[]

uyumak için yöntem

bu ara bi çok şey oluyor, kafamda bin çeşit hayvan dolaşıyor
yatıyorum, 01.20 düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün düşün 04.48 falan gibi uyuyorum (belki)
sabah da 10 veya 9 da ayaktayım, bu arada 7 8 gibi hep uyanıyorum.

saçma saçma şeyler düşünüyorum günlük olaylar, yarının planı, şuraya gidince şunu yapayım, şu şöyle demişti ne salak biri. gibi.

nası uyurum? güzel yöntem bilen var mı?


denediğim yöntemler;

youtube dan kurutma makinesi sesi açma
(çalışıyor fakat ses bitince uyanıyorum)

gözlerimi kapatıp yukarı doğru bakma ve hareketsiz durma
(bazen olur gibi ama etkili değil)

3 tane pasifloralı sarı kantoron çayı içme
(bayıltıyor çayların etkisi geçince uyanıyorum)

boş şeyler düşünme
(kendimi dolu şeyler düşünürken buluyorum)

 
1. Kendine her gece uykudan hemen önce yapacağın bir iş edin. Kimileri için dua etmek olur, kimini dişlerini fırçalarken bile uyku basar, kimi kitap okurken kimi müzik açınca rahatlıkla dalar, kimi güzel hayaller kurunca ancak gevşer vs. Kendine uykudan hemen önce yapacağın bir şey bul.

2. Birkaç gündür bol malzemeli ıhlamur içiyorum, yani ıhlamurunu bol koyuyorum ve gece gündüz demeden muazzam uyku getiriyor. Bi dene.

3. Uyumak için gözünü kapadığında hiçbir şey düşünmeden sadece nefes alış verişini dinle o da çok iyi gelir.
  • yaren  (11.01.17 00:24:24) 
Dusuncelerden dolayi uyuyamadigim zaman -ki genelde bu her gece oluyor bu aralar- 1000'den geriye 7'ser, 17'ser, 13'er falan geriye dogru sayiyorum. Bir yerden sonra artik sayilar ezberleme gibi oldugu icin, Ingilizce, Almanca falan saymaya basliyorum. Bazen iste bildigim tum hayvanlari falan sayiyorum. Sonra bunu da Ingilizce, Almanca falan yapiyorum. Bende ise yariyor.

Ayrica;
-Uyumadan once odayi havalandirman odada temiz hava bulunmasi uyku kaliteni kesinlikle artiracaktir.
-Uyumadan birkac saat oncesinde bir seyler yememeye dikkat et.
-Uyumadan once telefonla falan ugrasmak da uyku kalitesini dusuruyormus.
-Bir de Sadece Aptallar 8 Saat Uyur kitabini okumustum. Orada yazilana gore en verimli uyku zamani, gunes dogmadan onceki 5 saat imis.

Bunlara da dikkat edersen, belki 1000'den geriye 7'ser 7'ser sayman falan gerekmez. :)
  • yuzır  (11.01.17 00:34:46) 
yani o kadar şey yapıp uykuya daldıktan sonra yine uyanıyorsunuz psikolojik destek almalısınız gibi sanki?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.01.17 00:36:45) 
kurutma mak. sesi pcyi şarj youtube replay sabaha kadar


  • cok joleli ozgur  (11.01.17 00:44:33) 
piskolojik destek ala ala bitiremedik, bence ülkece almalıyız, ya da içme suyuna antidepresan katılmalı :P


  • sipsiyah  (11.01.17 00:44:50) 
Aynı durumdayım kendimi bildim bileli. Bunun kalıtsal bir durum olduğunu düşünüyorum artık. Uykusuzluk üzerine verilen çoğu öneriyi de denedim, işe yaramadı. Özellikle bu ara iyice azıttım. Gece 12de yatağa giriyorum, saat 4te uykuya dalıyorum. Ve aynı anlattığın gibi 10da falan uyanıyorum. Gece ben birkaç defa kalkarım ama yine senib gibi 6da falan da bi uyanıyorum.

Normalde ilaç kullanıyorum bazı günler ama sana tavsiye etmeyeceğim çünkü sabah s*k gibi kaldırıyor. Bir arkadaşım aşırı ısrarla melisa çayını denememi söyledi. Aldım, yarın bi deniycem bakalım. İşe yarar gibiyse sana söylerim sen de denersin.

Ha bir de başka bir arkadaş doğal kefir tavsiye etmişti (marketten alınma değil ama doğal maya ile ev yapımı) lakin onu denemedim.
  • buff  (11.01.17 00:50:21) 
ben elektirik süpürgesi sesi indirdim loop'a aldım sonuçları bildireceğim, olmadı kefir. :)


  • sipsiyah  (11.01.17 00:52:19) 
Uykuya dalma sorunu bende de var. Yattıktan sonra uykuya geçmem en az 2 saat, kafama birşey taktıysam 4 saat de geçiyor. Erken kalksam bile gece yine uyuyamıyorum. Bütün hafta erken kalksam ancak bir gece erken uyuyabilirim. Telefonu alıp rastgele internette gezinirsem uyuyamıyorum. Gözlerim yoruluyor ama uyku yok. Ama farkettimki rasgele gezmek yerine birşey okursam daha cabuk uyuyorum. Bazen kindle ile uyuyorum okurken . Dogadanın uyku zamanı cayı biraz gevsetiyor ama uyku vermedi bana. Siz deneyin belki faydası olur. İlla uyumam gerekiyorsa da desyrel alıyorum ama ertesi gün sersem yapıyor.Atarax da uyku veren bir ilaç.


  • curukturpkokusu  (11.01.17 01:07:59) 
radyo tiyatrosu bende ise yariyor


  • oldboy  (11.01.17 02:27:49) 
Demek ki yeterince yorulmuyorsunuz gün içinde kendinizi yorun akşam daha başınız yastığa değmeden uyursunuz


  • zaditen  (11.01.17 13:53:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.