millete yol gösterir gibi :P şaka bir yana arka planı biraz gizemli olsa daha iyi olur bence.
  • manuel mandalina  (11.01.17 14:19:47) 
@manuel,

ya haklısın tabi ama bizim konseptimiz de biraz öyle aslında. yaptığımız şeyler mutlu gün süsleri ama sunumcu teyzeler gibi her şeyimiz toz pembe vs. değil. biraz daha ahşap vb. tarzdayız farketmişsindir.
  • tchuck  (11.01.17 14:33:42) 
fotolara simdi baktim isik cok az. isiksiz olmaz.


  • joelskellington  (11.01.17 15:13:55) 
Merhaba!
Bu tür ürünlerden birbirlerine benzediği için hiç hoşlanmazdım ama sizinkiler bir harika!
Diğer arkadaşların dediği gibi çekiliş, sadece ürünü ön plana çıkaran fotoğraflar etkili olur.
@kassiopeia bu konuda haklı, fenomen veya ünlüye gönderilen bir ürün gerçekten çok dikkat çekiyor. Sevilen birisinin masasında gördükleri bir not kağıdını bile arayanlar var. İnsanların zevkleri şaşırtan cinsten.
@manuel de güzel bir ayrıntıya değinmiş. Ürün yolladığınız müşterilerinizden dikkat çekici fotoğraflar isteyebilirsiniz. İmkanınız varsa ürünü ön plana çıkaracak ama kullanım alanında kendi çektiğiniz şık fotoğraflar harika olur.
Bir de şu dikkatimi çekti, belki özel mesaj yoluyla cevap veriyorsunuzdur ama toplu fiyat soranlar cevapsız kalmış. Herkesin görebileceği şekilde toplu fiyat soranlara cevap verirseniz daha iyi olur. Müşteriyle iletişim halinde olan hesaplar daha verimli. Toplu alıma indiriminiz yoksa ya da aynı soruya tekrar tekrar cevap vermek istemiyorsanız herkesin görebileceği bir paylaşımla bunu bildirebilir ya da açıklama kısmına "toplu alımlara indirim yoktur" gibi bir ibare ekleyebilirsiniz.
  • Selektivite  (11.01.17 15:46:15) 
bende ilk baktığımda ürünleri net farkedemedim. çoğu toplu olarak çekilmiş. kalabalık geldi fotolar. şöyle birşey içinde tek çekseniz mesala?

ae01.alicdn.com
  • hononu  (11.01.17 15:48:18) 
@selektive, çok teşekkürler.

(bu arada teşekkür etmediğim kişiler vrsa onlara da teşekkürler)

fiyatı public yazmamaamızın sebebi, ürünlerimiz zamlanabiliyor. örneğin bir gün 2tl ye aldığımız boş tahta magnet, ertesi güün bir anda 3tl ye satılıyor bize. haliyle biz de zam yapmak zorunda kalıyoruz, bu kez de müşteriler "böyle yazmışsınız" diyor.

yoksa hepsine özelden cevap veriyoruz.
  • tchuck  (11.01.17 15:50:26) 
@hononu,

o da çok çiğ, duygudan uzak olmaz mı diye düşünüyorum bir yandan?
  • tchuck  (11.01.17 15:50:52) 
sayfanızı şimdi gördüm ve çok beğendim . bence biraz sağda solda reklamını yaparsanız özellikle evlenme aşamasındaki kızlar bayılır . yeğenim geçen yaz evlenmeden önce görseydi mesela çıldırırdı . çok özenli çok güzel tasarımlar


  • devilone  (11.01.17 16:38:39) 
@devilone, çok teşekkürler ya.

baya bir reklam yapıyoruz aslında. facebook ve instagram ve google reklamı. ama ben biraz daha doğal yollardan da like almak istiyorum. millet fotoğraflarımızı da beğensin istiyorum.

satış sıkıntımız yok şimdilik şükür.
  • tchuck  (11.01.17 16:39:44) 
@tchuck, yine de hitap ettiğiniz kitle için daha 'renkli' paylaşımların gerekli olduğu görüşündeyim. yoksa şahsi fikrim fotoğraf tonlarının gayet klas olduğu yönünde. ama gel gör ki ben böyle çiçek böcek şeylerinden hazzetmem, almam. öyleyse bana değil, çiçek böcek işlerinden hazzeden süslü :P ablalara hitap etmek daha önemli. umarım daha anlaşılır olmuştur :)


  • manuel mandalina  (11.01.17 16:52:44 ~ 16:53:35) 
fotoğraflara bakamadım şirkette kapalı instagram ama eğer satın alan müşterilerinizden de birer fotoğraf isteyip onları da paylaşın derim ben.


  • argent dawn  (11.01.17 17:00:15) 
yarın yeni fotoğraflar çekicez bakalım etkisi olacak mı.

eetkileşimimiz çok düşük ya. çok kişi fiyat soruyor ve satış yapıyoruz ama ben fotoğrafların da çok like almasını istiyorum.
  • tchuck  (14.01.17 22:08:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.